Пад слобизма у крви

Карла дел Понте Моје професионално достигнуће било је то што сам успела да обезбедим хапшење и изручење Милошевића у Хаг. Али, истовремено, моје велико разочарање је то што је два месеца пре краја суђења успео да нам умакне. [...] То што је Милошевић умро, апсолутно није у мојој надлежности.

Карла дел Понте, одлазећи тужилац Хашког трибунала, 07. децембар 2007, "Бета"

Мудри као змије и опрезни као саветници

Драгољуб Жарковић Рат је сувише озбиљан посао да би био препуштен аматерима, добровољачком башчибозлуку и саветничким амбицијама, дрчним поповима и блогерима који у туђини пате од бесанице.

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена", 07. децембар 2007, "Политика"

Држава – то су само они!

Артемије Држава под хитно треба да покрене масовна окупљања и демонстрације у свим већим градовима – у Београду, Нишу, Крагујевцу, Ваљеву. Држава има механизме за то. Тврдња да нећемо употребити војску је порука да могу да нам узму Косово.

Артемије, епископ рашко-призренски, 07. децембар 2007, "Курир"

Мудри као змије и опрезни као саветници

Волфганг Ишингер Господин Симић је цитиран: 'када неко не поштује Савет безбедности, онда држави не преостаје ништа друго него рат'. Сматрам да се ради о јасном кршењу онога зашта се заложио сам председник Србије Борис Тадић. Неприхватљиво је и недопустиво да се, пре подношења извештаја 'тројке', једна од страна изјашњава на овај начин.

Волфганг Ишингер, представник ЕУ у "тројци" Контакт групе, новинарима у Лондону, 06. децембар 2007, "Бета"

Тешко победницима

Милан Марковић Победа председника Тадића могла би да има двоструки ефекат на локалне изборе: може уљуљкати наше бирачко тело, а може га мотивисати, односно демотивисати другу страну. Тако да се ја не бих упуштао у олаке процене да ли је то добро или лоше за Демократску странку.

Милан Марковић, министар за државну управу и локалну самоуправу, 06. децембар 2007, "НИН"

Показна вежба "Динамички одговор 2007"

Светислав Басара Кукњава за суверенитетом свакако би била уверљивија када екипи Пешчаника, такође партиципантима националног суверенитета, исти не би био беспризорно одузиман ограничавањем Уставом загарантованих слобода у слободној Републици Србији. Као што не би било право – против чега бих исто тако жучно реаговао – када би то право било ускраћено премијеровој Комсомолској правди – НСПМ-у.

Светислав Басара, писац, 06. децембар 2007, "Данас"

Шта ће бити с (Б92) кућом?

Драган Јовановић Оно што ме згрозило јесте да ме на 'Б92' проглашавају најгорим, а да не пуштају моје ставове на сајту 'Б92'. Сад, да пљунем сам себе, то би пустили на блогу. Ако овако наставе у 'Б92', завршиће као ТВ Бастиља. [...] Ми искуства имамо. И то правог, из праксе. Једну ТВ Бастиљу сам већ палио.

Драган Јовановић, потпредседник Нове Србије и председник општине Топола, оптужен да је спречио трибину "Пешчаника" у Аранђеловцу, 06. децембар 2007, "Политика"

Шта ће бити с (Б92) кућом?

Љиљана Смајловић Ово чиме се ја бавим је новинарство, а ви се бавите утврђивањем ко шта сме где да каже, ко шта сме да пренесе. Ово је члан владајуће коалиције, ово је важно да се зна. Не може медиј бити одговоран. То је као да ми кажете: 'Овај је имао намеру да изврши геноцид, а ви пренесете оно што је он говорио. Ако се деси геноцид, значи, ви сте подједнако одговорни'. То је логика Карле дел Понте и заједничког злочиначког подухвата. То ви сад радите.

