Ред суза па пасус смеха

Ружа Ћирковић На писмо које је објавио министар Тасовац сам прво плакала, а после умрла од смеха. Неки пасуси су апсолутно смешни, где он каже да је обезбедио законе који новинаре штите. Каже, новинар може да одбије да потпише наручен текст и не сме да добије отказ. Министар је више него смешан. Да ли он зна где живи? Нашим медијима ако не командује држава, командују оглашивачи. Је ли он нормалан?

Ружа Ћирковић, новинар, о отвореном писму министра културе и информисања, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

На бранику породице и Устава

Зорана Михајловић Лично сам против истополних бракова јер сам другачије васпитана, али и зато што сам мајка. [...] Желим да чујем шта кажу мушкарци или жене које мисле исто као и ја. Не мислим да је проблем о томе разговарати. Устав не дозвољава истополне бракове, али не видим да је проблем да се о томе разговара.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и шеф Координационог тела за родну равноправност, „Блиц“

Боље бити пијани сиромах, него трезан милионер

Александар Вучић Свог плана смо се држали стриктно, упорно и бескомпромисно, што би наш народ рекао - „као пијан плота“. И зато су постигнути одлични резултати.

Александар Вучић, председник Владе Србије и председник СНС-а, у уводнику „СНС Информатора“, „bizlife.rs“

Затишје (и оптимизам) на броду Bounty

Александар Вучић Пред нама је крај почетка болних реформи које су биле усмерене на стабилизацију, и сада са много више оптимизма можемо да гледамо у будућност. Успели смо да покренемо наш српски брод, и сада пловимо на добром и сигурном путу.

Александар Вучић, председник Владе Србије и председник СНС-а, у уводнику „СНС Информатора“, „Бета“

Поштени налазач и поштени(ји) враћач

Горан Кнежевић Престаните да малтретирате људе! Шта је мотив? Да наудите мени, странци? Шујица има два брата и три стрица. Све што сам имао, рекао сам. Запитајте се шта је с тужиоцем и његовим помоћником који су водили тај предмет, а изгубили су пет милиона евра? Као да покрећете шта је било у логору Аушвиц 1944. године?

Горан Кнежевић, потпредседник Главног одбора СНС-а и бивши функционер ДС-а, о 160.000 евра донација ДС-у (2008) које је наводно вратио, „Блиц“

Полако се одвикавамо од кукања

Александар Вучић Србија полако, али сигурно, учи у најмању руку да не губи. [...] Када је Србија дисциплинована, одговорна, уједињена, када зна шта јој је циљ и када Србија јача своју економију, ма како и шта кукао било ко - пошто ми Срби много волимо да кукамо, да плачемо и да се жалимо - онда Србија није ни тако мала ни тако слаба.

Александар Вучић, премијер Србије, после неуспешног покушаја Косова да постане члан УНЕСКО, „Око“ РТС-а

Група ТНТ и њени (не)пријатељи

Ивица Дачић У Паризу се показало ко су прави пријатељи. Хвала и онима који су гласали за пријем Косова, јер су показали да нам нису баш неки пријатељи. Каниш ли побједити, не смијеш изгубити.

Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, после неуспешног покушаја Косова да постане члан УНЕСКО, Б92

Мудар као Буда, безазлен као голуб

Ивица Дачић Мој пријатељ и председник Владе Александар Вучић је по својој природи стално озбиљан, намрштен и не уме баш да покаже своје емоције, па ни да се радује. Уз пуно извињење њему и свима, не могу у овим тренуцима да сузбијем емоције. Желим да јасно кажем да је ово велика победа Србије.

Ивица Дачић, министар спољних послова, после неуспешног покушаја Косова да постане члан УНЕСКО, „Шта радите, бре“ РТС-а

Затварање Пандорине кутије

Александар Вучић Македонији и Црној Гори хвала, умећемо да поштујемо и меримо то што су урадили, показали су да им је Приштина важнија од Србије. Грчка је била уздржана, Мађарска рекла да ће бити уздржана, а гласала је за Косово. Захваљујем се Словачкој јер је издржала све притиске, захваљујем се Пољској, јер је била уздржана, а признала је Косово.

Александар Вучић, премијер Србије, о гласању током неуспешног покушаја Косова да постане члан УНЕСКО, „Мондо“