Велика нада за малу Албанију

Том Кејси Нисам сигуран да било ко и у овој држави али и на било којем другом месту верује да ће независност Косова, некако, водити ка некој врсти велике Албаније.

Том Кејси, портпарол америчког Стејт дипартмента, 13. октобар 2007, "Танјуг"

За шаку (и нешто више) евра

Драган Тодоровић Убеђен сам да је ова одлука [расписивање награде за информације о хашким оптуженицима] проистекла из налога Америке и ЕУ и да Коштуница и Тадић на овај начин показују да су били и остали марионете Запада. Нисам чуо да је Саудијска Арабија понудила и један долар за награду ономе ко открије или ухвати Бин Ладена!

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 13. октобар 2007, "Политика"

Новинар на (Вељину) овцу сексуално право нема

Велимир Илић Будући да имам и велику фарму оваца, објекат је најпре замишљен као погон за производњу сира. Од тога се одустало и кренуло у изградњу савремене клинике, са свим потребним папирима, сагласностима и плаћеним таксама. Тада је почела и хајка на мене, у којој је предњачио Б92. Свакодневно тамо нешто снимају, јуре сељаке по селу, не може од њих да се живи. Зато сам и решио да обуставим изградњу и заштитим објекат. Пошто су са Б92 већ толико заинтересовани, размишљао сам да им понудим клинику на 10 година да се тамо мало лече.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, 13. октобар 2007, "Политика"

Либан уживо

Изјаве.нет Опаки план Сулејмана Угљанина да створи своју партијску исламску заједницу улази у завршну фазу, уз помоћ људи из Министарства вера и ДСС-а.

Мујо Муковић, посланик Санџачке демократске партије, 12. октобар 2007, "Политика"

Ми смо већ у гипсу!

Томислав Николић Позивам Јавни медијски сервис да преноси суђење Војиславу Шешељу јер ће се судбина Србије преломити на том суђењу.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 11. октобар 2007, "Бета"

Најравноправнији

Соња Бисерко Србија је била равноправан учесник, и то један од равноправнијих у том антифашистичком покрету у Европи оног [II светски рат] времена.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права, 11. октобар 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Најравноправнији

Соња Бисерко Ова Влада ради на удаљавању Србије и од НАТО-а и од Европске уније, само чекам моменат када ће се и ЕУ прогласити непријатељем, и то управо када се нуди Споразум о асоцијацији. А до тог споразума се дошло сниженим критеријумима, Европа више не зна шта да ради са Србијом јер је она пацијент, а Европа је жели у тој широј породици. Европа нас чека раширених руку, али су Влада и изразито премијер против ЕУ.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права, 11. октобар 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Нећу да будем Швабо (у недотираном филму)

Чедомир Јовановић Не може се у 2007. отварати ново читање историје којим ће се дати више смисла онима којима се судило у Нирнбергу да би било више смисла онима којима се суди у Хагу. Нећу да моја деца живе са печатом нациста 21. века, а то постајемо због наше неспремности да се суочимо с Милошевићевим наслеђем – од Сребренице преко Косова до онога што нам се дешавало у Србији.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 11. октобар 2007, "Полиграф" ТВ "Б92"

Нећу да будем Швабо (у недотираном филму)

Милорад Мирчић Дошло је до националног помирења [између четника и партизана], а разлике су остале само у нечијим главама... Потомци партизана били су најбољи четници на ратиштима.

Милорад Мирчић, потпредседник СРС-а, 11. октобар 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Закон укључења првог

Ивица Дачић Ако се кандидујем за председника, рећи ће да помажем Тадићу. Ако се не кандидујем, биће да сам на Николићевој страни. Ипак, кандидоваћу се да би социјалисти имали за кога да гласају.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 11. октобар 2007, према "Блицу"

Кад биволи ожедне

Борис Тадић Убеђен сам да нико у овој земљи не жели да крши закон и Устав, а и то би била једна врста политичког загађења.

