Слободан агент

Георги Димитров Јесам радио за службу државне безбедности, али нисам шпијун. Све те информације су већ познате најмање три године и не верујем да то у Србији нису знали. За те три године није било никаквих реакција. Напротив, моје службовање овде је остваривало резултате било да је реч о политици, привреди или културној сарадњи.

Георги Димитров, одлазећи амбасадор Бугарске у Београду, "Дојче веле"

Зрела опседнутост

Славица Ђукић-Дејановић Томислава Николића никада нисам доживљавала као пацијента, али он мене често доживљава као психијатра. Опседнут је професијом, мојом, својом, туђом, али ја у њему видим једног потпуно зрелог човека, мада се понекад из тактичких разлога понаша, по мојој оцени, недовољно адекватно.

Славица Ђукић-Дејановић, психијатар и председник Народне скупштине, "Данас"

Муфтију за министра за већинска права

Светозар Чиплић Све им је било отворено [Бошњачкој културној заједници]. Они често куцају на отворена врата, а када схвате да су врата отворена, не желе да уђу. У читавом изборном процесу за Бошњачки национални савет учествовали су ОЕБС и Савет Европе и зато је Зукорлићева претња интернационализацијом бошњачког питања бесмислена. Зукорлић жели да, пре парламентарних избора 2012. године, одигра малу политичку утакмицу како би се наметнуо као лидер.

Светозар Чиплић, министар за људска и мањинска права, о муфтији Муамеру Зукорлићу, "Танјуг"

Тамо где већински народ нема име

Иван Андрић Светозар Чиплић није решио проблеме око формирања Бошњачког националног савета, а сваки свој потез усмерава у супротном правцу и жели већински народ да сукоби са Бошњацима. Оно што он ради је увод у нове сукобе и можемо да кажемо да је реч о најгорем министру у овој влади и човеку који је генератор свих проблема и сукоба у Санџаку.

Иван Андрић, посланик ЛДП-а, тражећи смену министра за људска и мањинска права, "Танјуг"

Праведан рат и још праведнија трговина оружјем

Саљи Бериша Те оптужбе су део антиалбанске хистерије коју води известилац Савета Европе Дик Марти, расиста који без иједног доказа ради све како би бацио љагу на рат косовских Албанаца, један праведан рат...

Саљи Бериша, премијер Албаније, одбацивши писање београдске "Политике" о учешћу у трговини оружјем у време сукоба на Косову, "Бета–АФП"