Порађање човека (у себи)

Дејан Мијач Кад је у уметничком смислу снажно, позориште не залуђује људе него, да се помогнемо Стеријом - заљуђује. Враћа их људскости, прави људима. Позориште се обраћа оном најбољем у човеку, оном зрнцету које у недостатку боље речи зовемо људскошћу. На том путу ка зрну људскости, да би као у акупунктури дотакло ту тачку, позориште прво ослобађа човека од залуђивања. Указује му на суштинске репере, темељне вредности... Да би био човек, одсањај нешто што је људско и пробуди човека у себи.

Дејан Мијач, позоришни редитељ, „Блиц“

Срећна Нова 1933.

Дејан Мијач Кад погледате око себе ту свеопшту буку, као у време процвата фашизма пред Други светски рат. Као да људи хуче и буче, хистерично се забављају јер немају снаге да виде и чују ствари какве јесу. Иза врата те буке је мрак апокалипсе.

Дејан Мијач, позоришни редитељ, „Блиц“

Ко први однесе (Слобину) слику, нека упали светло

Ивица Дачић Нећу више да будем председник странке која и даље живи са сликом Слободана Милошевића као председника. Нек’ иде с Милошевићем ко хоће... Четири године од када сам изабран за председника готово нигде у општинском одбору нисте могли да нађете неку моју слику. У који год одбор да сам отишао, гледао сам само Милошевићеве слике.

Ивица Дачић, председник СПС-а и министар спољних послова, „Политика“

Верујем у себе и странку која из мене исходи

Ивица Дачић А што, у другим странкама владају страначки органи? Реч је о томе да је то био мој циљани и намерни тајм-аут, да сагледамо шта је најбоље за странку...

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије, о разлозима зашто није комплетирано руководство странке, „Политика“

Маса пута убрзање једнако Вучић

Ивица Дачић А ко може да успори Вучића? Хајде да видимо тога. Ко је то толико политички јак да може да успори Вучића?

Ивица Дачић, министар спољних послова и потпредседник Владе Србије, „Политика“

Беспилотна мува без главе (ваздупом лохи)

Зоран Бабић Добро је што се чланом 3. мења члан 10. основног закона и што се у законску регулативу уводе беспилотни ваздуплохови. Био сам присутан на стадиону када је једна таква, беспилотни ваздуплохов, желео да наше друштво, и реакцијом тих људи првенствено који су били на самом стадиону, покаже да нисмо зрели. Ја сам и тада, иако и дан-данас осећам и горчину у устима, горчину у стомаку, горчину у срцу, после тог дрона или беспилотног ваздуплохова, као и већина људи на самом стадиону који су били, захвалан тим људима зато што нису кренули да руше и ломе, већ су храбро прихватили то као једну врсту замке у коју као друштво нисмо ушли. Ја честитам и тим људима, али и осталим грађанима, зато што су остали мирни, иако политика многих овде критизера личи на беспилотне ваздуплохове, од некуд су навођени а никада не знате где ће да слете и у шта ће да ударе, тако да је отприлике та политика политика ових беспилотних ваздуплохова или дронова. Што рече наш народ – мува без главе.

Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-а, о Закону о ваздушном саобраћају, Отворени парламент, према „Истиномеру“

У част друга Вулина

Дејвид Камерон Они [млади корисници социјалне помоћи] од првог дана морају да схвате да социјала није једносмерна улица. Да, ми ћемо им помоћи, али нема више нечег ни за шта. Они морају враћати заједници.

Дејвид Камерон, британски премијер, Б92

Издисај на стрпљењу

Александар Вучић Људи у Србији уморни од стрпљења које исказујемо према Европској унији... Нисмо само уложили много нашег времена, много енергије, политичке снаге у процесе који се данас одвијају, већ смо започели најтеже могуће економске реформе у Србији. Постигли смо много у дијалогу са косовским Албанцима, али онда видите да нисте довољно поштовани.

Александар Вучић, премијер Србије, „Euronews“/„Танјуг“

Свиђа нам се да нам Немци праве непријатности

Александар Вучић Немачко инсистирање да се Србији постављају најтежи задаци у односу на друге земље није нешто увредљиво, већ добро, јер се не плашимо тешког рада који доноси озбиљне резултате на почетку процеса евроинтеграција.

Александар Вучић, премијер Србије, у Берлину, „Танјуг“