Нећемо да лажемо да можемо без лажи

Бобан Бирманчевић Ми ћемо, свакако, наставити у наредном периоду да износимо неистине, односно лажи.

Бобан Бирманчевић, народни посланик и један од повереника СНС-a у Шапцу, према НИН-у

И да је боље, не би ваљало

Александар Вучић Напади на Србе на Косову и Метохији стални, али и да их је мање него у периоду од 2001. до 2008. године. Србија је својом политиком успела да не дозволи да се на Косову и Метохији понови мартовски погром над Србима из 2004. године. Успели смо да заштитимо светиње, од Дечана до Бањске и Соколице на северу Косова.

Александар Вучић, председник Србије, ТВ „Пинк“/„Танјуг“

Док А.В. објасни да није зец, одоше уши

Александар Вучић Да ли ће нас САД и ЕУ да повуку за уши због трачева који су они измислили? Мене неће да повлаче за уши ни САД, ни ЕУ, нити било ко други ко спада у њихове штићенике.

Александар Вучић, председник Србије, коментаришући изјаву игумана Саве Јањића да се нада да ће међународна заједница, а посебно САД, спречити неодговорне појединце и групе обе стране, ТВ „Пинк“/„Танјуг“

Хоџа (ни)је умро узалуд

Марко Ђурић Енвер Хоџа је мртав, од 'Велике Албаније' нема ништа и неће бити ништа, а Косово и Албанија иначе немају границу, него границу имају Србија и Албанија и то у дужини од 111 километара. То је једина граница која постоји, и која може постојати.

Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ Владе Србије, о изјави албанског министра о „брисању границе између Албаније и Косова“ , РТС

Последње Хашимово искушење

Хашим Тачи Демаркација са Србијом десиће се и овде ће бити исправке. Ако буде постигнут обострани споразум, нико не може да га спречи – чак ни ЕУ, ни НАТО, ни САД.

Хашим Тачи, „председник Косова“, о „прешевској долини“ током посете Привредној комори у Приштини, РТС

Губитак је њена фурка

Милан Ћулибрк „Губитак НБС је прошле године због лоше монетарне политике био 30 милијарди динара!“ Можете ли да замислите да су ово речи Јоргованке Табаковић? Стварно јесу, само од 25. септембра 2007, када је као посланик СРС тражила смену Радована Јелашића. Тај „злочин“ није заборавила, па је у априлу 2012. као посланик СНС поновила да је Јелашић крив што је 2006. НБС направила губитак од 376 милиона евра. А када је њу опозиција оптужила да је крива за губитак НБС у 2013, одговорила је да је цена која је плаћена за ценовну и финансијску стабилност „потпуно оправдана“. И сада када је опозиција критикује због губитка НБС у 2017. од 84 милијарде динара, правда се да је губитак од око 700 милиона евра „само рачуноводствени“ и „последица обрачунатих курсних разлика“. И поручује да „НБС није профитна институција и да је њен крајњи циљ да обезбеди стабилне услове пословања, а не да остварује добит“.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН