Земље са јефтинијом улазницом

Ивица Дачић Нисам сигуран ни да су све чланице ЕУ баш идеалне земље... Када би се сад услови које ми имамо за улазак у ЕУ применили на 28 земаља чланица Уније, питање је колико би на крају чланица било.

Ивица Дачић, министар спољних послова и потпредседник Владе Србије, „Танјуг“

Општетехнички бонтон

Ивица Дачић Ја не оспоравам право никоме, али Маја Коцијанчич је техничко лице и ја с њом не желим да полемишем.

Ивица Дачић, министар спољних послова, о портпаролу Европске комисије, „Танјуг“

Берлин (европским) сузама не верује

Џозеф Стиглиц Већина економиста се слаже да би то било најбоље решење за Европу: ако се еврозона мора распасти, нека је напусти Немачка. Марка би ојачала, а немачка привреда ослабила. Можда би тада схватили колико им је потребна еврозона и били склонији томе да помогну слабијим економијама.

Џозеф Стиглиц, професор економије на Колумбија универзитету и нобеловац, „Webtribune“

Комад с певањем, улизивањем и патетиком

Ненад Прокић Држава је много шири појам од премијера, тако да напад на премијера никако не може да буде напад на државу, осим у флагрантним случајевима атентата и не знам чега. Али у случају неслагања мишљења, реаговања на нервозан начин која смо до сада видели 333 пута, уз једно што би се у позоришту рекло каботенство када се не напада, патетику при давању изјава када му се улизују, а нервозу при давању изјава када му се не улизују - мислим да све то указује на одређену несигурност, и личну и поводом посла који треба да се обавља.

Ненад Прокић, драмски писац и бивши функционер ЛДП-а, Радио „Слободна Европа“

(Реформски) балон пред издувавањем

Ненад Прокић Ја и даље мислим да он [Вучић] има одређени реформски потенцијал, макар због тога што и даље има толику подршку. Нервоза ће расти са падом те подршке и ти испади и грешке, као у случају да је напад на њега напад на државу, по логици ствари води ка уверењу у које он сам себе уверава да је он држава.

Ненад Прокић, драмски писац и бивши функционер ЛДП-а, Радио „Слободна Европа“

Биолошки сат (нације) откуцава

Бранко Драгаш Нама треба да упослимо 3,3 милиона људи. Ко то зна да уради нека влада Србијом. Ко не зна, нека се склони или ће га бесни и опљачкани народ сам почистити. Ми немамо више времена за губљење.

Бранко Драгаш, економиста и председник Балкан бизнис центра, „ЈужнаСрбија.инфо“

(Уметничка) судбина као политика

Љубомир Симовић Пишући и о поезији, сликарству и позоришту - пишем о ономе што волим, а пишући о политици - пишем о ономе од чега се браним.

Љубомир Симовић, књижевник и академик САНУ, „Седмица“ Радио Београда 1

Дабогда ти Вучић (не) био пријатељ

Ђорђе Вукадиновић Изгледа да је Александар Вучић малерозан за своје пријатеље. Пре пар недеља је говорио „мој пријатељ Самарас“, као што је пре месец-два говорио „мој пријатељ Понта“ - типовао је на победу румунског премијера на председничким изборима, а овај је изгубио.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ, емисија „Зумирање“ на порталу недељника „Време“