Анестезирање револуције

Драган Великић Задатак медија под контролом напредњачке власти – а таквих је 95 посто медија – јесте у томе да производе лоше емоције, да дезинформацијама анестезирају народ, да га спречавају да коначно прогледа. Јавни сервис РТС-а је утврда која држи истину иза седам брава. ТВ Бастиља мора по други пут пасти.

Драган Великић, књижевник, у интервјуу за НИН, „Данас“

Племе моје сном столетним спава

Драган Великић Не може знати шта та стоглава хидра мисли и осећа, и да ли уопште уме да мисли. Само се питам где јој је противтежа. Надам се је има у овом друштву и да ће се пробудити из столетног сна. Није фраза ако кажем да смо у последњим секундама минута до дванаест. Без једног општег консензуса да се заустави ово ЗЛО нестајемо као народ.

Драган Великић, књижевник, у интервјуу за НИН, „Данас“

Картел „Србија“

Драган Великић Србија није република већ картел. Једни су у том колу да би преживели, на размишљајући о томе да их управо политика коју бране држи испод ивице сиромаштва, док други згрћу незамисливо богатство у сивој зони коју им власт отвара. Храбрих, способних и поштених ту сигурно нема.

Драган Великић, књижевник, у интервјуу за НИН, „Данас“

Лига изузетних смутљиваца

Драган Великић Ја право да вам кажем, не знам ни ко су заправо ти ‘они’ што су на власти, јер то је једна мешавина потпуно различитих интереса и циљева – неодговорног олоша, уцењене гомиле себичних страшљиваца и ко зна каквих све још елемената, под заштитничком хаубом мафије.

Драган Великић, књижевник, у интервјуу за НИН, „Данас“

Превођење гладних преко воде

Драган Великић Какав народ да се побуни? Па народ се не буни што нема шта да једе, што не може да живи као човек, а буниће се због Косова? Народ ради шта му власт каже. Није народ фактор због којег Вучић оклева, он тај народ у три потеза преведе жедног преко воде.

Драган Великић, књижевник, у интервјуу за НИН

Кад телефон (не) зазвони

Ивица Дачић Постоји тај период када прођу избори, период док се не формира влада, када вам се нико не јавља на телефон јер не зна да ли ћете бити на власти или у опозицији. Ја свима поручујем: онај ко ми се сада није јавио, немој да ми се јави ни после.

Ивица Дачић, као председник СПС-а, према НИН-у