Најбољи читач говора на језицима које не зна

Ивица Дачић Ја сам министар спољних послова Србије и у том смислу нико ме и не тера да говорим енглески, или било који други страни језик. Учио сам руски, али сада на међународним форумима избегавам и њега да говорим да не би било погрешно протумачено. Енглески учим сам и радујем се што је моје знање тог језика у односу на протеклих шест месеци неупоредиво боље. Не устручавам се да говорим и оваквим енглеском, чак ни пред члановима ОЕБС. Са друге стране кад прочитам говор, нико не верује да не знам енглески.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, „Данас“

Буџет који ће памтити сви који преживе консолидацију

Кори Удовички Припрема се буџет какав Србија није видела у мом памћењу, фискална консолидација какву нисмо видели после 2000. године, када је консолидација ишла уз раст расположивих ресурса каквим сада не можемо да се надамо.

Кори Удовички, министар за државну управу и локалну самоуправу, РТС

Мајстор за поправку уговора

Александар Вучић Видео сам неке друге који су тај уговор потписали, а који сам ја исправљао и правио га неупоредиво бољим, да ми држе придике и предавања шта треба да урадимо. Ваљда је накнадна памет најбоља памет. Послушаћемо их што се тиче неких савета. Што се тиче других, боље да их нису ни износили.

Александар Вучић, премијер Србије, о заустављању пројекта „Јужни ток“, „Између два петка“ Радио Београда 1

Да смањимо штедњу

Зоран Дробњак Треба да „затворимо“ систем наплате путарине од Београда до Новог Сада и Суботице, и ту треба да примимо 140 радника. Премијер [Вучић] није тражио штедњу од „Путева Србије“, тражио је то од „Србијагаса“, „Телекома“, ЕПС-а итд. Ми не треба да штедимо, треба да смањимо неке трошкове.

Зоран Дробњак, директор ЈП „Путеви Србије“, „Између два петка“ Радио Београда 1