Новинарска је туга преголема

Драгољуб Жарковић Лист 'Курир', дневник врло балканске традиције у смислу тврдње да је најтиражнији у тој зони лоших навика и мале писмености, до појаве Закона имао је обичај да певачице слика из доњег ракурса и текстове наслови – 'Зинула пи...!' Кад, како је Закон прошао процедуру, ето ти напретка у 'Куриру'. Извештавајући с концерта Северине у Карловцу, с камером у истом углу, дакле доњем, наречена штампана ствар описује нам да је певачица публици показала 'неговано међуножје' што је, рекао бих, огроман напредак, гледе Динкићевог закона.

Драгољуб Жарковић, главни уредник, o изменама Закона о информисању, 10. септембар 2009, "Време"

Спаса нам има, пропасти хоћемо

Томислав Николић Eкономији, финансијама, пољопривреди, миру и безбедности Србије нема спаса без сарадње са ЕУ.

Томислав Николић, председник СНС-а, 09. септембар 2009, "Танјуг"

Протоколи о неразумевању

Млађан Динкић Тешим се тиме да и неке друге, моје узоре, нису разумели док су радили свој посао, или чак ни за живота. Нису разумели ни Зорана Ђинђића, кога су почели да славе тек када је убијен!

Млађан Динкић, председник Г17, 07. септембар 2009, "Прес"

Знање имање

Слободан Хомен Идеја закона [о одузимању имовине стечене кривичним делима] је да криминалци сами финансирају борбу против организованог криминала.

Слободан Хомен, државни секретар Министарства правде, 07. септембар 2009, РТС

Пусто српско

Драган Шормаз Моја породица је из Босанског Грахова. Сазнао сам и да смо раније били Деспићи, а онда је вероватно неки бег дошао и рокнуо целом селу презиме. У Турској сам се распитивао да ли Шормаз нешто значи, али ништа...

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, 07. септембар 2009, "Ало!"

Знање имање

Изјаве.нет Идем у трећи, не – у други, не – у први разред...

Ром основац, 06. септембар 2009, према "Утиску недеље"

И афирмише и оспорава (а не гоји)

Чедомир Јовановић Вредност овог закона не треба тражити у члановима којима се истовремено и афирмише и оспорава деформисано схватање медијске слободе. Све што нас данас прати значајно је само због гужве која је окончала привид мира у којем земља трули годинама.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о изменама Закона о информисању, 05. септембар 2009, "Блиц"

Новинарска је туга преголема

Жељко Васиљевић Одговорно тврдим да Дујовић ниједан дан није учествовао у кампањи, осим ако не рачуна то што је био мој шофер и возио ме током обилазака бројних градова. Ужаснути смо што је заслугом шофера Дујовића усвојен Закон о информисању. Када је донет Закон о информисању, посланици СПС-а су били уздржани, али је Дујовић обезбедио већину.

Жељко Васиљевић, председник Партије ветерана Србије, о посланику своје странке Саши Дујовићу, 05. септембар 2009, "Правда"

Постојим, дакле, мислим

Томица Милосављевић Задовољство оних који су имали несрећу да буду болесни и срећу да буду лечени и излечени стално расте.

Томица Милосављевић, министар здравља, 05. септембар 2009, "Прес"

Верници

Јово Капичић Да су мени рекли да га стрељам, ја бих га стрељао, као што бих стрељао и самог себе кад бих издао своју земљу.

Јово Капичић, бивши шеф Удбе, о погубљењу Драже Михаиловића, 04. септембар 2009, "Политика"

Новинарска је туга преголема

Ђорђе Вукадиновић Изјава [Бориса Тадића] да ће пратити ефекте примене закона је вероватно требало да покаже како је председник свестан да је закон 'мало контроверзан', те да донекле ублажи незадовољство јавности због његовог усвајања и поштеди председника гнева медијских посленика.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, o изменама Закона о информисању, 03. септембар 2009, "Прес"

А сад мало он

Драган Марковић Палма ПУПС је за мене исто што и Чанков ЛСВ или Драшковићев СПО! Немамо никаквих додирних тачака, осим што Кркобабићева и моја партија чине Владу. Откад је Јован Кркобабић постао потпредседник Владе, није ме позвао ниједном да ме пита како се у Србији живи, нити је тражио моје мишљење о било чему. ПУПС је за нас само предизборни коалициони партнер. Могу вам рећи, разочарао ме Кркобабић!

