Отпоздрав на писмо

Борис Тадић Ако су тачне сумње о Богдановићевом имовинском стању које је Политика објавила на насловној страни, у питању је озбиљно кривично дело које надлежни органи морају у најхитнијем року да расветле. Међутим, уколико наводи нису тачни, ради се о покушају нарушавања угледа преминулог градоначелника и довођења у опасност његове породице. Због тога Вас позивам да у најхитнијем року надлежним државним органима доставите сва сазнања на основу којих је писан текст.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, у писму директору и главном и одговорном уреднику "Политике", о заоставштини Ненада Богдановића, 29. март 2009, "Политика"

Отпоздрав на писмо

Љиљана Смајловић Нека надлежни државни органи раде свој посао, а новинари 'Политике' ће да раде свој, у складу са законом и етичким стандардима. Надам се да их ваша интервенција с врха државне и политичке власти неће заплашити.

Љиљана Смајловић, новинар, о заоставштини Ненада Богдановића, 29. март 2009, "Политика"

Рекли су – све је у реду, рекли су – није нам ништа...

Мирко Цветковић Рекли су ми да не дајем изјаве медијима.

Мирко Цветковић, председник Владе, 27. март 2009, "EMportal"

Кркобабић (као) Број Један

Ивица Дачић Нисмо против смањења броја министарстава, али та идеја је позната још одраније. За реализацију је потребна сагласност свих партнера. И не могу ја без договора да избацим Кркобабића из Владе, па да иста влада падне. Нека они покушају да избаце Вука Драшковића, Угљанина или Љајића, па да видимо шта ће да буде!

Ивица Дачић, председник СПС-а, 26. март 2009, "Прес"

Кркобабић (као) Број Један

Млађан Динкић Оно што гледамо данас, то се никада нама у животу није догодило. Ова криза нема преседана. Много је дубља и брже пропада економија у свету него што се то дешавало било када у историји, камоли у нашем животима. Чак ни Кркобабић не памти овакву кризу. То вам је илустрација.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, конференција за новинаре у Влади, 26. март 2009, "Б92"

Чедо, ожени нас!

Драган Тодоровић Ја сам се спремао да дам скроман допринос том путу у Европу јер знам шта вас тамо чека, господине министре, па ћу да вам поклоним један део одеће који ће вам бити потребан за Европу. Чарапе сам поклонио Чиплићу зато што је он предлагач закона о забрани дискриминације који протежира права хомосексуалаца, али сам заборавио да исечем задњи део на њима јер то они у Европи тако носе.

Драган Тодоровић, шеф посланичке групе СРС-а, поклањајући министру Светозару Чиплићу розе хулахопке, 26. март 2009, "Блиц"

Шарајте, бре, мало!

Матија Бећковић Човек који није владао собом – владао је светом и крај XX века и своје владавине крунисао најбестиднијим неделом, бомбардовањем Србије, претварајући Европску унију и НАТО савез у нову Монику Левински. [...] Било би речито и племенито да и НАТО подигне гробље својим жртвама пострадалим од руке српских злочинаца. Било би то јединствено гробље у историји ратова у којем не би био сахрањен ни један погинули војник, али би ту могли да сахране покојни образ и умрлу савест тзв. међународне заједнице и НАТО савеза.

Матија Бећковић, академик, на Националној академији "Србијо памти" поводом десетогодишњице НАТО бомбардовања Србије, 24. март 2009, сајт ДСС-а

Немој ми та два спајат'

Александар Вучић Постоје велике разлике између та два слогана, иако личе, али то је нормално јер се избори често одржавају. Наш слоган има више речи и подразумева радњу која почиње данас, а њихов подразумева да ће се нешто десити одмах. Наш је фантастичан!

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о садашњем слогану СНС-а "Будућност почиње данас" и слогану ДС-а "Будућност одмах" из 2003, 24. март 2009, "Прес"

Шарајте, бре, мало!

