Звезда холивудских поткровља и сутерена

Велимир Илић Не знам зашто бих ја платио Памелин долазак, када сам чуо да је она инсистирала да дође и да ме упозна, пошто Холивудом круже приче колико сам страствен према женама и колико сам обдарен. Ту причу је причала Мерилин Монро, Карли дел Понте сам обећао да ћу се жртвовати за Србију ако треба, а Памела долази да се лично увери у све то.

Велимир Илић, бивши градоначелник Чачка, о доласку Памеле Андерсон на чачанске "Дане естраде", 02. фебруар 2008, "Ало!"

Довиђења до ослобођења

Мирјана Марковић Немам никакав коментар ни у вези са чим, извините, молим вас и довиђења.

Мирјана Марковић, супруга Слободана Милошевића, на вест да су Мирјана Марковић и Марко Милошевић добили азил у Русији, 01. фебруар 2008, "Радио Слободна Европа"

Довиђења до ослобођења

Хаџи Драган Антић Ако је ова информација тачна, то је доказ да се њихови руски домаћини брину о њима за разлику од ДОС власти која их је прогањала под врло сумњивим околностима.

Хаџи Драган Антић, "блиски пријатељ породице Милошевић", на вест да су Мирјана Марковић и Марко Милошевић добили азил у Русији, 01. фебруар 2008, "Курир"

Европљанин из Персије

Томислав Николић ЕУ је врло скупоцен персијски тепих. Једина мана је што има једну рупу. Та рупа, то је Србија. ЕУ би златним концем ту рупу закрпила јер јој у супротном скупоцен тепих ништа не вреди. Не може нигде да га изложи. Зато се не треба понижавати, већ треба равноправно да разговарамо са ЕУ, која жели да Србија буде њен члан.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, 31. јануар 2008, "Курир"

Европљанин из Персије

Томислав Николић Признајем, на свим досадашњим изборима могло је да се каже: океј, очигледно да ћемо имати великих проблема са светом ако победи Николић. Запад је на то јасно упозоравао. То је била тема која ми јесте била лимитирајући фактор. Али, ја сада немам тај проблем.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, 31. јануар 2008, "Прес"

Европљанин из Персије

Томислав Николић Избор је прост – или Србија или мафија.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, завршна конвенција у Арени, 31. јануар 2008, ТВ "Б92"

Европљанин из Персије

Томислав Николић Мало им је што је Шешељ пет година у Хагу, још га се боје... Осећају – враћа се он ускоро, ни у Хагу му не могу ништа!

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, завршна конвенција у Арени, 31. јануар 2008, ТВ "Б92"

Европљанин из Персије

Томислав Николић Ја хоћу да материнство подигнемо на највиши могући ниво. А ако мушкарци нису задовољни, нека се порађају они.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, 31. јануар 2008, према "НИН"-у

Европљанин из Персије

Томислав Николић Насео сам на неколико провокација несвестан тога да су то провокације. Можда је требало да и ја поступам без душе и без срца. Видите шта су урадили са Маријом Шерифовић! Хоће, малтене, да убију дете зато што је подржало мене.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, 31. јануар 2008, "Прес"

Европљанин из Персије

Томислав Николић Изађите – одлучимо оловком која пише срцем!

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, завршна конвенција у Арени, 31. јануар 2008, ТВ "Б92"

Имам, бре, појма!

Борис Тадић Ако мислите да премијер Италије, канцелар Немачке, председник Русије или САД не знају за наше спортске успехе – веома се варате... Добар део тих протоколарних вечера протекне у упоређивању наших резултата, али ја имам снажне аргументе да смо бољи – кажем 'шта ви, немате појма!'.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, 31. јануар 2008, ТВ "Пинк"

Имам, бре, појма!

Борис Тадић Омалили су вам опанци, порасли сте.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, обраћајући се деци косовског села Церница које је први пут срео 2005, 31. јануар 2008, "Б92"

Сваки дуел – чиста победа

Борис Тадић Немој да бежиш, немој да бежиш од мене!

