Пара има (само не сада и не овде)

Јован Кркобабић Спреман сам чак да се одрекнем и сопствене пензије зарад стабилности земље.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе, за ТВ "Фокс", 02. новембар 2008, према "Утиску недеље"

Да су девизе добре, и Бог бих их куповао

Радован Јелашић Као грађанину, мени су девизе данас прескупе и за потребе свог породичног одмора још да сачекам са куповином, али немојте мене да користите као репер, пошто често самог себе нисам добро саветовао.

Радован Јелашић, гувернер НБС, 01. новембар 2008, "Блиц"

Да су девизе добре, и Бог бих их куповао

Диана Драгутиновић Усвајање буџета ће каснити, али ово кашњење не забрињава јер ће се каснити највише две недеље. Иако закон прописује рокове, њиме нису и прописане санкције због неусвајања буџета у року.

Диана Драгутиновић, министар финансија, 01. новембар 2008, "Блиц"

 Демонски и обичан грех

Амфилохије Данас да је у Црној Гори за Цркву Божју сада горе и теже стање него што је било у време комуниста, јер они нису радили оно што ради власт са Милом Ђукановићем на челу – комунисти нису скрнавили цркве с лажним поповима и распоповима и скитницама белосветским. Свака је сила до времена – и ово ће насиље проћи. Али треба да се зна шта је Божје а шта је демонско.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, 31. октобар 2008, "Танјуг"

Базенска вербализација

Томислав Николић Морам да подсетим и Гордану Поп-Лазић и све друге који сад толико лажу о мени, да сам се први пут у приватном базену окупао у базену Војислава Шешеља пре десет година. Мени то није било чудно, нити сам икада питао како, шта, одакле. Нити они смеју то да питају. Ако је срамота имати базен, а ја докажем да га немам, да ли је срамота Војислава Шешеља да има базен? [...] Ја поручујем и Гордани, и Наташи, и Вјерици посебно да мало смање своје издатке за гардеробу, па ће и оне имати куће.

Томислав Николић, као шеф посланичке групе Напред Србијо, 31. октобар 2008, "Политика"

Брзи језици Србије

Весна Пешић Зашто [Миленко] Шаранчић купује огроман возни парк од 2,2 милиона евра, где поједини аутомобилу коштају и по 100.000 евра?

Весна Пешић, посланик ЛДП-а, о Железницама Србије и осталом, 31. октобар 2008, "Ало!"

Брзи језици Србије

Велимир Илић Жао ми је што о проблему 'Железница' говори Пешићева. Она наврати овде у пролазу, можда кад пође на пијацу, да нас мало обиђе, види, погледа, насмеје се и оде. Госпођу Пешић разумем, ту су њене колеге пензионери у парку, па мало седи са њима и скокне на два минута, нешто каже, а не зна ни она, јадна, шта каже. Мислим да је њу време прегазило, изгубила је компас и не зна о чему се овде разговара.

Велимир Илић, председник НС-а, о Железницама Србије и осталом, 31. октобар 2008, "Ало!"

Брзи језици Србије

Зоран Остојић Знате ли колико је пута Весна Пешић стручнија од угоститеља Шаранчића да води 'Железницу'? Како вас није срамота да изађете овде и говорите то о жени која професор може да вам буде?! Што би рекао један посланик, када бисте ви могли свој магистарски рад да поновите жмурећи, требало би да добијете докторат.

Зоран Остојић, посланик ЛДП-а, о Железницама Србије и осталом, 31. октобар 2008, "Ало!"

Брзи језици Србије

Велимир Илић П... удбашка! Ти си убица! Убили сте Мају Тасић и наместили сте да то изгледа као саобраћајна несрећа.

Велимир Илић, председник НС-а, Зорану Остојић из ЛДП-а, на ходнику испред скупштинске сале, 31. октобар 2008, "Ало!"

 Демонски и обичан грех

Изјаве.нет Није никакав грех да црногорски предају они који су завршили српски или српскохрватски – јер, без обзира на све, нису превелике разлике међу језицима.

Марко Јокић, помоћник министра просвете Црне Горе, 30. октобар 2008, "Политика"

Пара има (само не сада и не овде)

Изјаве.нет Није ствар у томе да нема пара за повећање пензија, него је проблем у неплаћању пореза и доприноса.

