Историја је највећи противник прошлости

Ивица Дачић То ми је Бајден, амерички потпредседник, говорио пошто је он ирског порекла. Њему је његов деда говорио: „Кад год видиш неког Енглеза, ти мораш да га убијеш“. То је било две генерације пре њега. Причали смо о томе када сам био код њега у посети и он ми је тада цитирао једну ирску пословицу која каже: „Историја је највећи противник будућности, односно прошлост“.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и потпредседник Владе Србије, ТВ Н1

У име свих нас који смо се уморили од извињавања

Ивица Дачић Једном је Бакир Изетбеговић рекао да кад кренемо да се извињавамо једни другима, да је то код њих увек било најгоре, зато што онда крену највеће свађе око тога ко више коме треба да се извини и онда се испочетка, све оно око чега сте се у прошлости свађали поново проживљава.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и потпредседник Владе Србије, ТВ Н1

Чудни су путеви босански и херцеговачки

Ивица Дачић У случају БиХ то питање када ће постати формално чланица ЕУ није најважније, јер ЕУ није циљ - она је пут.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и потпредседник Владе Србије, ТВ Н1

Изгубили смо и проблеме које нисмо ни имали

Изјаве.нет Србија је изгубила ратове у којима није учествовала, изгубила је територије које су и даље у њеном Уставу, изгубила пријатеље за које се не зна ни да ли их је имала. Укинули смо аутономију Албанцима на Косову, данас немамо проблем да им признамо државу.

Славиша Орловић, професор Факултета политичких наука (ФПН) у Београду, НИН

Црвено ропство горе него турско

Владимир Тодорић Незапослени може бити упућен, под обавезом губљења социјалне помоћи, да ради у приватној фирми без икакве надокнаде. До сада се то виђало само у фашистичким или тоталитарним друштвима XX века. Вулин је увео институцију друштвено-корисног рада, која је до сада у нашем правном систему постојала само као кривична санкција и то добровољна, јер неко бира да ли ће да ради или да буде у затвору.

Владимир Тодорић, члан Председништва ДС-а, „Бета“

Купујем од богатих и препродајем сиромашнима

Кристијан Голубовић Нисам ја никакав дилер, већ урбани Робин Худ. Пресуда којом сам осуђен на 14 година затвора вређа интелигенцију. Ако и ви мислите да сам крив, осудите ме на друштвено-користан рад. Боље да копам ровове и канализацију него да седим у затвору. [...] Прогласили су ме злочинцем због моје прошлости, заборављајући да је све то што сам чинио било уперено против зликоваца који су загорчавали живот обичним људима.

Кристијан Голубовић, пред већем Апелационог суда поводом пресуде због трговине дрогом, „Ало“