Борис Тадић, Томиславу Николићу, после ТВ дуела, 31. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Томислав Николић Бежим од камера, нећу да ме виде с тобом!

Томислав Николић, Борису Тадићу, после ТВ дуела, 31. јануар 2008, РТС

За отаџбину & бесплатне акције

Војислав Шешељ Победа Томислава Николића биће победа правде, истине и поштења, победа Србије и њен опстанак као државе, али и победа свих оних који су се борили за отаџбину.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, писму које је прочитано на завршној конвенцији Томислава Николића у Арени, 31. јануар 2008, "Б92"

За отаџбину & бесплатне акције

Млађан Динкић Ове бесплатне акције које сад делимо неће вредети ништа ако Николић победи. Ја му нисам крив што се њега инвеститори плаше и што улива ризик и несигурност.

Млађан Динкић, председник Г17+, завршни митинг Бориса Тадића на београдском Тргу републике, 31. јануар 2008, "Б92"

За отаџбину & бесплатне акције

Милорад Додик Ниједног мафијаша из Републике Српске нема да није близак радикалима. Њима припада црни свијет, немају друге политике него само да лично вређају.

Милорад Додик, председник Владе РС, завршни митинг Бориса Тадића на београдском Тргу републике, 31. јануар 2008, ТВ "Б92"

За отаџбину & бесплатне акције

Марија Шерифовић Нисам овде зато што се разумем у политику, већ зато што су ми радикали испунили дата обећања. Ако су мени испунили – не видим разлог да их не испуне и вама.

Марија Шерифовић, победница "Евровизије", на завршној конвенцији Томислава Николића у Арени, 31. јануар 2008, "Б92"

За отаџбину & бесплатне акције

Мирко Зуровац Садашња власт је марионетска, константно ради на рушењу бића српског народа на свим нивоима и без поговора спроводи налоге непријатеља нашег народа.

Мирко Зуровац, професор Философског факултета, подржавајући Томислава Николића, 31. јануар 2008, "Танјуг"

Ако не шта – онда избори

Војислав Коштуница Још нисам размишљао да ли ћу гласати у другом кругу председничких избора.

Војислав Коштуница, председник Владе и ДСС-а, конференција за новинаре, 31. јануар 2008, "Политика"

Ако не шта – онда избори

Божидар Ђелић Не могу да верујем да председник Владе, који је и гарант демократије, неће изаћи да гласа. Сигуран сам да Војислав Коштуница, који је заједно са Борисом Тадићем – предвођени Зораном Ђинђићем – оборио режим Милошевића, Шешеља и Томе Николића, неће моћи да гласа за било кога осим Бориса Тадића.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 31. јануар 2008, "ФоНет"

Ако не шта – онда избори

Милош Алигрудић Највероватније нећу изаћи на изборе. Поред страначког става имам и додатни разлог – то што ћу бити на службеном путу.

Милош Алигрудић, потпредседник ДСС-а, 31. јануар 2008, "Газета"

Коштуница против Коштунице (а Тадић за Николића)

Војислав Коштуница Не размишљам о томе да ли изостанак подршке Тадићу представља подршку Николићу. Могло би се поставити питање и да ли, заправо, неприхватањем понуђеног анекса коалиционог споразума, сам Тадић пружа подршку свом противкандидату?!

Војислав Коштуница, председник Владе и ДСС-а, 31. јануар 2008, "Политика"

Коштуница против Коштунице (а Тадић за Николића)

Војислав Коштуница Није реч о сумњама већ је реч о томе зашто је нешто што је неспорно спорно за другу страну.

