Наш Божа је генија за генијалце

Драган Ђилас Немојте да са својих двадесетак година будете као и ми са својих четрдесетак јер ако будете такви, онда нема ни потребе да постоји омладина.

Драган Ђилас, председник београдског одбора ДС-а, 21. јун 2009, "Прес"

Анализа и синтеза

Драган Марковић Палма Моје политичко искуство каже да они [ДС и СНС] неће формирати власт у Земуну. Ево, то вам је ексклузивна вест, а ја сам најбољи аналитичар јер причам из животног искуства.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 19. јун 2009, "Прес"

Љубав преко жице

Војислав Коштуница Крупна обећања владајуће коалиције претворила су се у крупне лажи и обмане, показује се да је експозе премијера Мирка Цветковића седмојулска бајка.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а и бивши председник Владе, 18. јун 2009, "Политика"

Марти (решена) Мистерија

Вук Јеремић План Ахтисарија о косовској независности недвосмислено је одбачен у Савету безбедности УН, а последњи ексер у ковчег угледа Ахтисарија закуцан је након церемоније када је примио медаљу од косовских институција и Хашима Тачија.

Вук Јеремић, министар спољних послова Србије, 17. јун 2009, РТС

Љубав преко жице

Војислав Коштуница Ова Влада пустоши Србију економски, политички, морално и територијално.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а и бивши председник Владе, 16. јун 2009, "Прес"

Лица с ожиљцима

Немања Шаровић Челници СНС-а не престају са упућивањем увреда на наш рачун, док им истовремено пертле вире из задњице ДС-а.

Немања Шаровић, председник београдског одбора СРС-а, 16. јун 2009, "Курир"

Даје се поздрав на (не)знање

Курир Поводом дезинформација о продаји дневних листова Глас јавности, Курир и Гром, покретач ових дневних листова Радисав Родић са својим наследницима поздравља све творце ових дезинформација песмом 'Није кућа на продају'.

Курир, "читаоцима на знање", 16. јун 2009

Марти (решена) Мистерија

Марти Ахтисари Треба наставити и активности на признању независности Косова. Позивам и косовске Србе да искористе ситуацију и да због своје деце постану значајан фактор у решавању проблема и да се придруже корацима које Косово подузима на путу ка новој будућности. Србија и Косово су суседи, Србија треба да прихвати нову реалност и Београд и Приштина треба да нађу могућности сарадње.

Марти Ахтисари, бивши посредник УН, примајући у Приштини Златну медаљу независности, 15. јун 2009, РТС

Лица с ожиљцима

Александар Вучић Зашто се они [радикали] уопште баве политиком?! Неће са нама, неће са ДС-ом, а неће не у опозицију како би се борили против ДС-а... Неће ништа! А хоће да псују, клеветају, вичу...

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, 15. јун 2009, "Прес"

Сигнализирање каљења

Гордана Поп-Лазић Господине председавајући, ви сте сматрали да је г. Красић тиме што је скинуо сако са себе и остао у кошуљи и кравати нарушио достојанство Скупштине. Можда је нарушавање достојанства кад ви пијете кафу а ми остајемо гладни и жедни овде. Господин Красић је био веома пристојно обучен, дошао је из канцеларије у којој има 40 степени, није знао каква је температура овде: овде се час презнојавамо а час се хладимо, што би се рекло – калите нас, док сви не попадамо!

Гордана Поп-Лазић, посланик СРС-а, потпредседнику Скупштине Николи Новаковићу, 15. јун 2009, РТС

Рекао је – све је у реду, рекао је – није нам ништа...

Бранислав Чанак Радници више неће сами себи сећи прсте, већ ће то радити неком другом.

Бранислав Чанак, председник синдиката "Независност", 15. јун 2009, "Прес"

Прво мамут, па Срби (у ЕУ)

Божидар Ђелић Живим за дан када ћемо добити статус кандидата и отпочети преговоре за улазак у ЕУ. Све критике сам истрпео, а рокови које сам давао били су искључиво притисак, пре свега на наше европске колеге, али и на нашу бирократију коју је требало покренути. Најлакше је да седите и да чекате да неко други одради посао и поберете ловорике онда када је све одрађено и кажете – ево, успели смо. На крају свега ће бити много очева овог успеха, а мало је било рудара када је требало да се то погура и када је успех био неизвестан. Нисам никада зазирао од тога да уђем у рудник и копам.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе задужен за европске интеграције, 14. јун 2009, "Прес"

Лица с ожиљцима

Александар Вучић Сад се види да за Драгана Тодоровића ни мајка рођена не бих гласала.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, 12. јун 2009, РТВ

Само за мушкарце (и оне који се тако осећају)

Томислав Николић Брује новине како је Динкић рекао да напушта Владу ако напредњаци и демократе било где буду у савезу. Што ћути Борис Тадић? Је ли мушко или женско? Ако је мушко нека каже – нећеш ти мене да уцењујеш; ако је женско нека каже – тако је, Млађо.