Борис Тадић, председник Србије, новинарима после отварања конференције "Животна средина за Европу", 11. октобар 2007, "Данас"

Без политике нема науке

Зоран Стојиљковић Договор партија о расподели јавних предузећа на крају се претвори у ценкање. Таман нешто науче они који су претходно доведени, онда их отерају на друга места, а онда други долазе на њихово место.

Зоран Стојиљковић, професор Факултета политичких наука, 11. октобар 2007, "Политика"

Домаћи плаћеници

Владан Батић С обзиром да Влада има удела у власништву, тражим да ми се одговори ко плаћа и из ког буџета колумнисте Политике? Неки од тих колумниста су, част изузецима, дворски колумнисти, боље рећи дворске луде, а плаћени су астрономски да би клеветали све критичаре садашње власти.

Владан Батић, посланик на листи ЛДП-а, 11. октобар 2007, "Политика"

Либан уживо

Изјаве.нет Када је [Зукорлић] дошао за муфтију 1993, очекивали смо да ће се међу верницима понашати као божји посланик. А муфтија Зукорлић је за свој узор узео неког тајкуна или бар неког 'јачег' бизнисмена. Има своју гарду, своја возила, своје наоружање, телохранитеље. Читали сте у штампи о његовима скупоценим оделима, BMW-у. Све то је јако уочљиво и иритира обичног верника који живи од своје пензије или плате коју прими једном у неколико месеци.

Хасиб Суљевић, муфтија при Исламској заједници Србије, 11. октобар 2007, "НИН"

Дизање дигнитета

Ненад Чанак Е, види будале... Ја сам му двадесет пута рекао да лаже, али он не реагује.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, Милошу Алигрудићу из ДСС-а, 11. октобар 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Дивота ванредног стања

Иван Андрић Ја мислим да је Сабља најбољи период од 5. октобра до данас, грађани су се осећали дивно и сарађивали са полицијом на своје задовољство. Тај повод је несретан, али као неко ко је тада на неки начин учествовао у влади ја сам и даље поносан [на операцију Сабља].

Иван Андрић, посланик ЛДП-а, 10. октобар 2007, "Проблем" ТВ "Студија Б"

Либан уживо

Расим Љајић Апсолутно се залажем за договор са Угљанином јер је у Санџаку створена атмосфера као у Либану.

Расим Љајић, председник Санџачке демократске партије, 10. октобар 2007, "Блиц"

Ми смо већ у гипсу!

Александар Вучић Мајка Даница умрла је 5. октобра. Није случајно. Бог је то тако уредио. Умрла је на дан када је почело умирање и нестајање Србије. Умрла је на дан када су на власт дошли они који су написали оптужницу против њеног сина, они који су га отерали у Схевенинген. Даница није издржала. Војислав мора. И због Данице и због Србије.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, на сахрани мајке Војислава Шешеља, 09. октобар 2007, "Курир"

ЛДП + ЛСВ = ЛСД (непостојано Д)

Милош Алигрудић Неко може у свом програму имати зацртано сађење росног цвећа, али важна је пракса. ЛСВ у свом програму има стратегију мотке, јер је Чанак позивао да се узму мотке у руке. [...] Испоставља се да је деловање ЛДП-а, ЛСД-а, заправо пре свега ЛСВ-а чији је лидер Ненад Чанак, нескривени пример екстремизма и позива на насиље који се не може толерисати. Једино могу да кажем да једва чекам да се формира Уставни суд како би преузео своја овлашћења – јер за забрану рада политичких странака битно је да се оцени и њихова методологија деловања.

Милош Алигрудић, шеф посланичког клуба ДСС-а, у Скупштини Србије, 09. октобар 2007, "Политика"/РТС

ЛДП + ЛСВ = ЛСД (непостојано Д)

Ненад Чанак Данас сам позвао да се узму мотке да сутра не бих позивао да се узме оружје у руке.