Војислав Коштуница, председник Владе и ДСС-а, на питање да ли сумња да би Тадић могао да прекрши Устав, 31. јануар 2008, "Политика"

Коштуница против Коштунице (а Тадић за Николића)

Љиљана Смајловић Агенција Бета јуче је у 17,59 часова емитовала вест чији је наслов гласио: 'Коштуница: Нећемо подржати ни Тадића ни Коштуницу'. У редакцији Политике нашло се новинара који су са видном горчином приметили да је вест, упркос очигледном лапсусу [Коштуница је заправо рекао да неће подржати ни Тадића ни Николића], у основи тачна.

Љиљана Смајловић, главни и одговорни уредник, 31. јануар 2008, "Политика"

Референдум о изборима

Ђорђе Вукадиновић Нема сумње да ово јесу важни избори. Али нису судбински и нису никакав референдум. А коме је до референдума, нека га и распише. Референдум о НАТО пакту. Референдум о Косову. Референдум о Европској унији. Референдум о томе да сви треба да будемо млађи барем десет ('Милошевићевих') година, да лав и јагње треба мирно да живе у мултикултурном рају и да треба увек да буде мај.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, 31. јануар 2008, "НИН"

Немој лажну слику да им даш

Гојко Берић Прастара изрека каже да од два зла треба бирати оно које је мање. Овог пута ствари стоје нешто другачије. И зато, нека од двојице кандидата за предсједника Србије побиједи онај гори. Томислав Николић. Па нека се игра отворених карата.

Гојко Берић, новинар, у сарајевском "Ослобођењу", 31. јануар 2008, "Пешчаник.нет"

Европљанин из Персије

Томислав Николић Сасвим сам сигуран да ће моја свест, савест, одговорност и озбиљност доћи до изражаја.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, 30. јануар 2008, "Политика"

Имам, бре, појма!

Борис Тадић Победа потпредседника СРС-а практично би значила повратак на власт Војислава Шешеља, јер Шешељ је и даље председник СРС-а и креатор њихове политике. Ублажена реторика господина Николића намењена придобијању гласова само је маска за повратак Шешељеве политике насиља, сукоба, протеривања мањина, спискова неподобних и економске изолације и пропадања земље.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, 30. јануар 2008, "Политика"

Имам, бре, појма!

Борис Тадић До сада мислим да вероватно имам светски рекорд по трпљењу разних увреда које су ми долазиле, да не понављам сад то, ђаво, усташа, издајник, злочинац...

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, 30. јануар 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Имам, бре, појма!

Борис Тадић Па не бирају грађани ваљда председника који ће да устукне пред неким проблемом бежећи са терена?

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, на питање шта би могло да га испровоцира да поднесе оставку, 30. јануар 2008, "Политика"

Сваки дуел – чиста победа

Томислав Николић Молим вас да бар вечерас говорите истину, једном у животу.

Томислав Николић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Томислав Николић Европа ће у мени добити једног тврдог саговорника, ја не морам да браним Европу али морам да браним Србију.

Томислав Николић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Томислав Николић Мислим да је Реган једном рекао read my lips, читај ми са усана – господине Тадићу, ако не чујете или нисте обавештени, гледајте у моје усне: Војислав Шешељ је у Хагу, везан води одбрану Србије.

Томислав Николић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Томислав Николић Откуд вам идеја да мене окривљујете за убиства?! Било у моје време? Па, у моје време су људи летели на Месец, је ли моја заслуга што су летели на Месец?!

Томислав Николић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Томислав Николић Ви сте обећали 500 хиљада нових радних места, сад је срамота да то не потврдите тиме што има мање људи на бироу.

Томислав Николић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Томислав Николић Да сте мало више размишљали својом главом а не главом свог Изборног штаба, ви бисте можда имали неке шансе на овим изборима.

Томислав Николић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Томислав Николић Мени је вас, господине Тадићу, искрено жао – ви сте се упустили у ноторне лажи. Ако је то живот који мислите да живите у будућности, ја не мислим да ће са вама бити нешто добро.