Томислав Николић, шеф посланичког клуба СНС-а, за скупштинском говорницом, 12. јун 2009, "Шта радите, бре?" РТС-а

Љубав преко жице

Мирко Цветковић Тако да је ово заиста један, да тако кажем, свечани тренутак. Он ће нам омогућити да и ми уђемо у ред оних земаља који воде уопште функционисање владе, једном речју ми постајемо део једне електронске фамилије.

Мирко Цветковић, премијер, на првој "електронској седници" Владе, 11. јун 2009, РТС

Лица с ожиљцима

Драган Тодоровић Шешељ и ја се потпуно слажемо око одлуке да нема сарадње са СНС-ом. Војислав Шешељ види више од нас и он је увек вукао све битне потезе СРС-а.

Драган Тодоровић, шеф посланичког клуба СРС-а, 11. јун 2009, "Прес"

Рекао је – све је у реду, рекао је – није нам ништа...

Слободан Милосављевић И поред корекције цене горива, у наредним месецима не очекујем додатне ударе на стандард потрошача.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, 11. јун 2009, РТВ

Само за мушкарце (и оне који се тако осећају)

Млађан Динкић Преко дневног листа Правда призивате гроб за мене, призивате моје смакнуће. Можете мене да не цените, да кажете да сам глуп, али да користите средства јавног информисања да позивате на смакнуће било ког човека у Србији, свака вам част!

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, обраћајући се Томиславу Николићу, 10. јун 2009, "Ало!"

Само за мушкарце (и оне који се тако осећају)

Томислав Николић Никоме у животу ништа лоше нисам пожелео, а вас бих неговао ко мало воде на длану, само да останете у политици!

Томислав Николић, СНС, Млађану Динкићу, Г17, за скупштинском говорницом, 10. јун 2009, "Ало!"

Анализа и синтеза

Ђорђе Вукадиновић За интерну расправу унутар владајуће коалиције и странке остаје дилема ко је и због чега – са којом скривеном намером или са којом дилетантски погрешном проценом – Николићу и Вучићу поклонио овај политички пенал који су они, искусни какви јесу, рутински реализовали.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, 09. јун 2009, "Политика"

Прво мамут, па Срби (у ЕУ)

Божидар Ђелић Тражи се име и позивам све грађане Србије да га предложе, односно, да крстимо нашег мамута. Имамо Кику у Кикинди, и требало би да крстимо и ову нашу најстарију мамутицу на Балкану.

Божидар Ђелић, као министар за науку и технолошки развој, 08. јун 2009, "Правда"

Прво мамут, па Срби (у ЕУ)

Вук Бојовић Нека се зове Божидарка или Шенгенка пошто нам Ђелић константно обећава визе, по систему – обећање лудом радовање!

Вук Бојовић, директор београдског ЗОО врта, о позиву Божидара Ђелића да се да име мамуту, 08. јун 2009, "Правда"

Љубав преко жице

Велимир Илић Није ме срамота што смо дали кворум и гласаћемо за закон о путарима. Не могу да одговарам сваком политичару који има своје медије и ради против државе. Динкић је штеточина, али има штеточина и у опозицији. Уместо да раде нешто, покушавају да лове у мутном. Ко мене може да уцени?

Велимир Илић, председник посланичког клуба НС-а, 08. јун 2009, "Курир"

Прво мамут, па Срби (у ЕУ)

Ивица Дачић Надам се да ће доћи време када неће од начина формирања владе зависити европски пут Србије и да ће то бити политички програм свих странака у Србији. Одлука СПС је одредила европски пут Србије.

Ивица Дачић, председник СПС-а и заменик председника Владе, 07. јун 2009, "ФоНет"

Релативни варвари без традиције

Хашим Тачи Рушење православних цркава и гробаља је релативно. Варварство није у традицији Косовара. Читава прича је непотребно драматизована и преувеличана. Косово је једина земља у коју долазе инвеститори. У Србији се плате радника смањују, на Косову се повећавају. У Србији се удаљавају инвеститори, а на Косово долазе. Људи радна места губе у Црној Гори, у Македонији, док Косово бележи привредни раст.

