Два света а један Ивица

Ивица Дачић То су два потпуно различита света [МУП и Министарство спољних послова]. Искрено, до краја живота ћу бити захвалан Вучићу што ме је предложио да будем министар спољних послова. Сада се коначно бавим политичким темама, за разлику од полиције коју сам волео, али која живи у неком свом свету међусобних интрига и намештања. Овде у МСП је несумњиво креативније.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, „Блиц“

Док је Вучићевог импулса, биће и Дачића

Ивица Дачић Премијер Вучић сигурно добро зна шта ја њему мислим, сваки дан разговарамо, заједно радимо ове две и по године. Према томе, моја изјава није била у пежоративном смислу, већ афирмативном. [...] Он воли тај начин давања додатног импулса за динамику рада Владе. А сигуран сам да Вучић зна шта министарка Михајловић мисли. Ја се не бих бавио њеним мислима, јер ионако сам њена омиљена тема.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о својој изјави да „Вучић воли реконструкције, „Блиц“

Поштујем Тому као енглеског председника

Ивица Дачић Нисам се удубљивао у природу председникових обраћања када је о мени реч, али вероватно је то зачињено са много неких лажних оптужби да ја организујем медијске нападе на њега, иако генерално осуђујем медијске нападе на било кога и сам сам често жртва. Иначе, наша комуникација је у реду, а однос коректан.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и председник СПС-а, о односу са Томиславом Николићем, „Блиц“