Томислав Николић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Томислав Николић Ја у целој кампањи о вама ниједну реч нисам рекао – добру не могу да кажем, не чујем ни у народу ту добру реч, али не желим ни лошу да кажем.

Томислав Николић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Томислав Николић Колико сте ви ниско пали, господине бивши председниче...

Томислав Николић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Борис Тадић Било би добро у политичкој дебати говорити истину.

Борис Тадић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Борис Тадић СРС, Војислав Шешељ и Томислав Николић верују у Европу таман толико гласи наслов књиге 'ЕУ сатанистичка творевина', коју је написао Војислав Шешељ 2006.

Борис Тадић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Борис Тадић Политика коју заступа мој противкандидат и Војислав Шешељ, председник његове странке, закономерно воде Србију у изолацију.

Борис Тадић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Борис Тадић Корупција и криминал уништавају сваку државу, али ви, господине Николићу, и господин Шешељ последњи сте који о томе могу да говоре.

Борис Тадић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Борис Тадић Добро је да се мења реторика господина Томислава Николића, али било би добро да се промени и политика.

Борис Тадић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Борис Тадић Министарства будућности су нешто што је веома важно...

Борис Тадић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Борис Тадић Откако сам постао председник у последње три и по године плате су дуплиране а пензије порасле 50 посто.

Борис Тадић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Борис Тадић Наредних пет година Србијом ће се ићи само аутопутевима. Наравно, постојаће и локални путеви...

Борис Тадић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Сваки дуел – чиста победа

Борис Тадић Мој отац се никада није обогатио јер је водио рачуна о свом научном раду.

Борис Тадић, ТВ дуел председничких кандидата, 30. јануар 2008, РТС

Без споразума о Споразуму

Војин Димитријевић Политички ће у првом реду одговарати Коштуница и руководство ДСС. Међутим, то њих мање брине, јер је ДСС ионако на ивици нестанка.

Војин Димитријевић, директор Београдског центра за људска права, на питање "ко и како може да одговора уколико европске интеграције буду заустављене", 30. јануар 2008, "Данас"

Немој лажну слику да им даш

Зоран Пајић Са Тадићем шаље се једна сасвим лажна слика Србије, према унутра и према вани. [...] Дакле, Николић је идеални гробар Србије, која таква не смије у будућност, али краткорочно јој може учинити велику услугу, ако буде изабран за предсједника државе.

Зоран Пајић, професор права из Лондона, 30. јануар 2008, "Пешчаник.нет"

Имам, бре, појма!

Борис Тадић Словима педесет, али за минут и по. Дајем могућност провере.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, на питање колико склекова уради за 60 секунди, 29. јануар 2008, "Прес"

Имам, бре, појма!

Борис Тадић Да сам млађи, са Мајклом Џорданом. Наравно, не бих имао шансе, али било би то добро искуство.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, на питање с ким би волео да одигра баскет "један на један", 29. јануар 2008, "Прес"

За отаџбину & бесплатне акције

Александар Вучић Када Тома постане председник, рате за кредит ће бити неупоредиво мање.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, 29. јануар 2008, "Курир"

Ако не шта – онда избори

Велимир Илић Саветоваћу се са [једанаестогодишњим] сином Јованом за кога да гласам у другом кругу.

Велимир Илић, председник НС-а, 29. јануар 2008, "Вечерње новости"

Без споразума о Споразуму

Драгољуб Мићуновић Не постоји лажна дилема да ће Србија изгубити Косово ако потпишемо [ политички ] споразум са ЕУ. Ко нам гарантује да ћемо сачувати Косово ако не потпишемо споразум?

