Наградни удар

Бранко Драгаш У комерцијалној цивилизацији можете да купите шта хоћете, па ме и признање Динкићу не чуди. То вам је исто као да мене, који играм кошарку рекреативно, прогласе за најбољег играча НБА лиге. Признање је утолико смешније кад знате да Луксембург има доходак од 46.000 долара по глави становника, Сингапур 42.000, а Србија 2.500!

Бранко Драгаш, економиста, 23. октобар 2007, "Курир"

Пријатељ из свемира

Мирослав Лајчак Међународна заједница неће толерисати оспоравање свог ауторитета, оличеног у [свом] представнику. Нисам непријатељ РС, а изазивање међународне заједнице је контрапродуктивно и опасно.

Мирослав Лајчак, високи представник у БиХ, о изменама Закона о Савету министара БиХ, 27. октобар 2007, "Б92"

Непријатељ из суседства

Изјаве.нет Жељко Комшић, председавајући Председништва БиХ, Хрват, носилац је ордена Златни љиљан од 1995. године за храброст исказану у рату, 2001. године први амбасадор БиХ у Србији и Црној Гори, ожењен је и отац једног женског детета које учи да су Срби геноцидан народ. Јесте, то је онај лик који је, разочаран пресудом МКС у Хагу да Србија није починила геноцид у БиХ, бесно поручио: 'У БиХ је 1992. године почињен геноцид и свако ко другачије мисли бјежи од истине. Ја знам чему ћу своје дијете учити'.

Драгана Матовић, новинарка, 27. октобар 2007, "Политика"

Тражите и даће вам се (дању или ноћу)

Карла дел Понте Тражим од Београда да ми да Младића! Ја сам тужилац и хоћу моје бегунце!

Карла дел Понте, одлазећи главни тужилац Хашког трибунала, на семинару "Србија и Европа: изазови интеграције", 27. октобар 2007, "Вечерње новости"

Тражите и даће вам се (дању или ноћу)

Расим Љајић Увели смо читав низ нових оперативних мера које ћемо спроводити наредних недеља у потрази за хашким оптуженицима. Акциони тим заседа и дан и ноћ.

Расим Љајић, председник Националног савета за сарадњу с Трибуналом, 27. октобар 2007, "Вечерње новости"

Србија, Војводина

Бојан Костреш Волео бих да Војводина никада, али баш никада, не дође у ситуацију да уопште мора да размишља да ли ће бити део Србије или неће.

Бојан Костреш, председник Скупштине Војводине, 27. октобар 2007, "Дневник"

Србија, Војводина

Ивица Дачић Војводина, како се то у покрајини често истиче, треба да буде своја на своме али своја у својој Србији.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 27. октобар 2007, РТВ Војводине

Воља за немоћ

Вук Драшковић Кад сам мог'о, мој Стево, нисам мог'о, а сад могу па не могу.

Вук Драшковић, председник СПО-а, одговарајући на питање водитеља Стеве Гркинића да ли ће се кандидовати на председничким изборима, 27. октобар 2007, ТВ "Палма плус"

Воља за немоћ

Вук Драшковић Ја се слажем да би расписивање председничких и локалних избора штетило нашим националним интересима – ако би се ти избори одржали пре 10. децембра постоји велика опасност да дође зима у Србију, да по планинама падне велики снег и да тај снег по планинама изазове катастрофалне пожаре.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 27. октобар 2007, ТВ "Палма плус"

Непријатељ из суседства

Андреја Младеновић Скандалозно је да ТВ Б92 преноси примитивне, дрске и увредљиве изјаве Комшића о председнику Владе Србије, а да макар истовремено не пренесу одговор Владе Србије на Комшићев примитивизам. Може [Верану] Матићу и Б92 да буде Комшић из друге државе ближи и дражи него председник Владе Србије, то је њихова ствар. Али, Б92 има законску обавезу, с обзиром да је добио националну фреквенцију, да објективно обавештава о свим догађајима и, у најмању руку, не прикрива став једне стране, ако је реч о спору.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, 26. октобар 2007, "Танјуг"

Непријатељ из суседства

Војислав Коштуница Лајчакове мере имају за циљ да се сруши Резолуција 1244 и Дејтонски споразум, односно да се прогласи једнострана независност Косова и укине Република Српска. Ово је отворено угрожавање суштинских интереса српског народа. Очување Косова и Републике Српске сада су најпречи циљеви државне и националне политике.