Борис Тадић Срби су пре десет година кажњени бомбама, а косовски Албанци десет година касније, упркос протеривању Срба и паљењу њихових кућа и цркава, бивају награђени тиме што је више од 50 земаља признало нелегалну независност наше јужне покрајине.

Борис Тадић, председник Србије, у Савету безбедности УН, поводом десетогодишњице НАТО бомбардовања Србије, 23. март 2009, "Бета"

Живот је зак(л)он

Слободан Милосављевић Чедомир Јовановић не би могао да живи на Дедињу да је жив Зоран Ђинђић. Он то никад не би дозволио.

Слободан Милосављевић, функционер ДС-а, 23. март 2009, "Прес"

Вуков Јуриш

Вук Драшковић Србија прво треба да постане чланица НАТО, па тек онда ЕУ. Ниједна бивша комунистичка земља Источне Европе није ушла у ЕУ, а да претходно није постала чланица НАТО и то им је донело сигурност и знатан привредни раст.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 22. март 2009, ТВ "Палма плус"

Педери и остали хомосексуалци

Драган Марковић Палма Зашто бих ја имао нешто против Памеле Андерсон? Нека дође слободно у Србију, и она и њене другарице.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, о Закону о забрани дискриминације, 22. март 2009, "Курир"

Рекли су – све је у реду, рекли су – није нам ништа...

Небојша Брадић Нисам ја ни дошао на ово место да бих подносио оставку, већ сам прихватио одговорност и обавезу за квалитет културног живота у Србији.

Небојша Брадић, министар културе и информисања, 22. март 2009, "Прес"

Торта из 15. века (без шлага)

Томислав Николић Шта ћемо са Јелашићем, који се спрема да побегне из земље пошто је потрошио наше паре и уништио банке?

Томислав Николић, председник СНС-а, 21. март 2009, "Прес"

Чедо, ожени нас!

Иринеј Владика Раде је наш духовни савременик, а биће савременик и онима који ће живети и мислити и после нас. Ипак, срећна је околност што није и наш физички савременик. Јер, да јесте, по изгласавању реченог закона у Скупштини први би пао под удар његових параграфа и био оптужен као заговорник дискриминације и нетолеранције, а можда би, штавише, Пустињак цетињски завршио свој кратки живот као Пустињак хашки. Уосталом, зар већ није прозвучала и грозна реченица о њему као геноцидном писцу?

Иринеј, епископ бачки, на отварању научног скупа "Дело Петра II Петровића Његоша", о Закону о забрани дискриминације, 21. март 2009, сајт СПЦ-а

Педери и остали хомосексуалци

Драган Марковић Палма И по садашњем закону није забрањено педерима да буду хомосексуалци.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, о Закону о забрани дискриминације, 21. март 2009, "Двоугао" ТВ "Б92"

На врху дна

Ненад Чанак Девојка ми није замерила што сам ушао у кућу Великог брата. Сама се, нажалост, определила да буде са мном. Шта да јој радим! Говорио сам јој да то није паметно.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, о учешћу у "Великом брату", 21. март 2009, "Курир"

Заштита имена, лика, дела и хркања

Бојан Костреш Чини ми се да је Чанку доста Великог брата и да му такве игре више неће падати на ум.

Бојан Костреш, потпредседник ЛСВ-а, 21. март 2009, према "Пресу"

Рођаци из града

Весна Пешић Живот на селу је идиотски.

Весна Пешић, посланик ЛДП-а, 20. март 2009, "Београд ноћу" ТВ "Студио Б"

Шарајте, бре, мало!

Камерон Мантер Жао ми је људских жртава и материјалних разарања, надам се да се проблеми који су довели до тога неће поновити. Мислимо да је најбоље, у суочењу с оним што се десило последњих 20 година у бившој Југославији, да се у наредних 20 година направи успешна Србија.

Камерон Мантер, амбасадор САД у Београду, у Панчеву, поводом десетогодишњице НАТО бомбардовања Србије, 19. март 2009, "Б92"

Чедо, ожени нас!