Ненад Чанак, шеф посланичког клуба Војвођански посланици, у Скупштини Србије, 09. октобар 2007, "Политика"

ЛДП + ЛСВ = ЛСД (непостојано Д)

Томислав Николић Чанков проблем је што га је неко у детињству ударио, изгледа, усраном мотком.

Томислав Николић, шеф посланичког клуба СРС-а, у Скупштини Србије, 09. октобар 2007, "Политика"

ЛДП + ЛСВ = ЛСД (непостојано Д)

Томислав Николић Ненад Чанак и Чедомир Јовановић имају тежак задатак да оптуже Србију за фашизам. Вас 20 мисли једно, а нас 230 мисли друго. У Србији нема фашиста.

Томислав Николић, шеф посланичког клуба СРС-а, у Скупштини Србије, 09. октобар 2007, "Вечерње новости"

Подвучено жутом траком

Бојан Пајтић И заиста не мислим да је умесно да се постављају питања која ми ни моја мама или учитељица нису постављале кад сам био мали, дакле, где сам био и да правдам своје одсуство. Дакле, то [антифашистички скуп] није био час на коме треба правдати одсуство.

Бојан Пајтић, председник Извршног већа Војводине и потпредседник ДС-а, 09. октобар 2007, "Полиграф" ТВ "Б92"

Идеалан ја сам спој

Вук Драшковић Кажњаван сам због тога што нисам из позадине терао људе на полицијске кордоне, него сам увек био на челу и први примао ударце и први одлазио у затвор. Кажњаван сам због тога што сам настојао свих тих година да окупим, што се каже, и кусо и репато, у борби против Милошевића и што сам при томе стално осипао снагу своје странке. Највише сам кажњаван за своје врлине, што нисам умео да мрзим, што нисам умео да будем злопамтило и за немање личног порива за влашћу.

Вук Драшковић, писац и председник СПО-а, 09. октобар 2007, "Вечерње новости"

Допадај се ближњем свом

Мирослав Маркићевић Интересује ме како председавајући даје реч по повреди Пословника – ко му се свиди, кога прво види или ко му је ближи?

Мирослав Маркићевић, заменик шефа посланичког клуба ДСС-НС, заседање Скупштине Србије, 09. октобар 2007, РТС

Допадај се ближњем свом

Наташа Јовановић Пратим да г. Албијанић [председавајући] уредно записује ко се када јавља, тако да то правило ко му је ближи или ко му се више свиђа не важи. Ја сам му и ближа и више му се допадам, па је опет пре дао реч вама...

Наташа Јовановић, потпредседник Скупштине из СРС-а, заседање Скупштине Србије, 09. октобар 2007, РТС

Кад биволи ожедне

Драган Чолић Господине министре, узалуд је говорити о лепоти планинског извора биволима који не могу да пију воду док извор не замуте.

Драган Чолић, посланик СРС-а, у скупштинској расправи о екологији, министру Саши Драгину, 09. октобар 2007, РТС

Либан уживо

Мехо Омеровић Док владици Филарету шаљу министре на поклоњење, муфтији Исламске заједнице шаљу полицајце који бију и малтретирају.

Мехо Омеровић, посланик Санџачке демократске партије, 09. октобар 2007, "Данас"

Либан уживо

Адем Зилкић Од министра вера Радомира Наумова добио сам уверавања да сам, за државу Србију, ја легално изабран челник Исламске заједнице.

Адем Зилкић, новоизабрани реис-ул-улема Исламске заједнице Србије, конференција за новинаре, 09. октобар 2007, "Блиц"

Дизање дигнитета

Ненад Чанак Било је застава са кукастим крстом, али због дигнитета [антифашистичког] скупа нисмо хтели да их уклонимо.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 09. октобар 2007, "Прес"

Дивота ванредног стања

Жарко Обрадовић Парадоксално је, али истинито да се 2007. у Скупштини Србије, као најзначајнијем законодавном телу државе, по Пословнику може говорити мање него деведесетих година, да се сада желе укинути директни ТВ преноси седница, да је извештавање електронских и штампаних медија готово унисоно, без обзира на структуру власништва, да готово нема критичке речи о свему што се у Србији и са Србијом догађа.