Војислав Коштуница, премијер Србије, 25. октобар 2007, "Бета"

Непријатељ из суседства

Жељко Комшић Коштуници би било боље да се бави питањима која су му посао, будућношћу Србије и њених грађана, односно својом земљом, а да прсте држи даље од БиХ јер би могао добити и по прстима и по носу. Зато нека не заборави како је завршио један његов претходник – Милошевић.

Жељко Комшић, председавајући Председништва БиХ, 25. октобар 2007, "Бета"

Апсолутни нефаворити

Велимир Илић Одбијам да учествујем на председничким изборима ако их Дулић распише за 9. децембар. Ови избори нису у интересу Србије и није ни морално, ни одговорно, ни људски расписивати изборе за дан уочи завршетка преговора о Космету.

Велимир Илић, председник НС-а, 25. октобар 2007, "Бета"

Свечана обавеза у цркви

Томислав Николић Пристајем на договор са Коштуницом, али само у цркви и да то снимају камере.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 25. октобар 2007, "Вечерње новости"

Не окрећи се, ДСС!

Драган Шормаз Када бисмо се ми окретали за сваким кучетом које на нас залаје, да бацимо камен, Србија никад не би стигла тамо где треба.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, о изјавама Ненада Чанка у вези са његовом странком, 25. октобар 2007, према "НИН"-у

О општењу

Фонет Представници Удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Србије предали су захтев полицијској управи у Чачку да министар Велимир Илић одговори на питање који су новинари сексуално узнемиравали овце у Качулицама.

Фонет, 25. октобар 2007

У сливу Делте

Милка Форцан И даље обављам свој посао у Делти. Ипак, немам никакав сукоб интереса, изузев са својом породицом и децом.

Милка Форцан, потпредседница Делте, о Савету за промоцију Србије, 25. октобар 2007, "Време"

Кажњен без злочина

Борис Тадић Највише волим 'Злочин и казну' Достојевског, волео сам Селинџера када сам био млад, али то је прошло време. Данас ми је Марко Видојковић поклонио књигу и то ћу се потрудити да прочитам.

Борис Тадић, председник Србије, на Сајму књига, 25. октобар 2007, "Танјуг"

Страховита помоћ

Томислав Николић Повратак Шешеља би ми страховито помогао да се што више посветим унуцима.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 25. октобар 2007, "Вечерње новости"

Пријатељ из свемира

Милорад Додик Човек [Мирослав Лајчак] је умислио да је ванземаљац и мисли да може да ради шта хоће.

Милорад Додик, премијер Републике Српске, о изменама Закона о Савету министара БиХ, 24. октобар 2007, "Глас јавности"

Она (ил' БИА) то зна

Наташа Кандић БИА зна где се налазе Ратко Младић и Стојан Жупљанин, а располажу и подацима о кретању Радована Караџића, али њега штити црква.

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, за "Кажипрст", 24. октобар 2007, "Бета"

Она (ил' БИА) то зна

Бранислав Ристивојевић Наташа Кандић је обманула јавност. Циљ оваквих лажних тврдњи је да се спречи парафирање Споразума о придруживању и стабилизацији и нанесе директна штета држави Србији.

Бранислав Ристивојевић, портпарол ДСС-а, 24. октобар 2007, "Бета"

Кад мумије завидеше зомбијима

Војислав Шешељ Нећу унакрсно испитивати сведоке која су дата у писменом облику и транскрипте сведочења из других предмета. Појавиће се овде нека мумија, неки зомби који ће потврдити све, а да неће ни знати шта у његовој изјави пише. А, исто ће му неко преко слушалица диктирати како да одговара на моја питања.

