Пецање на (медијску) бућку

Војислав Шешељ Забацио сам удицу, на њу натакао дурдубак, и они су се одмах упецали. И пошто немам публицитета у Србији, ја сам отишао заобилазним путем, добио огроман публицитет у Хрватској и сви српски медији су сад просто присиљени да о томе извештавају. А сад се Хрватска дигла на ноге као опарена. За вратове се међусобно тамо похваташе, умало се не подавише на седници Сабора.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, о пробијању медијске блокаде, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Љубав према Србији (51 одсто) и Емиратима (49 одсто)

Александар Вулин Када се нешто зове Србија, е ту има љубави, мени баш лепо звучи „Ер Србија“, много ми се свиђа „Ер Србија“, када слетим на аеродром и видим име своје земље. Видим неки нам не дају да продајемо карте, можда код њих нема љубави када чују „Ер Србија“, а ли код мене има, баш волим „Ер Србија“.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Бета“

Не чини (буџетску) прељубу

Александар Вулин Док сам ја министар, увек ћу давати налог, па не морају да ме послушају, да се паре троше у државним фирмама и буџетским корисницима. Код мене лично ће увек имати предност НИС када купујем гориво, код телефона предност ће имати „Телеком“, и када летим имаће приоритет „Ер Србија“. Ако је то грех, ја ћу тај грех носити.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Бета“

Нововековне технике испитивања

Александар Вучић Немогуће ми је да замислим да је тајкун то направио. Тај тајкун је морао да обезбеди политичку подршку за кредит од банке која је била државна. Надам се да ће неко коначно почети да говори о томе. [Овде] нису средњовековни методи, па да неког приморавате да призна.

Александар Вучић, премијер Србије, о хапшењима Мирослава Богићевића и Горана Перчевића, „Земља чуда“ Радио Београда 1

(Бивше) друштво из војводиног ћошка

Зоран Милановић Сви ти људи били су исто политичко друштво деведесетих година. Све што тражим од тебе [српских власти] је да кажеш да су Шешељеви наступи зло и од тога се ограђујем. Верујем да би она претходна власт у Београду то направила, ова из неког разлога неће. У таквим околностима је смешно да идем тамо.

Зоран Милановић, премијер Хрватске, РТС

Само Тома и влада (из пакла и циркуса) Србију спасавају

Томислав Николић Што се тиче Хашког трибунала, поставља се питање - шта је крајњи циљ њихове циркуске представе и њихових ментора и кловнова? Шта желе да постигну? Смену власти? Ко би их заменио? Доказано лошији, усуђујем се да кажем гори људи, али веома подложни манипулацијама. Србија би се вратила у пакао у коме би јој лако одузели и оно што се зарекла да никада и никоме не да.

Томислав Николић, председник Србије, о Резолуцији Европског парламента поводом реторике Војислава Шешеља, „Танјуг“

Догма о непогрешивости нације (и Вулина)

Александар Вулин Срби никада нису погрешили у избору када их су их питали хоће ли стати на страну добра или страну зла. И зато нека већи од нас прате како се Срби опредељују, јер су сигурно на правој страни, јер су сигурно на страни добра, јер су сигурно на страни правде, јер су сигурно на страни живота, јер су сигурно на страни добра и за себе и за друге.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у (Северној) Косовској Митровици, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Кад новинар ухвати (и ислеђује) полицајца, не пушта

Небојша Стефановић Ти новинари притискају, притискају, притискају, они [полицајци] нису довољно чврсти да се томе одупру - и онда дају одређене информације. Оно што је боље него у претходном периоду, нико не зна када ће ко бити ухапшен. То сада држимо у уском кругу људи. Нити шта најављујемо, нити је ко знао да ће бити ухапшен Драгослав Космајац, Љубиша Буха, Богићевић и Перчевић.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Братимљење сестара и сестримљење браће (Танго Белградо)

Ивица Дачић Поглед на ову велику и магичну реку, изванредна и укусна храна, танго, добар провод, добро вино, лепе жене - као да причамо о Београду. И зато мислим да Буенос Аирес и Београд треба да се братиме, како се то каже, посестриме.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, приликом посете Буенос Аиреса, „Земља чуда“ Радио Београда 1