Од Тита је остануло Ивици

Небојша Крстић Кад Дачић критикује време кад су „неки други били на власти“ он мисли на време краља Александра.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и бивши саветник Бориса Тадића, „Twitter“

Натуршчици у животним улогама

Кокан Младеновић Србијом данас управљају два глумца: старији, који има проблема с учењем текста, и млађи који мисли да му је то прва улога.

Кокан Младеновић, позоришни редитељ, „newsweek.rs“

Докторат из полиграфисања

Драгољуб Мићуновић Код нас је полиграф постао највећа институција. Доведеш министра доктора Стефановића да провери да ли лаже премијер Вучић?! То не тражи Нушића, него неког још већег комедиографа.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, „Истиномер“

Борба за права власника капитала

Драгољуб Мићуновић Законом о раду поништили су борбу коју су радници целог света водили 200 година. Уговор између света рада и света капитала је дуги рат, не би било ниједне револуције да није било тога. Такав закон се сад доноси под утицајем плутократије која влада светом. Довели су раднике у понижавајући положај и кажу да је то реформа.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, „Истиномер“

Вучић, то је држава!

Драгољуб Мићуновић Наравно, ово не може дуго да траје. Не функционише, смешно је. Шта ме се тиче како се Вучић осећа и колико ради! Интересује ме какво је стање државе, а не његово лично.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, „Истиномер“

Сваки вођа личи помало на државу којом влада

Драгољуб Мићуновић Када имате владу једног човека који се за све пита онда се све његове врлине и мане преносе на државу. Ако је он неодговоран и хедониста и држава је таква, ако је он луд, таква је и држава.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, „Истиномер“

Народ више не мења председника кога Запад изабере

Томислав Николић Србија више није земља у којој би Запад мењао сваког председника кога народ изабере, све док не дође онај који би био у потпуности по њиховој вољи. У Србији ни не може да буде изабран човек који би био потпуно по вољи Запада.

Томислав Николић, председник Србије, „Вечерње новости“

Теоретичар рушења

Томислав Николић Не мислим да је било некакве завере, јер да би неко срушио Вучића, мора да нађе неког јачег од њега, а у Србији таква личност не постоји. Држава је била у некаквој паници седам дана, а ко то сме да руши Вучића?! Од првог часа сам знао да су све то будалаштине и нисам се уопште забринуо.

Томислав Николић, председник Србије, „Вечерње новости“

Косово би да признају они који се признавањем не баве

Томислав Николић Претпостављам да и међу онима који су на власти постоји понеко ко би признавањем Косова скинуо терет са леђа и обрисао зној са чела и завршио једну причу. Не сумњам у председника Владе, нити људе на најистакнутијим функцијама, али има много оних који знају да би можда лакше водили своје ресоре ако не би имали обавезу да поштују српске националне интересе, и интегритет и суверенитет земље, и да би то донело бенефиције с различитих страна.

Томислав Николић, председник Србије, „Вечерње новости“

Кадија меког срца

Небојша Стефановић Против власника „Курира“ Александра Родића и против главног и одговорног уредника тог листа Милана Лађевића биће повучена пријава. То ће бити учињено да неко не би помислио да се било ко обрачунава са њима због слободног мишљења, али то не значи да они нису криви за дело које им се ставља на терет.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, „bizlife.rs“

Остаће запамћено да сте ме волели

Александар Вучић Волели ме или не волели, у уџбеницима историје ће бити записано да је 2015. Србија отворила прва преговарачка поглавља, да је 2015. успела да спусти дефицит испод нивоа Мастрихта, да је први пут ушла у раст привреде... То је оно што ће остати запамћено.

Александар Вучић, премијер Србије, НСПМ

Звезда ОЕБС-а

Ивица Дачић Дух Београда, какав jе испољен током министарске конференциjе OEБС-а, засигурно неће поновити током председавања Немачке, идуће године. Не веруjем да ће Франк-Валтер Штаjнмаjер да пева!

Ивица Дачић, министар спољних послова, конференција за новинаре, „Танјуг“

Човек који је спречио ланчано (само)рушење

Томислав Николић Пошто се расправа у Скупштини свела на њихове две сојенице нисам могао да одбијем да потпишем закон. Моја дилема је везана за друге људе за које не знам да ли могу нешто још да стекну у животу ако им се оно што су створили сруши. А, када бих знао да нећу подстаћи даље рушење, наговорио бих синове да своје куће сруше сами.

Томислав Николић, председник Србије, о нелегалним викендицама својих синова, „Вечерње новости“