Покуда глупости (Једино су наши интелектуалци гори од политичара)

Небојша Крстић Интелектуалци у Србији имају важну улогу. Кад њих слушате, схватите да политичари и нису тако лоши. [...] Чињеницу да не постоји закон који санкционише јавно изговатање глупости, неки интелектуалци заиста злоупотребљавају.

Небојша Крстић, музичар и маркетиншки стручњак, „Твитер“

Пендрек ефендија

Владимир Ђукановић Медији не желе да пишу о тим записницима [из 1993. године] са сајта МУП-а, а има јако занимљивих детаља. Је ли вама нормално да студент са 23 године држи у свом ормару пластичну футролу за бомбу, пендрек, нунчаке и пиштољ са шест метака? Да сам ја држао пендрек, ви бисте ме разапели по медијима.

Владимир Ђукановић, посланик СНС-а, о омбудсману Саши Јанковићу, „Да можда не“ РТС-а

Споразум о стабилизацији Србије и придруживању Косова

Милован Дрецун Србија нема ништа против тога. Бриселски споразум [2013] је прописао да се Србија и Косово неће међусобно ометати на путу ка ЕУ. ЕУ покушава овим да стабилизује ситуацију на Косову, сетимо се недавно великих миграција са Косова у земље ЕУ.

Милован Дрецун, председник скупштинског Одбора за КиМ, о намери ЕУ да усвоји „Споразум о стабилизацији и придруживању с Косовом“, ТВ Б92

Медији су слободни (ако су Вучићеви)

Александар Вучић Не бавим се медијима и не бих да говорим о томе какве бих медије волео да Србија има, али ми је сметало када су ми на најбруталнији начин нападали породицу. Мој кабинет ради у атмосфери у којој је више од пола новина против нас.

Александар Вучић, премијер Србије, за „Недељник“, према „Танјугу“

Први учитељ политичких (и борилачких) вештина

Александар Вучић [Од Шешеља сам научио] можда неке добре, а можда и неке лоше ствари. Држим се њих. Он је борбен човек, не знам да ли сам то имао из детињства или сам то можда покупио од њега.

Александар Вучић, премијер Србије, у интервјуу за „Недељник“, према Б92

Десница се укопава (и вреба)

Александар Вучић Веома сам уплашен за та најлакша решења која људима делују најједноставније... Много већа опасност су те десничарске странке. Владу Србије, без обзира да ли ћу је водити ја или ће да је води неко други из СНС, неће срушити, нити ће икада то успети у наредних седам или осам година ни ДС, ни ДСС. Не. Значајно већи капацитет за то имаће странке десне оријентације. Кад кажем десне, десне у националном смислу, а са врло нејасном или непостојећом идеологијом или приступом у економији.

Александар Вучић, премијер Србије, у интервјуу за „Недељник“, према Б92

Паметан, паметнији, најпаметнији, Вучић (крај низа)

Александар Вучић Нема доброг резултата без рада... Mој друг Жика Анђелковић - Жика Паук, био је паметнији од мене, био је најпаметнији. Може то и Горан Весић да вам потврди, ми смо били генерација. Али, Жика Паук дође на факултет, прочита оне скрипте на шест страна, ја прочитам за то време 600 страна, и не прочитам их једном, већ 15 пута... И он некако добије шестицу, а ја морам да радим месец или месец и по дана дуже. Али, добијем деветку или десетку.

Александар Вучић, премијер Србије, у интервјуу за „Недељник“, према Б92

Сплеткарење са сопственим премијером

Александар Вучић Јесте ли имали, будите поштени па ми реците, једну хумористичку или било какву емисију у којој су критиковани Борис Тадић или мој друг Драган Ђилас? Ко је то смео да ради? Б92, Иван Ивановић? Када је то Иван Ивановић критиковао Драгана Ђиласа? Па, никада. Свака емисија данас у Србији је како ћемо да се спрдамо са Александром Вучићем.

Александар Вучић, премијер Србије, у интервјуу за „Недељник“, према Б92

Крвави гласови

Александар Вучић Мој син је рекао да његови вршњаци гласају за десничарске странке у Србији, а не грађанске како је било код омладине деведесетих. Тога се јежим.

Александар Вучић, премијер Србије, у интервјуу за „Недељник“, према Б92