Дејтон који ће Брисел позлатити

Бакир Изетбеговић Од БиХ су направили инвалида у лудачкој кошуљи. И то су учинили међународна заједница, Европљани. Прво због наметнутог ембарга, када су нечињење и непомагање решавали слањем хуманитарне помоћи, перући на тај начин савест. А након тога уследио је и Дејтон... Тог инвалида у чијем су рањавању они учествовали држе напољу [ван ЕУ]. Па нека нас пусте у просторију. Па нека тог инвалида пусте да седне.

Бакир Изетбеговић, председавајући Председништва БиХ, „Танјуг“

Кнез Тома

Томислав Николић Ово вам је добро за стране камере, а и за неке наше новинаре који ће ово да сниме. Безумници! Тако, треба да покажете на Косову и Метохији да се још увек свађамо. Ви ћете најбоље да спасавате Косово - извикаћете се и онда отићи кући. Да су тако звиждали Лазару када их је позвао у бој, ви данас не бисте имали где да дођете.

Томислав Николић, председник Србије, на Газиместану прекидан од групе младих повицима „Издали сте Косово“, „Томо Шиптару“ итд, „Бета“/„Блиц“

Опрости им, Томо, не знају да преговарају до краја

Томислав Николић Ја вама опраштам, јер не знате шта чините. Србија је одлучила - преговараће до краја са свима. Или можда мислите да ја умем да проценим да сам више тужан што сам морао да питам [Албанце] да бих овде дошао или бих био више тужан да нисам дошао?

Томислав Николић, председник Србије, на Газиместану прекидан од групе младих повицима „Издали сте Косово“, „Томо, Шиптару“ итд, „Бета“/„Блиц“

(Право)верни Тома

Томислав Николић Када вас ваша деца сутра буду питала шта сте учинили за Косово, реците - онима који су нам помагали да тамо преживимо говорили смо да су издајници. Мене је срамота да вас пред овим спомеником слушам. Како вас није срамота?... Хвала вам, браћо. Митрополите [Амфилохије], опрости за ову нашу невољу и несрећу. Све су ово српска деца. Хвала вам, најлепше. Све ви знате.

Томислав Николић, председник Србије, на Газиместану прекидан од групе младих повицима „Издали сте Косово“, „Томо Шиптару“ итд, „Бета“/„Блиц“

Све ће то Албанци позлатити

Томислав Николић Све што [Албанци] изграде нека им остане за вечито, али да знају да граде на српској земљи.

Томислав Николић, председник Србије, на Газиместану, „Бета“

Преци првих Европљана

Бакир Изетбеговић Треба испоштовати оно што јесте Босна и Херцеговина, што је њен дух, што је њена супстанца. А БиХ је била сасвим сигурно претеча уједињене Европе. Међународна заједница је допустила да се мултиетничко ткиво БиХ у рату растура и разара. На њихове очи. Ту имају неки дуг према нама.

Бакир Изетбеговић, председавајући Председништва БиХ, „Танјуг“

Какав сам вам ја Гуливер, такви сте ми ви Лилипутанци

Александар Вучић Мислите на то што [из СРС] кажу да ћу да завршим као Ђинђић? Данас је сувише велики дан да изговорим иједну лошу и ружну реч о малим људима. Честитам грађанима Србије и Српске Видовдан.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС, „Танјуг“

Сваки човек је смртан (осим Шешеља)

Немања Шаровић Ако се деси да [Војислав] Шешељ дође у Србију, поручујемо Вучићу да се не игра и не покушава да га хапси. Нека размисли како су прошли сви који су хапсили Шешеља, од Тита до Ђинђића. Сви су они одавно нестали са политичке сцене и то је порука коју данас упућујемо Влади Србије.

Немања Шаровић, заменик председника СРС, о привременом пуштању Шешеља из Хашког трибунала, на митингу у Београду, „Бета“