Највреднија (напредњачка) глава

Вилијам Монтгомери Пре неких шест месеци подсетио сам [Вучића] како сам се некада бојао да ће га смакнути, а да се сада плашим да не убије самог себе. Толико пуно енергије! Не стаје. Морао би мало да успори.

Вилијам Монтгомери, бивши амбасадор САД у Београду, о премијеру Србије, „Њузвик“/„bizlife.rs“

Непријатељи НАТО-а се укопавају (у Подгорици) и вребају

Мило Ђукановић Овде се води заправо једна озбиљна стратешка борба - борба НАТО-а који има амбицију да своје вредности шири даље на простору Балкана, Европе, и оне политике која се томе противи и види то као опасност по себе. [...] Циљ протеста је да се заустави пут Црне Горе ка чланству у НАТО-у. У томе их подржавају структуре из ближег и даљег међународног окружења, [...] великосрпски кругови из Београда, окупљени око одређених друштвених центара моћи, попут СПЦ.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, о протестима Демократског фронта, у интервјуу „Федералној БХ телевизији“, „Бета“/„Танјуг“

„Намбија“, „или ти“ и... шта беше треће?

Александар Шапић „Моја Намбија или ти Намибија, гласала против пријема Косова у УНЕСКО, па се ви спрдајте.“

Александар Шапић, председник општине Нови Београд, у твиту на конто свог ранијег лапсуса, „Твитер“/„Блиц“

Директор завода за ломљење крстова

Матија Бећковић Mора бити да су косовски Албанци уз захтев за пријем у Унеско приложили као аргумент и филм о паљењу српских манастира и цркава из 2004. године. И да ће онај љубитељ сакралне уметности кога је видео читав свет, како је жртвујући чак и живот успео да се попне на куполу цркве и да сломи православни крст, бити њихов амбасадор при Унеску или бар директор Завода за заштиту споменика културе Косова.

Матија Бећковић, академик, о препоруци да се Косово прими у УНЕСКО, „Вечерње новости“

Ко Вас је васпитао и на ком факултету сте стекли диплому академика?

Томислав Николић Ја сам му онда рекао: Председниче (САНУ), извините што сам онда реаговао, међутим Ви треба да знате да постоји лично мишљење и да постоји јавно мишљење. Ако ја нешто кажем онда то не може да буде моје лично мишљење, ако каже председник Владе то није његово лично мишљење; ако каже председник САНУ - није његово мишљење, зато што своје мишљење можете да имате у свом кругу, у породици, међу пријатељима.

Томислав Николић, председник Србије, у контексту саопштења свог кабинета на изјаву председника САНУ о „достојанственом напуштању Косова“, „Бета“

Председник са ускраћеним грађанским правима

Томислав Николић Значи, ја немам право на своје мишљење, а професор [Владимир] Костић има? Он је имао право да каже шта је хтео, а ја немам право да кажем да ми се то не свиђа? Где ли су моја права?

Томислав Николић, председник Србије, о саопштењу свог кабинета на изјаву председника САНУ о „достојанственом напуштању Косова“, „Бета“

Само их чекамо на шалтеру (и на Генералној конференцији)

Ивица Дачић Резултат у Паризу је бољи него што су сви очекивали... Разговарали смо, а кога год нисмо могли да добијемо телефоном тај је био уздржан. [...] Треба узети у обзир да САД на Генералној конференцији немају право гласа, као ни Антигва и Барбуда, која је такође признала Косово, и други који не плаћају чланарину.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о гласању (27 за, 14 против и 14 уздржаних) на Извршном савету УНЕСКО за пријем Косова, Б92