Флора Републике Србије: четинарска (пра)шума

Зоран Бабић Постоји, господине [Владимире] Павићевићу, и зимзелено дрвеће. Ову владу чини зимзеленом подршка грађана Републике Србије. А ви, који имате подршку равној статистичкој грешци, морате да водите рачуна о листопадности. [...] Одавно сте ви отпали и одлепршали са гране која се зове Србија. Данас је победила нормална и пристојна Србија.

Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-а, у Скупштини Србије о „Београду на води“, „Између два петка“ Радио Београда 1

Поштована (листопадна) децо

Владимир Павићевић Свака власт је листопадна, поштована господо. Па и ова. Шта је порука ове власти - да ће, милом или силом, истерати своје без обзира на цену, јер ће је овако и онако платити грађани, поштована господо. Порука је и следећа - да Србији струка и знање нису потребни, јер свако може да ради оно што не зна... Порука је и да закони могу да се пониште и произвољно тумаче.

Владимир Павићевић, заменик председника Нове странке, у Скупштини Србије о „Београду на води“, „Између два петка“ Радио Београда 1

Савез совјетских (северно)америчких република

Владимир Путин Вашингтон тражи вазале, а не савезнике. Русија не види себе у томе. Совјетски Савез је силом наметао политику у источној Европи. То сада чини Америка, због чега је чека судбина Совјетског Савеза.

Владимир Путин, председник Руске федерације, у „Директној линији“, „Између два петка“ Радио Београда 1

Лабораторија (западног) звука

Владимир Путин У последње време наши западни партнери гневно оптужују Русију да прекраја границе у Европи "први пут после Другог светског рата". Изгледа да им лик миротворца, који су сами себи присвојили, не дозвољава да се сете варварских бомбардовања и распарчавања Југославије. Та држава је постала лабораторија за разраду средстава и метода за разбијање суверених држава.

Владимир Путин, председник Руске федерације, у „Директној линији“, „Између два петка“ Радио Београда 1

(Катил) ферман за Хашима

Небојша Крстић Једва чекам вест у новинама: „Ухапшен Х.Т. (50 год), по занимању министар иностраних послова једне самопрокламоване творевине.“

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и бивши саветник Бориса Тадића, о могућој посети Хашима Тачија, „Твитер“

Постојано ЈА и непостојано МИ (на Твитеру)

Небојша Крстић Шта се човеку деси у глави па своје мисли почне да износи у првом лицу множине? Мене то мало плаши. Дакле, Твитер је измишљен да би човек писао „Ја мислим то и то“. „Ми мислимо“ оставите за курсеве својих партијских школа.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и бивши саветник Бориса Тадића, „Твитер“

Сабирам Коштуницу, Цветковића и Дачића и множим са пет

Миливоје Михајловић Радио сам годину дана док је премијер био Војислав Коштуница и за то време је дао два интервјуа страним медијима и три-четири интервјуа домаћим. Мирко Цветковић није имао политичке амбиције и није желео да даје интервјуе и изјаве. Ивица Дачић је то значајно подигао, а сада је све то заједно упетостручено присуством председника Владе Александра Вучића у медијима.

Миливоје Михајловић, шеф владине Канцеларије за сарадњу с медијима, „Између два петка“ Радио Београда 1

Данас ја управљам (војним) игралиштем

Александар Вучић Данас ја одговарам на питања. Мораћете да код господина Диковића идете неки други пут. Не постоје сукоби у војсци. Војска је јединствена, снажна и спремна да одговори на све задатке. Господа Диковић и Гашић ће да вам се обрате следеће недеље, па их питајте о било чему.

Александар Вучић, премијер Србије, новинарима на војном аеродрому у Батајници, „Између два петка“ Радио Београда 1

Најављивање (добрих) најава

Александар Вучић У априлу 2014. молио сам људе за две године стрпљења. Сада кажем, мало раније ћете јасно видети да је Србија на добром путу. Само полако, да ми сачекамо крај априла, да сачекамо крај маја. Ја нисам ни лажов ни преварант. Нисам лагао наш народ ни када сам говорио да морамо нешто да смањујемо зато што су нам лопови и криминалци уништили земљу. За већ шест месеци добићете добре и много боље вести него што смо добијали годинама.

