(Мало) за и (велико) против Вука

Светислав Басара О Вуку [Караџићу] се стално говори, стално се неке прославе одржавају, а о Вуку се врло слабо зна. [...] Мој однос према Вуку је амбивалентан. Урадио је много тога доброг, али и лошег.

Светислав Басара, писац и члан уредничког колегијума „Службеног гласника“, о планираном зборнику о Вуку Караџићу, „Блиц“

Кад су цветали кич и шунд

Светислав Басара За годишњицу НАТО бомбардовања написао сам да је Србија процветала... Наравно, далеко од тога. Само мислим, као што сам одувек мислио, да обележавање које смо видели није уприличено ради жртава, него ради њихове политизације и да смисао кичерајских приредби није да запамтимо бомбардовање, него да не заборавимо оне који су за њега и сами подебело криви.

Светислав Басара, писац, „Блиц“

Једна велика плава...

Едуард Кукан Моја драга, плава дама... Не бих да коментаришем док не видим да ли је истина [да су јој саветници Маркач и Готовина].

Едуард Кукан, шеф Делегације Европског парламента за Србију, о председници Хрватске Колинди Грабар Китаровић, „Блиц“

Где велики прођу, ту мост не ниче

Едуард Кукан Лично мислим да је данас немогуће бити неутралан. Не видим предност тога да будете нечији „мост“ - јер кад се нешто деси, мостови обично страдају први.

Едуард Кукан, шеф Делегације Европског парламента за Србију, о позицији Србије између ЕУ и Русије, „Блиц“

Изнервиран на правди Тиране (и Приштине)

Едуард Кукан Чуо сам шта је албански премијер Еди Рама говорио о уједињењу Косова и Албаније и постао сам нервозан.

Едуард Кукан, шеф Делегације Европског парламента за Србију, „Блиц“

Још им само але фале

Ивица Дачић ЕУ и сама још није сигурна ни шта ће са собом, ни шта би са нама. Криза, Грчка, Украјина, Блиски исток са својим рефлексијама на Европу, па однос великих и малих у самој ЕУ...

Ивица Дачић, министар иностраних послова, „Данас“/„Бета“