Мома Чолаковић, шеф посланичког клуба ПУПС-а, 30. октобар 2008, "Политика"

Пара има (само не сада и не овде)

Милош Алигрудић Челнике ПУПС-а треба да је срамота јер су исти они који су упропастили фондове, а сада уцењују коалиционе партнере идиотским обећањима за која су сви знали да се не могу испунити, ви магарчите грађане деценијама.

Милош Алигрудић, шеф посланичког клуба ДСС-а, 30. октобар 2008, "Политика"

Пара има (само не сада и не овде)

Велимир Илић Срам вас било Кркобабићу, срам вас било ваших година, варате несрећне пензионере. Удомили сте целу фамилију, довели сте сина, хајде и унуче – и куче доведите, може да чува владу, треба да се стидите пред Србијом.

Велимир Илић, шеф посланичког клуба НС-а, 30. октобар 2008, "Политика"

Да су девизе добре, и Бог бих их куповао

Душан Бајатовић Плата директора Србијагаса је 270 хиљада динара, то је безобразно висока плата, али ја нисам у Србијагас дошао због плате.

Душан Бајатовић, потпредседник СПС-а и нови директор Србијагаса, 30. октобар 2008, "Б92"

Будимо нереални, тражимо могуће

Александар Вучић СНС сматра да линија Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица није линија те странке јер је нереална и неозбиљна. Сада можемо отворено да кажемо да то није наша политика и да то нећемо да радимо, а наша политика је да будемо на страни српског народа и да му помажемо колико год можемо.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, 30. октобар 2008, "Бета"

Базенска вербализација

Гордана Поп-Лазић Николић је обмануо не само СРС, већ и целокупну српску јавност представљајући се као домаћин и скроман човек, а показало се да има возни парк од пет-шест аутомобила, кућу и два стана на најбољој локацији у Београду. Прича се такође да у Новом Београду гради стамбену површину од 200 квадрата са базеном, тог стана није било раније и то је цена за овај трансфер.

Гордана Поп-Лазић, заменик шефа посланичког клуба СРС-а, 30. октобар 2008, "Бета"

Базенска вербализација

Томислав Николић Извињавам се грађанима због понашања посланика [СРС-а] које сам увео у салу скупштине, али се чини и да председница парламента својим коментарима подржава понашање посланика СРС. Ситуација у Скупштини је бизарна, ово се никад није десило и никад се неће десити да овакви прођу у парламент. Један посланик [СРС-а] повредио ме је ногом.

Томислав Николић, као шеф посланичке групе Напред Србијо, 30. октобар 2008, "Бета"

Базенска вербализација

Славица Ђукић-Дејановић Постоји могућност да изричем мере за случај некоректне вербализације, вербализација је стил политичког живота и они који то чине, чине лоше за углед сопствене посланичке групе или партије.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине, 30. октобар 2008, "Политика"

Пара има (само не сада и не овде)

Бранко Ружић Радићемо на томе да пензије буду 70 одсто просечне зараде, али, вероватно, ће то бити на неки начин пролонгирано док се не стекну економске околности да се то реализује. Морамо на реалистичан начин да сагледамо тренутну ситуацију и да испунимо оно што смо обећали, али у складу са објективним околностима.

Бранко Ружић, шеф посланичког клуба СПС-ЈС, 29. октобар 2008, "Танјуг"

Сујета без повраћања

Александар Вучић То да је СНС три или четири пута јачи него комплетна народњачка коалиција уопште није спорно. Не могу ни близу да нас стигну, а њихову сујету не могу и нећу да лечим. Они нас само оговарају и опањкавају. Људи би буквално повраћали кад би знали какве се све небулозне приче лансирају из кабинета ДСС. Без обзира на то, наша рука ће остати испружена, а врата отворена, па ако хоће с нама, хоће, ако не, ником ништа.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, 29. октобар 2008, "Курир"

Сујета без повраћања

Драган Шормаз Ако Вучић каже да више неће да нас зове јер је СНС три или четири пута јачи, то значи да је он сујетан, а таштина је омиљен ђаволов грех.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, 29. октобар 2008, "Курир"

