Србија до Драча (и даље)

Војислав Шешељ Наше мапе Велике Србије и даље су Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица с тим што то сада обухвата и северну Албанију све до Драча.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, „Фонет“/„Недељник“

Беспућа радикалске хијерархије

Војислав Шешељ Вучић је хтео да остане у СРС. Али ја сам се бојао да ако остане, он ће преузети странку. Ни Маја Гојковић, ни Вучић нису волели Николића јер је био у рангу изнад њих, а сматрали су га необразованим и неспособним за толики ранг. Сматрали су себе супериорним у односу на њега. Вучић је заиста био супериоран, нема никакве сумње, а Маја, ипак, није.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, „Фонет“/„Недељник“

Срећна нова 1912.

Ивица Дачић Стратешки је циљ Србије излаз на море.

Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, у Бриселу на лошем енглеском језику, „Телеграф“

Реалне надвојводе у надреалној Србији

Марко Шелић Марчело Надреализам: замисли да ти је неко пре 10 година рекао да ћеш на власти имати Николића и Вучића, а у улози њиховог најљућег непријатеља - њиховог војводу и духовног вођу... И ко се онда тиме [политиком] бави? Па најгори! С друге стране, након вишедеценијског урушавања менталитета ми више не верујемо да је нормалан поредак уопште могућ.

Марко Шелић Марчело, музичар и писац, „Наше новине“/„Прес РС“

Вишеумљем против јавашлука

Марко Шелић Марчело Сваки нормалан човек осуђује једноумље јер оно нигде не постоји само од себе, увек је реч о присили... Људи се деле на оне којима је јавашлук природно станиште и све нас остале, који одбијамо свако саучествовање у јавашлуку, па смо у том смислу опозиција. Али то је идеолошка опозиција, а не политичка.

Марко Шелић Марчело, музичар и писац, „Наше новине“/„Прес РС“

Лечење здравог разума

Марко Шелић Марчело „Пљување“ спада у острашћени речник који власт покушава да инсталира као легитиман. Тврди се да не постоји критиковање него пљување, а пљување је непристојно и прљаво, и отуда се разредни и његови верни одељенски хигијеничари брину да се етар случајно не загади клицама здравог разума или, не дај Боже, професионалног новинарства. Има и друга реч: критизери. Авај, шта ћемо: ако политичари заслужују критичаре, биће да су критизери мера за политиканте. А и то им је комплимент.

Марко Шелић Марчело, музичар и писац, „Наше новине“/„Прес РС“

Уставне патриоте

Томислав Николић По Уставу Србије, ми не можемо с Косовом да разговарамо као с независном државом. Србија би морала да нађе и другог председника и другог премијера који би били спремни да погазе Устав и разговарају с представницима Приштине као с представницима независне државе. Нас двојица на то сигурно нисмо спремни.

Томислав Николић, председник Србије, „Танјуг“