Драган Марковић Палма, као члан коалиције СПС-ПУПС-ЈС, 03. септембар 2009, "Курир"

А сад мало он

Драган Марковић Палма Није још време да то откривам, али чињеница је да нису сви министри исти. Зато би можда требало да се изврши реконструкција Владе. Ту поруку ћу веома брзо саопштити председнику Борису Тадићу.

Драган Марковић Палма, као члан владајуће већине, 03. септембар 2009, "Курир"

Спаса нам има, пропасти хоћемо

Томислав Николић Не верујем да би нас [Шешељ] победио ни у шаху. Прво, ја се ничег у животу не плашим, а друго, не бојим се повратка Војислава Шешеља, ја га прижељкујем.

Томислав Николић, председник СНС-а, 01. септембар 2009, "Правда"

Новинарска је туга преголема

Нада Колунџија ДС увек покушава да за законске предлоге гласа не само власт већ и опозиција. Није посао опозиције да буде против свега.

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба ЗЕС-а, o изменама Закона о информисању, 01. септембар 2009, "Данас"

Знање имање

Драгољуб Мићуновић Има много неправди. Држава све то мора веома пажљиво да решава у дијалогу са свим актерима. Не сме се нико оставити на рубу очајања, јер то није хумано, нити је у складу са политиком демократије.

Драгољуб Мићуновић, председник политичког савета ДС-а, 01. септембар 2009, "Вечерње новости"

Постојим, дакле, мислим

Владан Батић Од када сам самостални посланик, тај идентитет се повратио и сада смо у највећој експанзији од оснивања странке.

Владан Батић, председник ДХСС-а, о раскиду коалиционог споразума са ЛДП-ом и склапању новог са ДС-ом, 01. септембар 2009, "Политика"

А сад мало он

Драган Марковић Палма Нико ми се никада није обратио са тим проблемом, па пошто у Јагодини нема случајева да жене злостављају мушкарце, нема ни потребе за њиховим збрињавањем. Уосталом, какав је то мушкарац кога малтретира жена.

Драган Марковић Палма, као градоначелник Јагодине, о оснивању "сигурне мушке куће", 01. септембар 2009, "Политика"

Постојим, дакле, мислим

Душан Савић По мени је измишљен проблем расизма, јер зашто ниједан црнац никада није кажњен због вређања белца?

Душан Савић, бивши фудбалер, 31. август 2009, "Политика"

Постојим, дакле, мислим

Диана Драгутиновић Према мом плану рада, Влада ће трајати до краја мандата, иако не размишљам о временском хоризонту.

Диана Драгутиновић, министар финансија, 30. август 2009, "Вечерње новости"

Нас и Кинеза – милијарда и нешто!

Вук Јеремић За Кину је најважнија наша подршка политици 'једне Кине' и очувања њеног територијалног интегритета у контексту проблема на Тибету и у Сингјангу.

Вук Јеремић, министар спољних послова Србије, 29. август 2009, "Блиц"

И афирмише и оспорава (а не гоји)

Чедомир Јовановић Ми морамо осигурати крхке европске темеље Србије пред протагонистима политике злочина и политике континуитета с политиком злочина, који их преобраћени у борце за слободу медија који су их преживели бестијално руше. Тај хорор нећемо дозволити, па макар нас оптужили да смо ми бранили Милошевића, док га је Дачић хапсио.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о изменама Закона о информисању, 29. август 2009, "Данас"

Новинарска је туга преголема

Драган Марковић Палма Па мене су новинари убили писањем о жирафи, али ја нисам отишао код Бориса Тадића и запретио да ћу рушити владу ако у новинама још једном видим слово 'ж', а не жирафу!

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, o изменама Закона о информисању, 29. август 2009, "Курир"

Новинарска је туга преголема

Расим Љајић Зашто бих ја био већи католик од папе, када нас и онако не питају ни када су у питању много значајније ствари од Закона о информисању?

Расим Љајић, председник СДП-а, o изменама Закона о информисању, 29. август 2009, Политика

Када (министарске) ствари крену лоше...

Млађан Динкић Шљива је универзални производ. Од ње можете да се наједете ако сте гладни, а ако вам крене лоше, можете и да се напијете. То и ја понекад чиним, јер верујте, шта год да мислите, овај министарски посао није нимало лак.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, отварајући Четврти сајам шљива у Осечини, 29. август 2009, "Прес"

Знање имање

Драган Ђилас Ја ништа не узимам од ове државе, тако да нисам конкурисао за акције. А шта треба да раде с њима грађани који су конкурисали стварно не знам, јер се не разумем у то.

Драган Ђилас, градоначелник Београда, 29. август 2009, "Данас"

Постојим, дакле, мислим

Зоран Живковић Алапаче су данас сви активни политичари у Србији. Посебно председници странака. Без изузетка!