Чедомир Јовановић Усвајање закона представља изузетан догађај. Учинићемо све како би Србија, прихватајући велику истину на коју су пристала многа друштва пре нашег, омогућила онима који у њој живе да имају нормалан живот. Што се тиче Цркве, нека разумеју поруку да смо сви једнаки пред Богом, а да Црква није Бог.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 19. март 2009, о Закону о забрани дискриминације, "Курир"

Педери и остали хомосексуалци

Драган Марковић Палма У Србији има око 3 милиона и 700 хиљада жена, од тога за 3 милиона и 650 хиљада можемо да кажемо да су прелепе. Познато је да већи број жена тешко подноси светску економску кризу и ако ми гласамо за овај закон, оне ће бити оштећене и љуте! Разумели сте шта сам хтео да кажем!

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, о Закону о забрани дискриминације, 19. март 2009, "Курир"

На врху дна

Ненад Чанак У Скупштини сам јер сам био на победничкој листи За европску Србију, а у кућу Великог брата сам ушао тако што сам у парламенту узео неплаћено одсуство. Ја не долазим овде да бих давао кворум, већ зато што су ме грађани изабрали.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, о учешћу у "Великом брату", 19. март 2009, "Прес"

На врху дна

Ненад Чанак Сигуран сам да ја ипак боље хрчем него што Александар Вучић плеше.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, о учешћу Александра Вучића у емисији "Плесом до снова" ТВ "Пинк", 19. март 2009, "Ало!"

Рођаци из града

Владан Батић Маскирали смо се у тигрове на карневалу у Рију. Смешно је што кад сте на возилу у паради морате да плешете док пролазите кроз Рио.

Владан Батић, председник ДХСС-а, за магазин "Hello", 19. март 2009, "Блиц"

Живот је зак(л)он

Горан Петровић Чедомир Јовановић је као млад схватио да је политика најбољи бизнис, и верујем да је ишао тако далеко да је чак и видео себе на челу институције као што је ДС. А, замислите њега тамо. Па, био би као Ал Капоне!

Горан Петровић, бивши начелник ДБ-а и бивши члан ЛДП-а, 18. март 2009, "Правда"

Торта из 15. века (без шлага)

Ненад Поповић ДСС само шири реалну слику о стању економије у Србији. Стање је катастрофално.

Ненад Поповић, председник Економског савета ДСС-а, 17. март 2009, "Вечерње новости"

Педери и остали хомосексуалци

Драган Марковић Палма Како? Лепо! Он све време врцка, увија се кад иде. А има и почупане обрве, сређене, танке. Можда се чак и депилира. А тек како иде до говорнице у Скупштини! Кад крене да врцка, морам да окренем главу у страну.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, о Закону о забрани дискриминације, како је "утврдио" да је један посланик у Скупштини Србије хомосексуалац, 17. март 2009, "Прес"

Педери и остали хомосексуалци

Драган Марковић Палма Можда их [хомосексуалаца у Јагодини] и има, али за то не знам, с таквима се не дружим. Не знам, не гледам ја мушкарце по Јагодини. Кад шетам улицом, причам с пола Јагодинаца и сви они делују ми сасвим нормално.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, о Закону о забрани дискриминације, 17. март 2009, "Прес"

Живот је зак(л)он

Чедомир Јовановић Од децембра живим у једном од четири стана у луксузној вили на Дедињу. У том стану, који плаћам 2.500 евра месечно, живим привремено, а локација испуњава основни услов – безбедност моје породице. Цена закупа је тржишна. Она јесте висока, већа од оне коју бисмо плаћали да не морамо да стављамо разлоге безбедности у први план. Моја и Јеленина примања су ипак довољна и омогућавају нам да то покријемо. То разуме сваки нормалан човек и небитно је што то злоупотребљавају мафијашки таблоиди или пропали политичари.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 17. март 2009, "Блиц"

Живот је зак(л)он

Чедомир Јовановић Од када је ЛДП постао парламентарна странка, стално сам запослен у Скупштини. Примања су ми дефинисана законом. Додатне приходе, такође у складу са законом, стичем пословима којима се бавим годинама у компанији која је минимално присутна у Србији а много више у региону и на тржишту ЕУ. Не говорим то као оправдање, него као доказ да је тамо пресудан квалитет, а не политичке везе.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 17. март 2009, "Блиц"

