Скакавци који су појели Демократску странку

Слободан Гавриловић У ДС-у су тада [деведесетих] били најчеститији и најумнији људи, али су полагано потискивани, да би се на крају дошло до тога да ми један каже: шта ће нам интелектуалци, па можемо да их купимо за две до пет хиљада евра. Али хоћемо ли ми Србију где се људи купују или Србију где ће они имати плату од пет хиљада евра, па да их не купујемо? Ту смо пали.

Слободан Гавриловић, социолог и члан Главног одбора ДС-а, „Блиц“

Ко је Бориса (добро) упознао, ни робија му неће тешко пасти

Слободан Гавриловић Када бих себи судио по томе кога сам све подржавао у ДС-у, била би то голема робија. Највећу казну бих заслужио, можда, због Тадића. Њему сам помогао више него рођеном брату са најбољим намерама и уверен да ћемо учинити најбоље Србији.

Слободан Гавриловић, социолог и члан Главног одбора Демократске странке, „Блиц“

Требљење кукоља

Слободан Гавриловић Борислав Пекић је држао тако дивне говоре Демократској омладини, а данас то нема ко да прочита, а камоли да тако нешто изговори. То је проблем са данашњом Демократском странком у коју је дошао интересни полусвет. Нама треба десетак година да се странка прочисти и оздрави, да оде једно петсто њих из првог, другог и трећег ешалона...

Слободан Гавриловић, социолог и члан Главног одбора ДС-а, „Блиц“

Кад мученици (добро) прогледају

Слободан Гавриловић Замислите да је [Добрица Ћосић] остао Брозов чиновник до краја, он би данас био анониман. Зато што није, [...] он је велики човек. Знам да га једни сматрају оцем нације, други очухом и та лепеза је широка. Он је стално био распет између и то распеће га је и вукло ка уметности и стварању. Мучеништво ствара. Његова велика мука били су изневерени идеали. Прогледао је касно, али је прогледао.

Слободан Гавриловић, социолог и члан Главног одбора ДС-а, „Блиц“

Опасност од пријема Унеска у Косово

Ивица Дачић Четири наше светиње на Косову и Метохији проглашене су за светску културну баштину – Високи Дечани, Пећка патријаршија, Грачаница и Богородица Љевишка, а Унеско их је прогласио светским културним добрима у опасности. А од кога им прети опасност? То би било као да неко предложи Исламску Државу за чланство у Унеско.

Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, о евентуалном пријему Косова у Унеско, „Блиц“

Они прете а ми пратимо (и обратно)

Небојша Стефановић Али постоји један број људи који прети Вучићу и ми, наравно, све то пратимо. Ево, три године смо на власти. Постоји ли неки спор против Вучића или против било кога од чланова његове породице? Не постоји. Уверен сам да Вучић има огромну подршку народа и да је то једино што спречава такав некакав сценарио.

Небојша Стефановић, министар полиције и потпредседник СНС-а , „Dnevno.hr“

Што је више клевета и лажи, Вучић (а не Гадафи) нам је милији и дражи

Небојша Стефановић Александар Вучић је особа која добија највише претњи у Србији, што је забрињавајуће. Али оно што још више забрињава је атмосфера која се ствара, а у којој се Александар Вучић свакодневно представља као диктатор, неко ко цензурише медије, ко је оптужен за прислушкивање политичких противника, и то се износи без икаквих доказа. И сваког дана, што се ми више томе супротстављамо доказујући да то није тачно, ствара се атмосфера у којој би Вучић требао завршити као Гадафи.

Небојша Стефановић, министар полиције и потпредседник СНС-а, о убиству либијског председника Гадафија на улици, „Dnevno.hr“