Кец из пендрека

Војислав Коштуница Са политичком позадином убиства Зорана Ђинђића немам никакве везе, нити има Демократска странка Србије. Злоупотреба тужилаштва је почетак кампање Демократске странке. После катастрофалног стања у земљи, једини адут који је остао власти, нажалост, јесте репресија.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, на медијске наводе да ће бити саслушан у вези са убиством Зорана Ђинђића, конференција за новинаре, ТВ "Б92"

Где зека једе торту (и пије виски)

Петар Петковић Чедомир Јовановић треба да одговори на неколико питања које се тичу убиства Ђинђића: Да ли зна који је то политичар посећивао у затвору убице премијера Зорана Ђинђића и који је политичар носио у затвор торте убицама Зорана Ђинђића? Јовановић треба да одговори и који је политичар одлазио у Шилерову улицу код убица Ђинђића, да ли зна који је политичар наредио бившем државном тужиоцу Радету Терзићу да пусти из затвора убице премијера и где је био на дан убиства премијера, као и зашто је то за време акције Сабља проглашено за државну тајну.

Петар Петковић, портпарол ДСС-а, "Бета"

Радосна вест (о саслушању)

Чедомир Јовановић Све оно што је Коштуница учинио кроз опструкцију судског поступка који је покренут против убица Зорана Ђинђића, његова политика обрачуна са владом Зорана Ђинђића, која се у континуитету спроводила од првог дана Зорановог премијерског мандата, па до 12. марта 2003. године, чини не само могућим саслушање Војислава Коштунице, него нужним и оправданим. Радује ме најава надлежног тужилаштва које има неопходну подршку за потпуно расветљавање свих догађаја који су окончани Зорановом трагедијом и агонијом која је након тога уследила у земљи.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о медијским наводима да ће председник ДСС-а Војислав Коштуница бити саслушан у вези са убиством Зорана Ђинђића, "Фонет"

Џо(зеф), и то је Америка

Џозеф Бајден Током неколико протеклих месеци наша администрација се изјашњавала против оптужби за незаконито понашање изнетих на суђењу ... хм... овај... извините... Ходор... ковинском.

Џозеф Бајден, потпредседник САД, током говора на Московском државном универзитету, не успевајући да изговори (през)име бившег тајкуна и најчувенијег руског затвореника Михаила Ходорковског, "Блиц"

Богољуб ради, Русија се гради

Перса Мињовић Чујемо се свакодневно са Богољубом [Карићем]. Он ради у источним земљама - Русија, Белорусија, прави послове вредне преко 20 милијарди евра. Велики је градитељ тамо, уместо да то буде у нашој земљи.

Перса Мињовић, председник Извршног одбора Покрета снага Србије, "Фонет"

Нетајанствени свет масона

Мића Јовановић Што се тиче "утицаја", који професор Гиј Арсизе може да оствари на ставове и опредељења студената, он ће свакако постојати, и то није спорно. Међутим, не препознајем да ће на било који начин бити лош. Масони су високо интелектуални мислиоци, који изнад свега цене моралност.

Мића Јовановић, ректор "Мегатренда", о предавању које ће студентима тог Универзитета одржати др Гиј Арсизе, велики мајстор и председник Савета реда обедијенције "Велики оријент Француске", "Правда"

Човек се учи док је жив (и у затвору)

Велимир Илић Ја нисам знао да се то тада тако радило, верујте ми. Нисам знао за то, нити имам било какве везе са тим уговорима, пословима.

Велимир Илић, председник НС-а, о саслушању поводом привођења члана његове странке и бившег директора ЈП "Путеви" Бранка Јоцића, "Прес"