Живот је зак(л)он

Чедомир Јовановић Аутомобили које користим обезбеђени су захваљујући симпатизерима странке који су спремни да их дају на повремено коришћење. Они, укључујући и 'ауди' [од 60 хиљада евра], нису у мом власништву и користим их само када то потребе захтевају. Једино возило које поседујем је мотор 'хонда'.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 17. март 2009, "Блиц"

Заштита имена, лика, дела и хркања

Александра Јерков Ето, и политичари хрчу! Једна од највећих дугорочних бенефиција, најмање за Ненада, али за политику у Србији јесте то што је један политичар пристао да га снимају 24 сата дневно и тиме показао да је нормалан човек, а не неки полубог како неки политичари желе да прикажу себе. Његов улазак ће за политичаре дугорочно бити користан.

Александра Јерков, посланик ЛСВ-а, о учешћу Ненада Чанка у "Великом брату", 17. март 2009, "Блиц"

Торта из 15. века (без шлага)

Слободан Милосављевић Купио сам ову малу торту да код куће и ми прославимо Дан потрошача.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, на каси "једног од хипермаркета", 15. март 2009, ТВ "Студио Б"

Немој ми та два спајат'

Петар Шкундрић Одавања поште убијеном премијеру Ђинђићу, као и убијеном председнику Милошевићу, не бих доводио у политичку раван.

Петар Шкундрић, министар енергетике и рударства из СПС-а, 13. март 2009, "Вечерње новости"

Рекли су – све је у реду, рекли су – није нам ништа...

Сузана Грубјешић Нисмо ми комунисти па да вршимо чистку, већ желимо да Г17 Плус буде оно што је била – странка слободних, храбрих и поштених појединаца којима је интерес Србије, а не лични интерес, на првом месту! Зато ће морати да оду сви они који су продали веру за вечеру и који су зарад привилегија које доноси учешће у власти заборавили мисију, програм и циљеве странке!

Сузана Грубјешић, потпредседница Г17, 13. март 2009, "Прес"

Заштита имена, лика, дела и хркања

Славица Ђукић-Дејановић Посланик Ненад Чанак не би требало да буде дискриминисан због учешћа у Великом брату.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине, о учешћу Ненада Чанка у "Великом брату", 13. март 2009, "Танјуг"

Чекао сам, чекао (ако ти нећеш, хоће другар твој)

Томислав Николић Не могу више да чекам Тадића да се врати с Копаоника, из Шпаније... Чини ми се да је помало и узалудно да се прича о судбини земље са сценским мајстором који има добар тим за варке.

Томислав Николић, председник СНС-а, 12. март 2009, "Вечерње новости"

На врху дна

Ненад Чанак Ријалити шоу је дно дна, нешто најгоре што постоји. Улазим у Великог брата јер сматрам да би систем требало подривати изнутра, па да покушам.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, улазећи у кућу "Великог брата", 12. март 2009, "Блиц"

Заштита имена, лика, дела и хркања

ДСС Председница Скупштине треба да објасни грађанима зашто је одобрила одсуство Чанку, јер је он изабран у Скупштину да заступа интересе грађана, а не да наплаћује 100 хиљада евра од продуцентских кућа. И лидер ДС-а Борис Тадић треба да каже да ли ће се и он и његови министри пријавити за учешће у том ТВ програму.

ДСС, саопштење о учешћу Ненада Чанка у "Великом брату", 12. март 2009, "Бета"

Заштита имена, лика, дела и хркања

Драган Марковић Палма Мислим да је Чанак направио велику грешку. Великог брата гледам не зато што га волим, већ зато што хоћу да будем информисан.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, о учешћу Ненада Чанка у "Великом брату", 12. март 2009, "Правда"

Заштита имена, лика, дела и хркања

Бранко Ружић То је пре свега ексцентричан потез, али верујем да ће Чанак побољшати квалитет овог серијала. Он тим учешћем не може да нанесе штету коалиционим партнерима, а мислим ни себи. Надам се да ће бити избачен до гласања у Скупштини Србије.

