Латентно лоши

Томислав Николић Ја сам овог часа убеђен да је ово лоша власт, да не желе да нас слушају и да не желе да ураде ништа добро за Србију.

Томислав Николић, председник СНС-а, после смене с места председника Административног одбора, 17. јануар 2009, "Политика"

Латентно лоши

Томислав Николић Откуд ја знам одакле би се појавила. Али постоји латентна ситуација да би могла да се појави, јер неко је провалио у мој кабинет.

Томислав Николић, председник СНС-а, о бланко оставци Драгана Тодоровића из СРС-а, 17. јануар 2009, "Политика"

Ломача без антиуставних вештица

Ненад Чанак На оптужбе које се чују с времена на време на рачун Лиге да је у питању некакво наше антиуставно деловање одговарам: па наравно да је антиуставно.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 15. јануар 2009, "НИН"

Слика и прилика Доријана Греја

Зоран Живковић Кад министар Јеремић води пубертетску политику Доријана Греја, шта друго можете да очекујете него да вас критикују. А кад га критикују Француска и Европска комисија, онда он скупи храброст и бес искали на амбасадорки Црне Горе.

Зоран Живковић, бивши премијер из ДС-а, o деловању страних амбасадора у Србији, 15. јануар 2009, "НИН"

Слика и прилика Доријана Греја

Драган Тодоровић И ја се, као представник Српске радикалне странке, сусрећем само са таквим, озбиљним амбасадорима као што су руски, кубански, индијски... Никада се не бих сретао са амбасадорима који својим понашањем вређају Србију као што то ради онај енглески балетан Вордсворт.

Драган Тодоровић, шеф посланичког клуба СРС-а, o деловању страних амбасадора у Србији, 15. јануар 2009, "НИН"

Слика и прилика Доријана Греја

Александар Вучић Ја у животу нисам видео неког западног амбасадора док Шешељ није поручио да су ти који се залажу за помирење Николића и СРС-а највећи издајници.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, o деловању страних амбасадора у Србији, 15. јануар 2009, "НИН"

Математика која (не) обећава

Велимир Илић Премијер Цветковић, који је заправо фикус у Влади, нуди нам понекад само кисели осмех и убеђује нас да има решење за кризу, али тих решења нема у пракси.

Велимир Илић, председник НС-а, 15. јануар 2009, "Вечерње новости"

Математика која (не) обећава

Велимир Илић Борис Тадић је и председник и премијер и министар и врховни командант и бог и батина. Тадић брине и о гасу, и о буџету, и о синдикатима, и о путевима, и о безбедности, и о војсци, и о пензионерима... Сви су преварени. И резервисти и пензионери. Радници сваког дана страхују да не добију отказ на послу, а Борис и Динкић су им обећали 200.000 нових радних места. Војска је пукла, генерали незадовољни. Слагали су за бесплатне акције, белу шенгенску листу. Сељаци који су најбоље мерило стања у држави кажу да су полудели због једностране примене ССП који ће уништити нашу пољопривреду. Ма, све је у ауту.

Велимир Илић, председник НС-а, 15. јануар 2009, "Вечерње новости"

Бог је дао кризни штаб

Мирко Цветковић Оно што смо ми урадили јесте, ја се ограничавам на ову Владу коју ја водим, ми смо заиста у једном врло тешком тренутку вукли потезе тако да сам ја сам био врло задовољан успехом тих потеза. У року од једног дана ми смо добили информацију да нема више снабдевања, ми смо одмах реаговали и организовали кризни штаб.

Мирко Цветковић, премијер Србије, 15. јануар 2009, "Сведок" РТС-а

Бог је дао кризни штаб

Душан Бајатовић Па, продужићемо уговор, ако Бог да.

