Унуци револуције

Јово Капичић Нити ми је ико понудио да уђем у ЛДП, нити имам икакве амбиције на том плану. Пружио сам им само најискренију подршку. На крају седнице сам се захвалио Чеди. Било је то као сусрет деде и унука.

Јово Капичић, бивши шеф Удбе, координатор хапшења Драже Михаиловића и организатор логора на Голом отоку, о присуству на свечаној седници ГО ЛДП-а, "Вечерње новости"

С Јовом у 22. век

Ненад Прокић Нама не смета нико, а ако је реч о народном хероју Јови Капичићу, импонује нам што је био с нама.

Ненад Прокић, члан Председништва ЛДП-а, о боравку бившег начелника УДБЕ и народног хероја Јове Капичића на свечаној седници ЛДП-а, "Прес"

Открива и злочине из будућности

Александар Југовић Пријатно смо изненађени појавом Јове Капичића на ГО ЛДП-а и подршком коју је тиме дао тој партији. Капичић је доказани либерал, европејац, борац за људска права, противник злочина, па ће таква биографија бити гаранција да ће његово ангажовање кроз политички програм преокрета значајно утицати на даљу демократизацију Србије. Пошто ЛДП инсистира на истини и откривању свих злочина из прошлости, добро је што у својим редовима има Јову Капичића, јер су злочини материја коју он одлично познаје.

Александар Југовић, потпредседник СПО-а, о боравку бившег начелника УДБЕ и народног хероја Јове Капичића на свечаној седници ЛДП-а, "Прес"

Уједињене боје оних који су заборавили да раде

Млађан Динкић Радници "Нитекса" који желе да раде и који умеју да раде добиће посао у "Бенетону", а они који су заборавили да раде могу да рачунају на социјални програм.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, о одлуци италијанског "Бенетона" да потпише споразум о отварању фабрике у Нишу, "Б92"

Сулејман Величанствени

Сулејман Угљанин Отишао сам са одређеним предрасудама, јер сам знао да су Арапи били бесни на Србију због догађаја из деведесетих година. Мојим доласком као министра, муслимана Бошњака у Влади Србије, они су рекли да једва чекају да сарађују са нашом земљом.

Сулејман Угљанин, министар без портфеља у Влади Србије, о посети Саудијској Арабији и њеној Исламској банци, "Политика"

Отпор извозу и извоз Отпора

Срђа Поповић Ненасилна револуција је апсолутно најпрепознатљивији српски бренд, мада ми обично мислимо да су то кајмак или ајвар.

Срђа Поповић, бивши отпораш и садашњи извршни директор Центра за примењену ненасилну акцију, одговарајући на питање шта је то српски најуспешнији извозни производ, "Вести"

Одличан њух и још одличнији зуби (да се зграби власт)

Зоран Стојиљковић Шта ће [после наредних избора] бити са Г17 плус, који увек остане на вештачком дисању, тешко је предвидети јер је Млађан Динкић врста булдога у политици са одличним њухом.

Зоран Стојиљковић, политиколог, "Политика"