Бранко Ружић, шеф посланичке групе СПС-а, 12. март 2009, "Правда"

Трговина несталима

Соња Бисерко Прича о трговини органима је једна прича која је, врло невешто пласирана од стране Карле дел Понте у тој књизи. Јер, ако је имала доказе онда је морала подићи оптужницу. И мислим, ја лично мислим да тај број није реалан. И мислим да, тужилаштво у Београду врло греши што стално износи у јавност, оно што налази у истрази. И мислим да Београд доста манипулише, и да је управо у функцији да се, због ове пресуде [војном и полицијском врху Србије] која је била очекивана, истовремено билдује једна прича о несталима који су били жртве трговинама органима.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора, 11. март 2009, "Проблем" ТВ "Студио Б"

Трговина несталима

Соња Бисерко Ја не кажем, ако и постоји, наравно то треба процесуирати. Али, мислим да је врло погрешно, и за Албанце, и за Србе, да се тиме сад манипулише овако, како се манипулише у нашим медијима. И мислим да то наравно, јако трује односе између Срба и Албанаца. Али, мислим да Београд од почетка води погрешну политику, чини ми се, зато што, пре свега, не пристаје на ту реалност али с друге стране, као што је познато, Београд и није хтео Косово у Србији. Хтео је поделу Косова.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора, 11. март 2009, "Проблем" ТВ "Студио Б"

Трговина несталима

Соња Бисерко Међутим има једна друга реалност, која није видљива, ни за Србе, можда, на Косову, а ни овде, а то је да Срби и Албанци у тим енклавама, комуницирају, имају један суживот, који није никад, да кажем осветљен или видљив за јавност. Зато што нико о томе неће да пише. Значи постоји један modus vivendi, који итекако функционише. И морам да кажем још једну ствар, с обзиром да се с тиме много манипулише. Последњи година и нема тако много етнички мотивисаних инцидената. Има неких, пошто смо разговарали са пуно људи, више, да кажем провокација. Да, пролази се преко њиве…

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора, 11. март 2009, "Проблем" ТВ "Студио Б"

Вуков Јуриш

Вук Драшковић И овај 9. март је време за јуриш како би се уклониле све опасније и веће барикаде Србији на њеном путу у европску будућност.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 10. март 2009, "Прес"

Чекао сам, чекао (ако ти нећеш, хоће другар твој)

Томислав Николић [Коштуницу сам последњи пут видео] у јуну прошле године, у време преговора о влади. Очигледно не идемо на иста места, па не можемо да се сретнемо.

Томислав Николић, председник СНС-а, 10. март 2009, "Прес"

Торта из 15. века (без шлага)

Божидар Ђелић Ми и дан-данас, у не малој мери, извозимо оно што смо извозили у 15. веку, а време је да уђемо, кроз оно што производимо и извозимо, у 21. век.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 10. март 2009, "Б92"

На врху дна

Ненад Чанак Баш су средили кућу, да се човек осети као мачо.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, у кући Великог брата, 10. март 2009, "Блиц"

На врху дна

Ненад Чанак Нисам добио позив, нити улазим у ту кућу. Те приче су обична глупост, ни не размишљам о уласку у кућу Великог брата. У те приче може да поверује само луд човек! Та идеја да ја уђем у кућу Великог брата је толико глупа да немам шта да кажем. Нећу да коментаришем такве глупости и да се спуштам на ниво тог шоуа.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, пре уласка у кућу Великог брата, 25. фебруар 2009, "Правда

Вуков Јуриш

Зоран Ђинђић Вук Драшковић је разапет између позива на јуриш његове радикалне супруге Данице и 'Стани!' Весне Пешић.

Зоран Ђинђић, као председник ДС-а, на седници Скупштине, 11. мај 1995, ТВ "Студио Б"