Љиљана Смајловић, главни и одговорни уредник "Политике", о интервјуу Драгана Јовановића, 06. децембар 2007, "Б92"

Какав Дргец? Страшан Дргец!

Милена Станковић Оно што смо видели јесте да је Мишковићева већина у овом парламенту већа чак и од Коштуничине већине, то је страшно!

Милена Станковић, посланик ЛДП-а, 06. децембар 2007, "НИН"

Јесам одатле!

Петар Јојић Ово више личи на закон о тероризму, него о обавештајним службама. Не зна се по којим прописима ће службе да контролишу грађане да их прате и прислушкују, то је врло опасно, познајем те службе – радио сам у њима.

Петар Јојић, посланик СРС-а, расправа о безбедносним службама у Скупштини, 06. децембар 2007, "Политика"

Јесам одатле!

Оливер Дулић Приведимо крају разговор о клозетима да бисмо завршили расправу о безбедносним службама.

Оливер Дулић, председник Скупштине, о расправи Владана Батића из ДХСС-а и Срђана Спасојевића из НС-а о тоалету на железничкој станици у Краљеву, 06. децембар 2007, "Политика"

 Пад слобизма у крви

Божидар Ђелић Знам да би неки од вас присутних желели да у мени виде 'малог Слобу'. Али, не, Карла, не, то не!

Божидар Ђелић, потпредседник Владе Србије, Карли дел Понте на скупу "Балканска раскршћа" у Бриселу, 05. децембар 2007, "Данас"

Батина без Бога

Владимир Вукчевић Карла дел Понте је дала велики допринос да се процесуирају бројни злочини у бившој Југославији, и верујте ми, када објективно анализирамо њену улогу, Дел Понте је веома наклоњена Србији.

Владимир Вукчевић, тужилац за ратне злочине, 05. децембар 2007, према "Правди"

Меки hardcore

Вук Јеремић Министарство месецима ради на предлогу мера [на евентуално признање Косова и Метохије], које су у спектру од меканих до врло тврдих у смислу дипломатских ствари.

Вук Јеремић, министар спољних послова, у Скупштини Србије, 05. децембар 2007, "Политика"

Мудри као змије и опрезни као саветници

Срђан Миливојевић То је врло опасна, ратнохушкачка изјава. Мислим да изјаве људи који се никад у животу нису макар потукли представљају опасан преседан.

Срђан Миливојевић, посланик ДС-а, 05. децембар 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Мудри као змије и опрезни као саветници

Ивица Дачић Кад сам ја то говорио, био сам оптуживан за ратнохушкачку политику. Многи државни функционери Србије данас, укључујући и ДС, оштрији су од реторике Слободана Милошевића 1999. године.

Ивица Дачић, шеф посланичког клуба СПС-а, 05. децембар 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Мудри као змије и опрезни као саветници

Милош Алигрудић Ова изјава је истргнута из контекста расправе, и то у моменту када Србији отимају део територије а она не отима никоме ништа.

Милош Алигрудић, шеф посланичког клуба ДСС-а, 05. децембар 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Држава – то су само они!

Драган Шормаз Нека владика Артемије оснује политичку партију, кандидује се на изборима и тек онда нека води државу.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, 05. децембар 2007, "Ало!"

Речник много познатих речи и израза

Вјерица Радета Истина, требало је Русима да се ослободе свог Бориса, ослободиће се и Србија свог, стаће на ноге, а ви сте, господине министре, један неотесани дрипац.

Вјерица Радета, посланик СРС-а, Драгану Шутановцу, 05. децембар 2007, "Политика"

Мудри као змије и опрезни као саветници

Александар Симић Србија је имала негативно искуство из неких оружаних сукоба грађанског рата на простору бивше Југославије и то је разлог што је појачана мудрост и појачана опрезност, али свакако се државни интереси бране и ратом.

