Максимално гаси, минимално лажи (или је обрнуто)

Предраг Кораксић Corax Мало, мало, па се један медиј угаси или пређе у руке које не трпе критику. Ова лаж се гомила, балон само расте, а према законима физике мора да пукне у једном тренутку. Лопта је изнад наших глава је све већа и већа.

Предраг Кораксић Corax, карикатуриста, N1

Мехур од спина (и IBIDA)

Александар Вучић Просечна вредност регионалних оператера била је око 4,5 пута IBIDA. „Телеком Аустрија“, када је пре неколико година желео да купи удео у српском „Телекому“, нудио је 4,8 пута IBIDA. Сада је понуђено шест пута IBIDA. То је тренутно најбоље што у региону може да се добије за оператера. Бугари су продали свој „Телеком“ за 770 милиона евра.

Александар Вучић, премијер Србије, о одлуци владе да не прода „Телеком“ америчком инвестиционом фонду, „Танјуг“

Сто (и кусур) пута понављана истина постаје лаж

Александар Вучић У складу с уговором, не можемо да говоримо о детаљима. У питању је један амерички инвестициони фонд, то је све што могу да кажем. [...] Ми не желимо да се мењамо, а цео свет се мења. Мораћемо и ми; и да учимо, и да напредујемо... Зато те глупости о „Телекому“, сребрнини итд. нисам могао да трпим. Знао сам да долазе од највећег броја лажова у јавности. [...] Не сијам од задовољства, иако знам да се 90 одсто Србије радује, јер гледам у будућност и знам проблеме с којима ћемо да се суочимо. Сви ти који су нам говорили да не треба да продајемо „Телеком“, пошто „продајемо сребрнину да бисмо напунили буџет“, појма немају шта је буџет и да ово нема везе са буџетским дефицитом, појма немају ни о чему.

Александар Вучић, премијер Србије, о реаговању домаће стручне јавности због покушаја продаје „Телекома“, ТВ „Студио Б“

Ко то тамо спинује (да влада спинује)

Драган Марковић Палма Ево, дошли сте из Кине и на конференцији за штампу уопште нису била питања која су била од виталног значаја за грађане Србије. И онда кажу како влада спинује неке теме. Сигуран сам да се влада и Вучић не баве спиновањем, јер сам био лични посматрач конференција.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и посланик, у Скупштини Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

То само Палма може да разуме

Александар Вучић Је л' мислите да је неко у ММФ-у, ЕУ, Светској банци луд? Ти људи су пуни речи хвале за нашу земљу. Мислите ли, као што рече Драган Марковић [Палма], да су Кинези безвезе рекли: Седи ти, Вучићу, поред кинеског премијера?

Александар Вучић, премијер Србије, о својој посети Кини, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Бог и свет виде, народ не верује

Александар Вучић Да вам откријем, да будете поносни на своју земљу, пошто смо имали више пријема. Један диван човек, млади естонски премијер Тави Роивас је рекао: Не знам ко ће да седне са једне стране, али овде свакако оставите места за Србију и Вучића.

Александар Вучић, премијер Србије, о својој посети Кини, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Слане занимације

Ивица Дачић Када је Зоран Ђинђић ишао у обилазак тог краја, питали су га шта ће да се ради са борским комбинатом [РТБ Бор]. Он им је рекао - производите намештај, или нешто друго, или кикирики. Заборавио сам шта је било.

Ивица Дачић, потпредседник Владе Србије, реплицирајући Драгану Шутановцу (ДС) у Скупштини Србији, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Њихова лажа и наша паралажа

Александар Вучић Знао сам да приче о сребрнини долазе од највећег броја лажова, од политичара до других. Нисам срећан, не сијам од задовољства, али гледам у будућност и знам проблеме. Радимо ово због државе, а не због тога што ће неко нешто да каже. Они који говоре да продајемо „Телеком“ да напунимо буџет ништа не знају ни о чему. Разарали су српске финанасије раније, а видим да још мање знају и сада.

Александар Вучић, премијер Србије, после неуспешног покушаја продаје „Телекома“, „Танјуг“

Кад смо ономад боловали од (плаве) жутице

Ивица Дачић Добро сте ви знали 2008. године шта смо коме оставили, па вам тада нисмо сметали. Нису вам били лоши ни Палма, ни Кркобабић старији, ни Мркоњић, ни социјалисти што овде седе, без обзира што су љубили Милошевића - само да останете на власти. Боље ћутите. [...] Да није било мене, где бисте ви били? Молили сте ме да подржим вас [ДС], а не Коштуницу и Шешеља. Цео свет сте ангажовали да дође да ме убеђује. И ја сам вас подржао и не кајем се због тога.

Ивица Дачић, потпредседник Владе Србије и председник СПС-а, реплицирајући Драгану Шутановцу (ДС) у Скупштини Србији, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Дуго потуцање између пијан(а)ца и коцкара

Јовица Тркуља Ми смо били у ситуацији као она несрећна супруга која живи у браку са пијанцем десет година, па скупи снаге и разведе се - на изборима 2000. Онда се уда за коцкара и види нову невољу, јер овај раскућује кућу и троши будућност деце. Онда се поколеба и размишља о враћању пијанцу. И тако редом.

Јовица Тркуља, професор Правног факултета у Београду, „Земља чуда“ Радио Београда 1