Сви ми који смо се разболели од кукњаве и нарикања

Александар Вучић Што кукате када је за РТС требало да се плати 200 динара. Када је путарина до Новог Сада са 190 повећана на 209 динара, од тога је направљен десетодневни догађај. Овде је 19 динара ужасно, а 5.000 није ништа.

Александар Вучић, премијер Србије, критикујући оне који су незадовољни висином једнократне помоћи исплаћене пензионерима, „bizlife.com“

Да ми је била ова напредна памет никада не бих правио радикалне грешке

Александар Мартиновић Ја спадам у ред оних људи који имају храбрости да признају да су у неком тренутку свог политичког деловања грешили. Ја сам за Александра Вучића 2009. или 2010. године рекао да је курир између Јоце Амстердама и Цанета Жапца. И направио сам катастрофалну политичку грешку зато што сам говорио ствари за које сам знао да нису истините, али сам просто мислио да је моја морална обавеза да то кажем због човека који се у том тренутку налазио у Хашком трибуналу. Из ове перспективе ја сам, да извину ваши гледаоци, испао магарац, испао сам највећа политичка будала. Да ми је ова памет, то никад не бих урадио.

Александар Мартиновић, шеф посланичке групе СНС-а у Скупштини Србије, „Пресинг“ на ТВ N1

Пара има, логике нема

Александар Вучић Протестуј сваки дан, мајсторе, никакав проблем немам. Пара има онолико колико има. Више него прошле године. А што ниси протестовао прошле године, кад си имао пет посто мање? Је ли то иста накднадна или туђа памет? Има ли ту логике? Па биће да нема.

Александар Вучић, премијер Србије, о протесту синдиката у војсци, N1

Ђаволски добри деголисти

Милош Земан У потпуности разумемо позицију Србије која настоји да одржава пријатељске односе са свим великим земљама и не прибегава политици санкција [према Русији], иако јој то повремено доноси тешкоће. Надовезујете се ту мало на Шарла де Гола, а мислим да таква политика сада након избора за председника САД [Трампа] има већу шансу на успех.

Милош Земан, председник Чешке, у Прагу после разговора са председником Србије Томиславом Николићем, „Бета“