Александар Симић, саветник премијера Војислава Коштунице, 04. децембар 2007, "Упитник" РТС-а

Показна вежба "Динамички одговор 2007"

Борис Тадић Србија је демократска земља у којој слободно могу да се чују другачија политичка мишљења, Устав Србије јамчи слободу мишљења и изражавања. Позивам све партије и њихове присталице да се уздрже од насиља према грађанима, новинарима и јавним личностима са чијим се ставовима и мишљењима не слажу.

Борис Тадић, председник Србије, o спречавању промоције "Пешчаника" у Аранђеловцу, 04. децембар 2007, "Бета"

Показна вежба "Динамички одговор 2007"

Томислав Николић Никада не бих позвао своје присталице на трибину Пешчаника, јер тај скуп не интересује честитог човека.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, o спречавању промоције "Пешчаника" у Аранђеловцу, 04. децембар 2007, "Бета"

Показна вежба "Динамички одговор 2007"

Владимир Арсенић Спречавање одржавања емисије Пешчаник је организовани криминал.

Владимир Арсенић, новинар из Зрењанина, 04. децембар 2007, "Б92"

Показна вежба "Динамички одговор 2007"

Велимир Илић Једноставно једни врше промоцију, а други то спречавају, и то је један сасвим нормалан сукоб који је код њих евидентан. И не само код њих него и у другим градовима Србије.

Велимир Илић, председник Нове Србије, у Суботици, o спречавању промоције "Пешчаника" у Аранђеловцу, 04. децембар 2007, "Бета"

Показна вежба "Динамички одговор 2007"

НС Одлучно смо се супротставили антиуставној и антисрпској кампањи коју већ дуже време ЛДП, уз медијску подршку РТВ Б92, води против државе Србије и њеног уставног поретка.

НС, у саопштењу, o спречавању промоције "Пешчаника" у Аранђеловцу, 04. децембар 2007, "Бета"

Какав Дргец? Страшан Дргец!

Драган Марковић Палма Много више волим да предузећа у Србији купи Мишковић него неки Дргец, Мустафа, Мемети... Па, зар у сопственој земљи да Срби буду гастарбајтери?

Драган Марковић Палма, председник општине Јагодина, 04. децембар 2007, "Глас јавности"

Лаки опијати

Томислав Николић Све очи су у упрте у Русију, а ви хоћете у НАТО. Једнога дана у Министарству одбране чуће се руска химна, долазиће њихови стручњаци да нам помогну саветима.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, заседање Скупштине Србије, 04. децембар 2007, "Политика"

Лаки опијати

Чедомир Јовановић Замерам вам што нисте Николићу изрекли опомену – он је овде понизио Србију, нема парламента у свету у којем је могуће најавити да ће војници служити интересима неке друге земље.

Чедомир Јовановић, ЛДП, председнику Скупштине Оливеру Дулићу из ДС-а, заседање Скупштине Србије, 04. децембар 2007, "Политика"

Лаки опијати

Томислав Николић Не можете да ме оптужите за издају, али, како сам видео из саопштења ДСС-а, ви сте склони опијатима, а ја нисам спреман да разговарам са наркоманима.

Томислав Николић, СРС, Чедомир Јовановићу, ЛДП, заседање Скупштине Србије, 04. децембар 2007, "Политика"

Лаки опијати

Оливер Дулић Николић није Јовановића назвао наркоманом, иначе бих му изрекао опомену. Опијат је медицинско средство које се користи у анестезији приликом операције.

Оливер Дулић, председник Скупштине, заседање Скупштине Србије, 04. децембар 2007, "Политика"

Лаки опијати

Ненад Милић Како водите седницу, могу да закључим да ви користите опијате.

