Трећи камен од Сунца

Милош Алигрудић Сигуран сам да ће ДСС на парламентарним изборима 6. маја освојити треће место.

Милош Алигрудић, потпредседник ДСС-а, "Данас"

Борис Који Изниче

Милош Алигрудић Борис Тадић изниче из земље, штале, разуме се у све.

Милош Алигрудић, потпредседник ДСС-а, "Данас"

Рат и просперитет

Јелена Триван Будућност Србије креира се 6. маја и само од грађана зависи хоће ли изабрати оне који ће земљу гурнути у рат, или оне који су за мир и просперитет.

Јелена Триван, потпредседница ДС-а, "Танјуг"

Протестујемо што није сарађивао са усташама

Весна Пусић Против чега да протестујемо? Да буде рехабилитован један квислинг, нацистички и фашистички сарадник који има и своје данашње одразе, ево један је у Хагу? Шта да ми кажемо на то? То је оно о чему се овде ради, и сада тај покушај да се то прикрије или реинтерпретира или покрије или на неки начин сакрије, чини ми се надреалним.

Весна Пусић, министарка спољних послова Хрватске, о рехабилитацији Драгољуба Драже Михаиловића, "Бета"

За репартизацију

Дијана Вукомановић Иницијатива за департизацију је чиста демагогија, најпре странака које се одједном за то залажу, па онда и уредништва "Блица". То ни у једној озбиљној држави не функционише на такав начин. То сад одједном Србију вуче напред? Ако стручњаци треба да буду на челу министарстава и других институција, нека се онда они баве и политиком.

Дијана Вукомановић, потпредседница СПС-а, о разлогу за непотписивање иницијативе "Блица" да се странке обавежу да ће кренути у департизацију после избора, "Блиц"

Дачићев бензин је макар у еврима

Ненад Чанак Па је л’ треба да бирамо веће зло? Је л’ би вам то више одговарало? Је л’ би боље било да вам сад Коштуница, доктор Војислав, објашњава зашто је литар бензина осам рубаља?

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, објашњава зашто је приликом састављања Цветковићеве владе гласао и за Дачића, "Курир"

Пустите лопове, окрените се ЕУ

ДХСС Србија себи не сме да дозволи да странке Вељине и Томине у маниру "држ'те лопова" скрећу пажњу са онога што је будућност Србије - а то је Европска унија и све брже приступање њој.

ДХСС, у саопштењу, "Блиц"

Да сте рехабилитовали усташе, па да сарађујемо!

Гордан Јандроковић Морамо поручити Србији да ако жели сарађивати с Хрватском, мора да се мане рехабилитације четништва. То није унутрашње питање Србије, него се то тиче целог региона. Онај ко буде рехабилитовао четништво не може бити партнер Хрватске ни данас ни у будућности.

Гордан Јандроковић, бивши министар спољних послова Хрватске, "Новости"

Ако смо браћа, алуминујум нам није сестра

Андреј Настаренко Тада су нас молили "узмите Комбинат алуминујума (КАП)", позивали се на историју, говорили да су Руси и Црногорци браћа, да треба сачувати црногорску економију, јер је КАП појас њеног спасавања, а сада нас терају.

Андреј Настаренко, aмбасадор Русије у Подгорици, за подгорички лист "Дан", "Блиц"