Зоран Живковић, бивши премијер и неактивни политичар, 29. август 2009, "Ало!"

Новинарска је туга преголема

Томислав Николић Новинар не мора да проверава информације и чињенице, јер је то нека врста цензуре, новинар треба да објави информацију, не сме да објављује лажне тврдње, али свој суд, чак и о лажним тврдњама може да изнесе.

Томислав Николић, председник СНС-а, o изменама Закона о информисању, 28. август 2009, "Бета"

Несистематски преглед

Дејан Михајлов Нисам чуо да је Веља некоме угрозио безбедност и да је некоме нешто урадио, осим што је можда упутио неку тежу или ружну реч. Али, да је некоме фалила длака с главе од Веље Илића, то нисам чуо. Коштуница зна да је Веља сасвим нормалан човек и да му ништа не фали.

Дејан Михајлов, саветник председника ДСС-а, 28. август 2009, "Правда"

Спаса нам има, пропасти хоћемо

Драган Тодоровић Повратком Шешеља започеће опоравак Србије. Нећу да улазим у то колико би СРС добио, нека о томе брину они који су издали Шешеља. Али његов повратак дефинитивно би значио крај пропасти Србије и почетак њеног опоравка и просперитета!

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 27. август 2009, "Прес"

Постојим, дакле, мислим

Велимир Бата Живојиновић Не постоје докази да је Слободан Милошевић мртав! Не кажем ни да је жив, али многе ствари су ту остале нејасне. Њега нико није видео мртвог. Јесте ли ви икада видели у новинама или телевизији неку фотографију мртвог Слободана Милошевића? Па ваљда би се досад негде појавио неки снимак. Такве слике обично процуре у јавност, али не верујем да је тај човек умро, а да то нико није снимио.

Велимир Бата Живојиновић, социјалиста, 27. август 2009, "Ало!"

Несистематски преглед

Велимир Илић Предлажу ми лечење, али мени то не треба. Нека се психијатри позабаве министрима, како би утврдили праву дијагнозу онима који нас воде у пропаст. Одговорно тврдим да је ово најгора и најнеспособнија влада у читавој Европи, а вероватно и на свету.

Велимир Илић, председник НС-а, 26. август 2009, "Правда"

Верници

Чедомир Јовановић Ценим кандило, али ми оно није корисније од компјутера.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 25. август 2009, "Политика"

Знање имање

Милан Кркобабић Тешко могу да схватим Радована Јелашића који кука кад му се смањи велика плата, а олако заговара смањење пензија.

Милан Кркобабић, потпредседник ПУПС-а, 25. август 2009, "Правда"

Новинарска је туга преголема

Јован Кркобабић Нисам чуо да ће посланици ПУПС-а гласати за Закон о информисању. Питајте посланике, ја о томе не знам ништа.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе и председник ПУПС-а, o изменама Закона о информисању, 24. август 2009, "Глас јавности"

Знање имање

Жељко Ивањи Последњи су проверу прошли наши министри, државни секретари и директори јавних предузећа, али нико од њих није ухваћен у било каквом коруптивном прекршају.

Жељко Ивањи, шеф Дисциплинске комисије Г17+, 24. август 2009, "Вечерње новости"

Новинарска је туга преголема

Жељко Ивањи Уколико би се заиста формирала радна група за израду новог закона о информисању, свакако да није добро да је иницира један полицајац.

Жељко Ивањи, функционер Г17 плус, о иницијативи Ивице Дачића да се почне с израдом новог закона о информисању, 05. септембар 2009, "Прес"

Протоколи о неразумевању

Дејан Михајлов Не кајем се ни због једне ствари коју сам урадио у животу, па ни због тог саопштења [о убицама Ђинђића]. У том саопштењу нисам ништа слагао, него само поставио питања на која су грађани желели да чују одговоре. Не мислим да је у политици све дозвољено, јер у сваком послу морају да постоје границе. Нажалост, у Србији је и у политици и у медијима доста тога дозвољено.

Дејан Михајлов, саветник председника ДСС-а, 23. август 2009, "Прес"

Знање имање

Зоран Лилић Не користим ниједну председничку привилегију. Дозвољено је да примам 80 одсто председничке плате, једноставно није било могућности да се негде запослим.

Зоран Лилић, бивши председник СРЈ, 23. август 2009, "Курир"

А сад мало он

Драган Марковић Палма Чим нешто кажем, сутрадан имам неке последице.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 16. август 2009, "Глас јавности"