Војислав Шешељ, на статусној конференцији у Хашком трибуналу, 24. октобар 2007, "Вечерње новости"

У сливу Делте

Зоран Остојић Каже се да већину министара у Влади има ДС, таман посла! Већину министара има Мишковић, види се кад одете у продавницу и погледате цене.

Зоран Остојић, члан Председништва ЛДП-а, 24. октобар 2007, "Проблем" ТВ "Студија Б"

Амандман на џипове

Зоран Остојић То је ваш систем вредности – џип, плавуша, пајеро, пљачка општа и уништавање сопствене земље и суседа...

Зоран Остојић, члан Председништва ЛДП-а, Милутину Мркоњићу, 24. октобар 2007, "Проблем" ТВ "Студија Б"

Амандман на џипове

Милутин Мркоњић Па није то наш систем вредности, помешали сте мало – ми смо имали само мерцедесе!

Милутин Мркоњић, потпредседник Скупштине из СПС-а, 24. октобар 2007, "Проблем" ТВ "Студија Б"

Наградни удар

Милан Р. Ковачевић Треба имати у виду да је, ипак, то награда само једног часописа. Они су, додељујући Динкићу награду, истакли заслуге за стабилност динара, која њима више одговара него нама, као и сређен банкарски сектор, што је битно за стране банке које су у великом броју дошле у Србију. Међутим, нигде нису поменули превелику јавну потрошњу, што је његов велики минус.

Милан Р. Ковачевић, економиста, 23. октобар 2007, "Прес"

Наградни удар

Драгомир Карић Нашим парама, негде у свету, купљена је награда за Динкића.

Драгомир Карић, брат и заменик председника ПСС-а, 23. октобар 2007, "Прес"

Каква земља (и још каквији народ)

Изјаве.нет Много је гледао акционе филмове! Али, није он крив! Криви сте ви новинари жељни сензација, а не питате како то дете живи, да ли му отац и мајка раде, колико има наркоманије у друштву, како се понашају политичари?

Жељка Миличић, помоћник директора Пољопривредне школе у Футогу, о ученику који је "упао маскиран на час физике и уз претњу пиштољем тражио од професора да му упише двојку у дневник", 23. октобар 2007, "Прес"

Наградни удар

Б92 Српски министар економије и бивши министар финансија је бескомпромисан – такав приступ је пресудан за економски успех његове земље. Као врсни музичар, [Млађан] Динкић веома добро зна вредност добре композиције. Као министар финансија, такође.

Б92, образложење за награду "Министар финансија у свету за 2006" часописа "Јуромани", 22. октобар 2007

Наградни удар

Млађан Динкић Ова награда припада народу Србије који је подржао реформе у протеклих седам година, без чега ниједан од наведених успеха у економском сектору не би био остварив.

Млађан Динкић, примајући награду, 22. октобар 2007, "Б92"

О општењу

Драган Ђилас Да ли ми је пријатно да седим у Влади с неким ко каже да новинари сексуално опште са овцама на његовом имању? Није! Да ли се стидим због тога? Стидим се! Али, све ове ствари које је Влада успела да уради и које ће бити урађене у наредне три године важније су од тога. [...] Са министром Илићем се срећем на седницама Владе и на одборима и увек му кажем све што имам. Разумем да је медијима интересантно да чују шта мислимо једни о другима, али ја данас више нисам опозиција.

Драган Ђилас, министар без портфеља задужен за Национални инвестициони план, 22. октобар 2007, "Прес"

Каква земља (и још каквији народ)

Верица Ракочевић Не могу да верујем у каквој сам земљи потрошила 25 година рада! Само ја знам какву сам срамоту осетила када сам видела да се моја слика налази поред слике Душана Михајловића на насловној страни једног дневног листа и да сам стављена у исту причу са човеком који има милијарде и о коме се не бих изјашњавала.