Александар Вучић, премијер Србије, у емисији „Ћирилица“, „Између два петка“ Радио Београда 1

Вишак (опозиционог) холестерола у крви

Александар Вучић Да ли је лепше на власти или у опозицији? Када бих вам рекао оно што искрено мислим, рекли бисте да сам лицемер. Зато ћу да прећутим.

Александар Вучић, премијер Србије, у емисији „Ћирилица“, „Између два петка“ Радио Београда 1

Правна држава у покушају

Александар Вучић Пресуду против Блера нисам укинуо ја и није укинута јуче, већ је укинута 2001. године у време власти ДС-а и ДСС-а. Немојте да будете лицемери да ми држите предавања. А пресуду Тачију нисмо укинули, па пошто није укинута држава Србија ће се понашати у складу са законом.

Александар Вучић, премијер Србије, о могућој посети Хашима Тачија, РТС

Јасно као ноћ

Ивица Дачић Раније је долазио Енвер Хоџај, али је он био позван, док Тачија [у Београд] није позвао нико из Владе. Кад сам ја ишао у Грачаницу, ишао сам као ходочасник из верских разлога... Ја сам отишао у Приштину на Тачијев позив. А ја њега нисам позвао. Ситуација је кристално јасна и чиста.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, „Бета“

Свака љубав временом јењава, само (братска) љубав према шеику Мухамеду јача

Александар Вучић За помоћ ћу се обратити и шеику Мухамеду. Не кажем, нити имам гаранције, да ћемо да добијемо то, али ћу га замолити да нам помогне у набавци или да нам поклони један или два полицијска хеликоптера.

Александар Вучић, премијер Србије, РТС

Не дам новце које немамо

Александар Вучић Не, нема пара. Или ако хоћете - не дам паре. Ми ту милијарду динара немамо, ако авион ради - ради, ако не ради - путоваћемо редовним линијама. Ништа страшно. Да купимо нови авион, зар не бисте рекли: „Купујете авион за вас док народу смањујете плате.“

Александар Вучић, премијер Србије, о инциденту са државним авионом „falcon 50“, РТС

Приступање двојном пакту

Александар Вучић Извините, шта ћемо да радимо - Тони Блер је велики пријатељ породице Клинтон. Хилари Клинтон ће, како ствари стоје, постати нови председник САД. [...] Србија би за годину-две имала директан приступ до најважнијег места на кугли земаљској. Ко је тај, који има мало памети, да има нешто против тога?

Александар Вучић, премијер Србије, о Тонију Блеру као саветнику Владе Србије, у емисији „Ћирилица“, „Између два петка“ Радио Београда 1

На правом сте каналу

Александар Вучић Свако има даљински управљач, који је чудо. Имате десетине, стотине канала. Свако може да гледа шта жели и да ужива у програму. Нико не мора да се мучи.

Александар Вучић, премијер Србије, о ријалити шоу „Парови“, у емисији „Ћирилица“, „Између два петка“ Радио Београда 1

Анђео не носи Праду

Александар Вучић Носим обичне ципеле, вероватно јефтине. Није „Прада“, наравно. Нити то купујем, нити ја то знам. Ја сам мало чудних размера. Домаће су производње, немојте да ме држите за реч - „Ступар“ или „Стругар“, радња у Београду. Они имају те велике ципеле.

Александар Вучић, премијер Србије, у емисији „Ћирилица“, „Између два петка“ Радио Београда 1

Борису се угодити (не) може

Александар Вучић Пошто је Тома [Николић] постао председник, рекао сам [Тадићу]: „Хајде да умиримо Србију, да се направи влада, па ти после гледај... Одговорио је: Не, не, није реално. Сувише су дубоки наши антагонизми“. [...] Увек ћемо пристојно да разговарамо. Не мислим да је то јерес. Знам и да он зна да се оно што се дешавало с платама и пензијама било најбоље, без обзира да ли ће то да призна.

Александар Вучић, премијер Србије, у емисији „Ћирилица“, „Између два петка“ Радио Београда 1