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, 29. јануар 2008, "Фонет"

Удба је наша православна судба

Никола Самарџић Србија бира између тумора и метастазе. У тумору види вечни живот, у метастази последњу прилику за оздрављење. Нејасна половина политичке Србије, огрезла у безнађу и очајању, као да верује да се злочин исплати, да су за преживљавање довољни отпаци од пљачке, да је КГБ народна војска спаса, руски гас бесплатна инфузија, Гулаг словенски Дизниленд, а бољшевичко православље симфонија пропалих нација и сиротињских империја. Национални комунизам је пирамидална банка пред којом поново стоје бескрајни редови у надању да се може трошити туђе или незарађено. Да је пречица између Београда и Москве у царству небеском, где су Голи оток, Удба и Сребреница исходишта светосавља и Косовског завета.

Никола Самарџић, историчар и функционер ЛДП-а, 29. јануар 2008, "Данас"

Фин неки политичар

Драган Марковић Палма Прве нове исправе земље Србије би требало да добију Новак Ђоковић, Ана Ивановић, Јелена Јанковић, Ненад Зимоњић, Цеца Ражнатовић, Марија Шерифовић, Владимир Путин, као почасни грађанин, пољопривредни произвођачи, мајке које имају више од петоро деце, а ниједан политичар. Њима би требало одузети пасоше јер је сваки њихов одлазак у иностранство катастрофа.

Драган Марковић Палма, председник општине Јагодина, 29. јануар 2008, "Курир"

Олако обећана скица

Томислав Николић Ово је слика Бориса Тадића. Можда га не препознајете, али ово је он… Добро се сетио како ће да изгуби изборе.

Томислав Николић, држећи предизборни летак на којем се на црној позадини, уз текст "Сети се деведесетих", налази скица којом се на полицијском увиђају обележава место убиства, 28. јануар 2008, ТВ "Б92"

Олако обећана скица

Изјаве.нет Томислав Николић олако даје злураде и неодговорне изјаве. Подсећамо да је кандидат радикала ранијих година злурадо говорио и о покојном председнику владе Зорану Ђинђићу, коме је поручио: 'Реците премијеру да је и Тито пред смрт имао проблема са ногом'.

Изборни штаб Бориса Тадића, у саопштењу, 28. јануар 2008, "Б92"

Без споразума о Споразуму

Владан Батић Пошто мрзи ЕУ Коштуница рачуна да приступи Варшавском пакту или Покрету несврстаних.

Владан Батић, као колумниста, 28. јануар 2008, "Блиц"

Кампањско копирање

Милутин Мркоњић Што се кампање тиче, јесте ли видели како ме копирају, само да би придобили гласаче СПС. Николића сам натерао да стави марамицу у џеп, а Тадића да прави спотове са мостовима. Баш су смешни, али то је помак за њих.

Милутин Мркоњић, потпредседник СПС, 28. јануар 2008, "Курир"

Ако не шта – онда избори

Драган Шутановац Осећам велику подршку присталица ДСС-а у Србији.

Драган Шутановац, потпредседник ДС-а, 27. јануар 2008, "Бета"

Без споразума о Споразуму

Слободан Самарџић Ако неко узме Европску унију као идеолошки циљ, као што је то некада било самоуправљање или комунизам, онда он не мари за чињенице. То је једна манифестација догматске свести која данас постоји, поготово у такозваном цивилном сектору. Тај сектор је, потпуно супротно својој функцији, једно легло догматизма. Рефлекс тога постоји и у Влади.

Слободан Самарџић, министар за Косово и Метохију, 27. јануар 2008, "Танјуг"

Фин неки политичар

Драган Марковић Палма Биће цар Душан, Карађорђе, Светлана Ражнатовић Цеца, Велимир Илић, Војислав Коштуница. Биће ту финог света. [Борис Тадић?] Још се муче да направе његову фигуру.

Драган Марковић Палма, председник општине Јагодина, о будућем музеју воштаних фигура у Јагодини, из Париза, 25. јануар 2008, "Курир"

Имам, бре, појма!

Борис Тадић Позовите и неверног Тому да изађе на изборе и заокружи европски пут.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, 22. јануар 2008, "Мондо"