Хашим Тачи, "премијер Косова", у позиву расељеним Србима да се врате на Косово и Метохију, 06. јун 2009, "Курир"

Сигнализирање каљења

Драган Марковић Палма Одрекао сам се плате [посланика], јер верујем да људи чије је једино занимање посланик не могу на прави начин да заступају интересе оних који су их бирали.

Драган Марковић Палма, посланик ЈС-а и градоначелник Јагодине, 06. јун 2009, "Вечерње новости"

Рекао је – све је у реду, рекао је – није нам ништа...

Александра Јанковић Одлучила сам да смањим број цигарета, па да са рационализацијом, ето, бар здраво живим. Све до прве реплике са колегама из власти некако сам се и држала, да бих у повратку купила цигарете, и то за 100 динара. Много кошта стрес.

Александра Јанковић, посланик Нове Србије, учествујући у серијалу "Живот с просечном платом", 06. јун 2009, "Ало!"

Пожелеће Срби Турака (али Турака бити неће)

Клеопатра У Србији је прави колапс а оно најгоре нам тек предстоји. Гладни народ на улицама ће се тући за кору хлеба, биће на ивици лудила и суицидног понашања. Нестаће смех, радост, завладаће очај, беда и апатија каквих ни под Турцима у овој земљи није било! [...] Тачно је да ће народ јести из контејнера али ће зато Тадић, Цветковић, Ђелић и остали, и доручковати, ручати, ужинати и вечерати у WC-има, и то оно што се не једе.

Клеопатра, "краљица међу пророцима", 06. јун 2009, "Правда"

Пожелеће Срби Турака (али Турака бити неће)

Љубиша Трговчевић Очајан сам што сам био у праву! Ово ћемо лето некако прегурати, али на јесен, конкретно од октобра, следују дани који ће бити веома тешки по све нас. Како сам још на почетку године у вашем листу најавио, људи ће по цичој зими ићи улицама и копати по контејнерима тражећи кору хлеба. [...] Ако све ово што нас у блиској будућности чека издржимо и преживимо, онда се с правом може рећи да су Срби најиздржљивији народ који је икада ходао под капом небеском.

Љубиша Трговчевић, "парапсихолог и астролог", 06. јун 2009, "Правда"

Наш Божа је генија за генијалце

Божидар Ђелић Здраво, генијалци. Ви сте благо наше нације, свиђало се то вама или не, то је истина.

Божидар Ђелић, као министар за науку и технолошки развој, отварајући трећу Српску информатичку олимпијаду за ученике, 06. јун 2009, "Personal magazin"

 Швајцарска јес' малена, ал' је часна и поштена

Танјуг Црногорски премијер влада земљом која је рај за незакониту трговину и уточиште за криминалце. Мило Ђукановић је, заједно са својим блиским сарадницима стекао огромне количине нелегално зарађеног новца који је депонован у банкама у Швајцарској, Монте Карлу и на Кипру.

Танјуг, истраживање Међународног конзорцијума истраживачких новинара, 05. јун 2009

 Швајцарска јес' малена, ал' је часна и поштена

Мило Ђукановић Свестан сам да ћу, докле год се бавим политиком, или приватним бизнисом, свеједно – бити мета неуспешних. Саветујем им да разлоге неуспеха потраже у себи.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, 05. јун 2009, "Танјуг"

Лица с ожиљцима

Томислав Николић Имам политичко негативно искуство и са Коштуницом, са Тадићем, са Шешељом, па сам преко свега тога прелазио. Да није тако, па ко би с ким у овој Србији сарађивао. Значи, сарађивати се мора, ожиљци остају, али ја никада нисам изгубио када ме је неко преварио. Битно је само да ја никога не преварим. Уосталом, ко год ме је преварио, није добро прошао.

Томислав Николић, председник СНС-а, 05. јун 2009, "Политика"

Сигнализирање каљења

Славица Ђукић-Дејановић Молим вас, ако неко има физиолошке потребе нека подигне руку и сигнализира.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине, током гласања у Скупштини које је трајало 40 сати, 04. јун 2009, "Мондо"

Рекао је – све је у реду, рекао је – није нам ништа...

Драган Шормаз Садашња власт неће преживети септембар кад стиже нови ребаланс буџета, замрзавање плата и пензија, повећање ПДВ-а и нови избори. Целокупна опозиција мора да се уједини и стане на пут оваквој Влади. Социјалисти гласају у Скупштини како им жути кажу, док им се Милошевић окреће у гробу, као вентилатор. Нема шансе да Тадић политички преживи септембар!

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, за франкфуртске "Вести", 06. јун 2000, "Танјуг"