Душан Бајатовић, директор Србијагаса, на питање шта ћемо после 20. јануара до када постоји уговор са Мађарском и Немачком о испоруци гаса, 15. јануар 2009, "Кажипрст" Радија "Б92"

Патофне за по Скупштини

Александра Јанковић Због поштовања Скупштине ја не могу да се облачим као господин Чанак, али у овоме сам [показује 'кинеске гојзерице'] стигла у скупштину, а сада имам пристојне ципеле због поштовања овог високог дома. [...] Мислим да је Влада можда изашла из свог аутизма тиме што нам је послала ортопеда [Оливера Дулића].

Александра Јанковић, посланик НС-а, о поледици и путу до Скупштине Србије, 15. јануар 2009, РТС/"Правда"

Патофне за по Скупштини

Драган Шормаз И ја то радим. Ја долазим, у канцеларији горе, обучен на један начин, а онда се овде пресвучем у одело које захтева високи дом каква је Народна скупштина.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, о поледици и путу до Скупштине Србије, 15. јануар 2009, ТВ "Б92"

Патофне за по Скупштини

Лидија Вукићевић Морам да кажем да сам од куће научена да се дама не презува, као што се не изувамо када одлазимо некуда у посету, тако да ја неке разне гимнастике вршим да стигнем до Скупштине здрава и права.

Лидија Вукићевић, посланик СРС-а, о поледици и путу до Скупштине Србије, 15. јануар 2009, ТВ "Б92"

Патофне за по Скупштини

Срђан Миливојевић Јесте клизаво, то су физички закони – свуда у свету, па и у Србији, вода се мрзне на температури испод нуле. Није пријатно ходати, то је већ нека виша сила и ту не постоји Градско комунално које може да помогне.

Срђан Миливојевић, посланик ДС-а, о поледици и путу до Скупштине Србије, 15. јануар 2009, ТВ "Б92"

Срећна нова 7517. година!

Мирослав Маркићевић Да ли се то још дух Јосипа Броза Тита вије у скупштинској сали?

Мирослав Маркићевић, заменик шефа посланичког клуба НС-а, 15. јануар 2009, "Данас"

 Приручник за ловце (на главе)

Расим Љајић Ми позивамо људе да ураде добру ствар за ову државу. Пријављивање хашких оптуженика није цинкарење, већ законска обавеза. Новац за награду ономе ко открије где се крију Ратко Младић и Горан Хаџић биће исплаћен из буџета, из текућих резерви. Милион, односно 250 хиљада, евра грађани ће добити у нето износу у динарима, без одбитака за порез.

Расим Љајић, председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом, 14. јануар 2009, "Курир"

Цена ситница (а много кошта)

Томислав Николић Знам да је толико пара [2 милиона евра] договорено... Ма, прође Нада Колунџија ходником у Скупштини и каже: 'Ух, много ће ово да нас кошта'.

Томислав Николић, председник СНС-а, 14. јануар 2009, "Прес"

Срећна нова 7517. година!

Мирослав Маркићевић Зашто овај честити дом – ја рекох свети дом, а неко се насмеја томе – ради на српску Нову годину? Ово је шамар српском народу, намерно је урађено да се ради на српску Нову годину. А ми ћемо то увек славити јер сви имају своју Нову годину: и Ислам, и Јевреји, и Кинези, имају и Срби и славиће док буде иједног Србина.

Мирослав Маркићевић, заменик шефа посланичког клуба НС-а, 14. јануар 2009, РТС

Ломача без антиуставних вештица

Велимир Илић За Србију је брука да у владајућој коалицији има некога ко отворено и јавно пропагира сепаратизам! У сваком случају, Тадић, који је отац ове владе и чије је чедо Ненад Чанак, мора што пре да се изјасни о овоме.

Велимир Илић, шеф посланичког клуба НС-а, 13. јануар 2009, "Курир"

Ломача без антиуставних вештица

Бранко Ружић Док Чанак признаје Устав РС, мислим да се све може схватити као шала или провокација.

