О коалицији можемо да разговарамо једино сами са собом

Војислав Шешељ Не разумемо Санду Рашковић-Ивић и њена млатарања о разноразним коалицијама. Њу је на чело Демократске странке Србије довео Александар Вучић. О чему са њом да разговарамо? Она је оправдавала хрватску „Олују“. Она је давала разноразне небулозне изјаве, а сад хоће некакве коалиције.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, „Интермагазин“

Џубокс или прасе (одлучите сами)

Борко Илић Данас је у Србији лакше купити одборника него прасе. Они личе на џубокс - у њих треба стављати новац, а они ће певати песме које жели онај ко плаћа.

Борко Илић, потпредседник ДСС-а, у Бачкој Паланци о преласку одборника ДСС-а у СНС, „Дневник“

Бриселски комесар (из Ниш)

Зоран Живковић Из истих разлога због којих сам био против Милошевића, сада сам непомирљиви противник Вучића. Није донео никакво добро за две и по године власти... Иста је то идеологија, само је мало боље упакован, у другачију амбалажу. Не верујем у његову проевропску политику... Можда је Вучић успео привремено да превари Брисел, али мене није.

Зоран Живковић, председник Нове странке, „Блиц“

Човек (и премијер) за 22. век

Александар Вучић Ја не живим у деведесетим. Срећан сам што се мењам. Данас треба да узмем нове часове немачког језика, нове часове француског језика, и то ћу после своје емисије на РТС-у, негде у пола једанаест увече. Ситуација је све боља и боља, и тек ће да буде боља.

Александар Вучић, премијер Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Дуго кретање између клања и декларација

Санда Рашковић-Ивић Ја нећу тврдити да је Сребреница била „хуманитарна акција“, како неки говоре за „Олују“. Сребреница је била злочин због кога не треба да будемо поносни. Она је била геноцидни злочин. Ми смо у парламенту Србије изгласали Декларацију о Сребреници. Не знам да је неки парламент у окружењу изгласао сличну декларацију. Морам да кажем да Сребреница није била само стратиште Бошњака - 1992. и 1993. тамо је убијено 3.585 Срба, именом и презименом.

Санда Рашковић-Ивић, председница ДСС-а, у емисији бањалучке АТВ, портал „Анти-цензура“

Амбасадор Хага (у Србији)

Ивица Дачић То је још један доказ да Хашки суд треба укинути. Коме трибунал данас служи и зашто постоји? Србија нема ни милиметар одговорности за изјаве Војислава Шешеља... Да ли је он неки државни функционер? Да ли у Хрватској има оних који причају о усташтву?

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о наступима председника СРС, „Фонет“

Добро разумевање је важније од новца

Срђан Вербић Морам да кажем да је атмосфера на овом састанку била потпуно конструктивна. Ми се јако добро разумемо. Једино што нам недостаје новац да решимо проблем.

Срђан Вербић, министар просвете, после састанка са представницима синдиката просвете, РТС