Верица Ракочевић, модна креаторка, на оптужбе да је уговором о изнајмљивању простора оштетила "Југоекспорт", 22. октобар 2007, "Курир"

Каква земља (и још каквији народ)

Сулејман Угљанин Самодопринос је и право и обавеза грађана да помогну сами себи.

Сулејман Угљанин, председник општине Нови Пазар, о референдуму за локални самодопринос, 22. октобар 2007, РТС

Каква земља (и још каквији народ)

Драган Марковић Палма Министри треба да се закуну у Цркву, а не само у имовину. Треба увести материјалну одговорност, да исти тај министар одговара својом имовином ако начини неку штету. Нема леба од његове часне речи, јер шта неког министра брига у шта се заклињао када се нафатира парама?

Драган Марковић Палма, председник општине Јагодина, 22. октобар 2007, "Курир"

 Европски језик (а није српски)

Амфилохије Усвајањем новог Устава црногорска власт је пљунула на Православну цркву и укинула свом народу српски језик.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, 21. октобар 2007, "Политика"

Апсолутни нефаворити

Томислав Николић Сукоб Коштунице и Тадића је толиких размера, да се Коштуница неће ни усудити да подржи оваквог Тадића. Не тврдим ни да сам ја апсолутни фаворит, али мислим да су снаге толико изједначене, да ће један од нас двојице освојити тек нешто мало више гласова. Неће бити ни победника ни пораженог, одлучиваће нијансе.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 21. октобар 2007, "Прес"

Воља за немоћ

Вук Драшковић СПО ће учествовати на изборима када народ буде бирао својом главом, а не гласао.

Вук Драшковић, председник СПО-а, у Ваљеву, 21. октобар 2007, "Бета"

 Европски језик (а није српски)

Миодраг Вуковић Нова уставна рјешења афирмишу мултикултурну стварност Црне Горе и чини равноправним њене грађане без обзира на вјерску и националну припадност. Ово је акт исписан демократским и европским језиком. Иза себе смо оставили гусларски десетерац који је Црну Гору много коштао у историји.

Миодраг Вуковић, шеф посланичког клуба ДПС Црне Горе, 20. октобар 2007, "Данас"

Свечана обавеза у цркви

Бора Ђорђевић Коштуница је веома паметан, образован, елоквентан, можете с њим да разговарате о свему, али пре свега он је изузетан човек. Србија треба да буде срећна што је води таква личност као што је Војислав Коштуница.

Бора Ђорђевић, музичар и члан ДСС-а, 20. октобар 2007, "Правда"

Не окрећи се, ДСС!

Ненад Чанак ДСС треба да нестане јер представља врхунац похлепе и бешчашћа.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 19. октобар 2007, "Правда"

Тако је псовао Луковић

Петар Луковић Ја стално говорим о томе да нас воде људи који су максимално, али максимално поремећени. То није више већина од 127, ту имамо 205 болесника, јер 205 посланика се сложило око овога. Па јебо те бог, па стварно. Пази, да те зове неко из света, па те пита шта има ново у земљи, а ја му кажем – ми донели резолуцију којом захтевамо од Америке да укине санкције Куби. [...] Па јебала их Куба, да их јебала Куба на коју никад неће отићи, нећу ни ја отићи на Кубу, ни ти, али је зато почасни члан кубанске делегације овај Драган Хаџи Антић. Јебала вас Куба, да вас јебала Куба заједно са Фиделом и Раулом, са свом браћом, ако још има браће и сестара, све заједно. Пизда вам материна, јеботе, па зар ми немамо друга посла. Еј бре, следеће недеље ћемо да причамо о Ирану, одобрићемо нуклеарни програм Северне Кореје и то нам је можда једина шанса да добијемо нуклеарну бомбу. [...] Између Палме и Тадића, ево, данас после ове Кубе, кунем ти се, нема никакве разлике. Јебем му матер ако има.

Петар Луковић, новинар, 19. октобар 2007, "Пешчаник" Радија "Б92"