Ненад Милић, посланик ЛДП-а, Оливеру Дулићу, председнику Скупштине, заседање Скупштине Србије, 04. децембар 2007, "Политика"

Речник много познатих речи и израза

Томислав Николић То [да је Чедомир Јовановић 'пицопевац'] је само један жаргонски израз у нашем језику за младе јуноше, за оне који мисле да су покупили сву памет овог света, а у ствари не знају ништа. Уосталом, исти тај Чедомир Јовановић је рекао да је срамно оно што сам ја радио док сам три дана био председник Скупштине. Ја се нисам наљутио и нисам реаговао, то је много већа увреда него неком рећи да је пицопевац.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 04. децембар 2007, "Ало!"

Делуј локално, живи глобално

Чедомир Јовановић ЛДП ће учествовати на изборима како би показао да постоји другачија Србија и да би победио Војислава Коштуницу. У јануару се неће гласати за мене, тада другачија Србија треба да каже колико је велика и да своју величину не доказује величином територије и дометом топова, већ својим идејама.

Чедомир Јовановић, председнички кандидат ЛДП-а, 03. децембар 2007, "Дневник"

Делуј локално, живи глобално

Бранислав Лечић Питао сам Чеду Јовановића од чега живи. Али, морам да признам, нисам добијао јасне одговоре. Пошто сам по природи пристојан, на томе се завршило.

Бранислав Лечић, глумац и бивши члан ЛДП-а, за магазин "Fame", 03. децембар 2007, "Прес"

Показна вежба "Динамички одговор 2007"

Светлана Лукић Ово нема везе са промоцијом Пешчаника, јер већина тих људи и не зна шта је Пешчаник, већ је то показна вежба да следећих месеци у Србији ни физички неће бити места да се искаже другачије мишљење, без обзира да ли је у питању Косово, Српска православна црква или нека друга тема.

Светлана Лукић, коаутор "Пешчаника", o спречавању промоције "Пешчаника" у Аранђеловцу, 03. децембар 2007, ТВ "Б92"

Показна вежба "Динамички одговор 2007"

Теофил Панчић То је требало да буде једна најобичнија трибина каквих се на стотине одржава у овој земљи, а све се претворило у једну фашистоидну оргију.

Теофил Панчић, новинар, 03. децембар 2007, o спречавању промоције "Пешчаника" у Аранђеловцу, ТВ "Б92"

Вируси без прехладе

Борислав Боровић Циљ акције 'Нова Србија за здраву Србију' је да се победи велики број вируса који су присутни у српском друштву. Треба духовно да оснажимо Србију и наша програмска начела иду управо у том правцу. Мислимо да је важно градити Србију, борити се против беле куге, сачувати ћирилицу и очувати све старе вредности које су заборављене у нашем друштву.

Борислав Боровић, председник београдског одбора Нове Србије, 03. децембар 2007, "Глас јавности"

Речник много познатих речи и израза

Томислав Николић Када ЛДП говори о СРС то изгледа као када вашка уђе у косу, не може да направи штету само може да сврби. Ви сте Јовановићу нешто најружније што Србија може да види.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, за скупштинском говорницом, 03. децембар 2007, "Бета"

Базенчић на ненадувавање

Велимир Илић Да је срећа да сваки Србин у својој кући има по базенчић!

Велимир Илић, председник Нове Србије, 03. децембар 2007, "Прес"

Делуј локално, живи глобално

Андреја Младеновић Било би примерено да се Чедомир Јовановић уместо за председника Србије кандидује на локалним изборима, јер политика коју води ЛДП има упориште у оноликом броју бирача који се добијају за обављање локалних функција на југу Србије. Том бирачком телу не би била препрека велики број оптужби у јавности против председника ЛДП-а за низ кривичних радњи.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, 02. децембар 2007, "Студио Б"

Базенчић на ненадувавање

Рајко Баралић Велимир Илић је изјавио да је базен направио кад је повредио кичму, да не би сваког дана путовао у Београд на пливање?! Зашто није базен поклонио граду, јер Чачак нема затворени базен?

Рајко Баралић, посланик СПС-а из Чачка, 28. новембар 2007, "Курир"