Жарко Обрадовић, посланик СПС-а, 08. октобар 2007, "Данас"

Кад биволи ожедне

Ненад Чанак Пустити нацисте на улице града у име демократије је као пустити пацове у дечју собу у име екологије.

Ненад Чанак, председник посланичког клуба "Војвођански посланици", 08. октобар 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Либан уживо

Мухамед Јусуфспахић Екстериторијални двојац Муамер [Зукорлић] – [босански реис-ул-улема Мустафа] Церић, коме се, у тренутку свога политичкога колапса у санџачким и србијанским оквирима, прикључио Љајић, потпуно дезорјентише србијанску јавност. Жели ли то Церић да сачува позицију која му омогућује свеколико екстериторијално мешање по Србији? Ово је Србија, а БиХ је преко Дрине, нека схвате то коначно све усијане главе!

Мухамед Јусуфспахић, новоизбрани муфтија Исламске заједнице Србије, 08. октобар 2007, "Политика"

Подвучено жутом траком

Зоран Петаков Ко неће да прича о капитализму овом овде у Србији капитализму који сада почиње, тај боље да ћути о фашизму. [...] И због тога је ова жута трака [око руке], то је положај антифашиста у Србији, значи, положај антифашиста је једнак ономе који су имали у II светском рату и антифашисти и Роми и Јевреји.

Зоран Петаков, активиста Антифашистичких акција Новог Сада и члан ЛСВ-а, о скупу "Стоп фашизму" у Новом Саду, 07. октобар 2007, "Утисак недеље"

Подвучено жутом траком

Ненад Чанак Е, и сад сам ја екстремиста зато што сам се усудио на тако нешто, то спуштање на нечији ниво... Да се нису савезници спустили на ниво Адолфа Хитлера, па се латили војне силе данас не би било никога овде јер бисмо као нижа раса били истребљени.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, о скупу "Стоп фашизму" у Новом Саду, 07. октобар 2007, "Утисак недеље"

Дизање дигнитета

Ненад Чанак Е, хајде ја вама да разбијем главу, па ви то немојте да издраматизујете, може тако? [...] Ви, господине, ви сте пета колона убачена од ДСС-а. [...] Е, овако будаљење нисам давно чуо... Умете ли ви да рачунате, кад већ не умете да читате?

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, Бранку Радуну из НСПМ-а, 07. октобар 2007, "Утисак недеље"

Новинар на (Вељину) овцу сексуално право нема

Велимир Илић Доста ми је свега! И новинара нарочито! Те ваше колеге не само што на мој посед улазе без дозволе, већ су неки од њих сексуално злостављали моје овце! Питајте полицију у Чачку, они имају белешку.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, 06. октобар 2007, "Прес"

Либан уживо

Муамер Зукорлић Моја наводна смена је савез УДБЕ Сулејмана Угљанина и породице Јусуфспахић у Београду.

Муамер Зукорлић, муфтија, 06. октобар 2007, "Глас јавности"

Све је супротно од онога што изгледа да јесте (осим кад нам одговара)

Биљана Србљановић Отворила сам Курир, на насловној страници Улемек изговара – 'Воја није наш'. Када масовни убица и злочинац нешто каже, ја одмах помислим супротно. [...] И како је било тада, 5. октобра, тако је и сада – или ће они на нас или ћемо ми на њих. Мора се јуришати на њих, али не парцијално, него у главу, тамо где је најопасније. И када овај каже – није Воја наш, треба им одговорити – не, Воја је ваш. Ту треба ударати.

Биљана Србљановић, драмски писац, 05. октобар 2007, "Пешчаник" Радија "Б92"