Прваци Друге Србије

ЈУКОМ Осим што се у овој колумни из своје посебне перспективе бави васпитањем и одгајањем млађе генерације, проф. [Слободан] Антонић користи своју за још један напад на невладине и друге организације и групе које се баве заштитом дечијих и људских права. Он се грчевито опире напорима усмереним на едуковање деце о њиховим правима и њихово охрабривање да случајеве злостављања од стране родитеља пријављују одговарајућим властима (канцеларији Омбудсмана, како је и описано у овом чланку), заступајући став да то представља 'политичку злоупотребу деце и окреће их против сопствених родитеља', и од њих чини потказиваче. Бранећи традиционалистичке репресивне 'васпитне методе', проф. Антонић отворено, свесно и намерно позива на подстицање друштвено опасних и законски забрањених облика понашања. На тај начин он обезвређује суштинске стандарде дечјих и људских права уопште.

ЈУКОМ, саопштење Комитета правника за људска права, под насловом "Пљуска по задњици проф. Антонића", 29. октобар 2008, "Peščanik.net"

Будимо нереални, тражимо могуће

Томислав Николић Свету Петку као славу смо симболично изабрали, јер је та великомученица свој живот посветила другима. Тако ни ми нећемо себе стављати у први план, већ Србију. Ми данас, као што видите, скромно обележавамо нашу славу. Ни Србија, а богами ни света Петка нам не би дозволиле другачије.

Томислав Николић, председник СНС-а, на страначкој слави,  28. октобар 2008, "Ало!"

Све је тачно, него није истина

Жарко Обрадовић За све су криве деведесете.

Жарко Обрадовић, министар просвете из СПС-а, о порасту насиља у школама, 27. октобар 2008, "Кључ" РТС-а

Прваци Друге Србије

Ђорђе Вукадиновић Интелектуални и медијски крем тзв. Друге Србије у овом тренутку чине један бивши полицајац, један рок критичар, један порнограф, два алкохоличара, једна драматуршкиња и пар несвршених студената – па им то уопште не смета да редовно и врло ауторитативно суде о свему и свачему, са посебним акцентом на замршена правно-политичка, економска и безбедносна питања.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, 27. октобар 2008, сајт "НСПМ"-а

Да нам поживи криза

Млађан Динкић Светску финансијску кризу схватам врло озбиљно, јер овакву до сада нисмо доживели. Међутим, сада се показало да Србија има банкарски систем који је релативно јачи од банкарских система у Европи. [...] А када глобална криза прође, верујем да ће инвеститори подвући црту и израчунати где су изгубили, а где добили. Показаће се да су имали највеће губитке у САД и највећем броју европских земаља, а да су зарадили у Кини, Србији и у можда још неколико земаља! После такве ситуације ми ћемо први пут имати прилику да једну велику кризу преокренемо у своју корист!

Млађан Динкић, потпредседник Владе Србије и министар економије и регионалног развоја, 26. октобар 2008, "Прес"/"Истиномер"

Сезонско поскупљење телефона

Слободан Милосављевић Цене неких намирница су порасле, пре свега цене свињског меса, што је последица прошлогодишњих високих цена сточне хране услед суше и покоља свиња.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, 26. октобар 2008, "Дневник"

Сезонско поскупљење телефона

Слободан Милосављевић Традиционално октобар је месец када долази до поскупљења појединих сезонских производа, као и раста цене енергената.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, на констатацију да су "грађани додатно угрожени поскупљењем гаса и фиксне телефоније", 26. октобар 2008, "Дневник"

Апропо зезања

Млађан Динкић Општина Јагодина је, сасвим легитимно, тражила средства за унапређење туристичке понуде кроз проширење свог зоолошког врта. Конкретно, тражили су новац за изградњу објеката за смештај жирафе и базена за фоке. Мислим да и у централној Србији треба да постоји добар зоолошки врт, а не само у Београду и Суботици. Палма сигурно неће жирафу и фоке однети кући, него ће те животиње бити атракција за децу из читаве централне Србије.

Млађан Динкић, потпредседник Владе и министар економије, 26. октобар 2008, "Прес"

Апропо зезања

Драган Марковић Палма То за фоку, то се Млађан Динкић зезао. То је он рекао апропо медијске прашине која се подигла око жирафе. Рекао је: 'Што жирафу, можда можемо и фоку да купимо'.

Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине, 24. октобар 2008, "Прес"