Бранко Ружић, шеф посланичког клуба СПС-а, 13. јануар 2009, "Курир"

Цена ситница (а много кошта)

Александар Вучић Ивица Дачић лично је преговарао и трговао са Војиславом Шешељом око изгласавања буџета и замолио бих га да више не лаже. Ако то није тачно, јавно кажем да ћу да скочим са четвртог спрата.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, 13. јануар 2009, "Новости"

Ломача без антиуставних вештица

Милош Алигрудић ЛСВ је штампао календар с мапом "Војводина република", са деловима који нису у складу с административним границама – то је противуставни акт.

Милош Алигрудић, шеф посланичког клуба ДСС-а, 12. јануар 2009, "Данас"

Ломача без антиуставних вештица

Ненад Чанак Разлог за нагло интересовање ДСС-а за календар, који је као такав први пут објављен пре 10 година, несташица гаса и криза у коју је држава због тога запала. Вама је важно да јурите вештице, а ја вама на ломачу не долазим.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 12. јануар 2009, "Б92"

Цена ситница (а много кошта)

Нада Колунџија Није било неопходно да Шешељ директно разговара с неким из врха власти. Јер, ако разговарамо с радикалима, разговарамо и са Шешељом...

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба За европску Србију, 12. јануар 2009, "Прес"

Кадра стићи и не утећи

Соња Лихт Не знам зашто ме је Блиц прогласио најмоћнијом женом и верујте ми, ја сматрам да та врста оцена није заиста заснована на озбиљним нити проценама, нити ни на који начин себе доживљавам као најмоћнију жену Србије. Што се тиче свих ових функција, а то су за сада три, председница Управног одбора Политике, председница Савета за спољну политику, и као што сте рекли, чланица Савета за европске интеграције, јер Одбор Агенције за борбу против корупције још није конституисан. Оног тренутка када буде конституисан и почне са радом ја ћу морати да се повучем из Политике, то је по закону. Стићи ћу и све док стижем дотле ћу то да радим, кад не будем стизала сасвим сигурно то нећу да радим...

Соња Лихт, председница Београдског фонда за политичку изузетност, 12. јануар 2009, "Кажипрст" Радија "Б92"

Врх (Б92), брате!

Александар Вучић Пошто нисам примио ни динар [од Мирослава Мишковића] урадићу следеће, да не би говорили да само причам како неки само лажу, донео сам одлуку данас, да поднесем кривичну пријаву против себе, мислим да је то најзанимљивије. А, ако сам добио динар, не милион и по динара, евра било чега од Мишковића – ја мислим да сви знају у граду какав је однос Мишковића према мени, ни динар од тог човека нисам узео – ако је тако ја ћу скочити са врха Б92 и ви ћете то моћи да сликате са свим могућим камерама.

Александар Вучић, СНС, о оптужбама Елене Божић Талијан из СРС-а, 12. јануар 2009, "Стање нације" ТВ "Б92"

Цена ситница (а много кошта)

Драган Тодоровић Никад нисам изјавио да Војислав Шешељ није преговарао с представницима владајуће коалиције о усвајању буџета. Нема дилеме, Шешељ јесте преговарао. Не знам [с ким је Шешељ постигао договор]. Што бих ја улазио у то?! Шешељ је председник и једини овлашћени да прави коалиције и једини који има право да овласти некога да преговара. Има могућност да разговара са сваким чији број телефона има. И он плаћа те рачуне.

Драган Тодоровић, шеф посланичког клуба СРС-а, 11. јануар 2009, "Прес"

Предвиђене мере које треба припремити

Млађан Динкић Влада Србије ће до краја јануара припремити целовити програм мера за превазилажење глобалне економске кризе. Раније с тим нисмо излазили јер смо одмеравали ефекте кризе. Разговарамо са привредницима, банкарима, синдикатима и нисмо желели да изађемо с исхитреним мерама.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, 11. јануар 2009, "Блиц"

Предвиђене мере које треба припремити

Мирко Цветковић У склопу мера за борбу против економске кризе, влада је предвидела и низ подстицајних мера са циљем да у овој години обезбеди привредни раст од три до 3,5 одсто бруто домаћег производа.

Мирко Цветковић, председник Владе, 09. јануар 2009, "Радио Београд"