Утеривање ђавола (у Јанковића)

Миленко Јованов Тај човек је спреман да Србију гурне у крваве сукобе, погибије и пропаст само да би се поново дочепао власти и да би опет заједно са својим партнерима Ђиласом и Јеремићем народне паре трпао у своје џепове. Позивам и државне органе да обрате пажњу на иступе овог језивог мрачњака оптерећеног смрћу. Ко је једном имао барут и крв на рукама, увек може да пожели да поново доживи то искуство.

Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора СНС-а, о Саши Јанковићу, „Вечерње новости“/„Истиномер“

(Пре)слана шала

Александар Вучић Нисам донео такву одлуку. Када је будем доносио, а надам се да нећу никад и све ћу да дам од себе да је никад не донесем; подразумева се да је једна од могућности, кад су земља и народ угрожени. Рекао сам да моје речи нису шала. [...] Чини ми се да су неки добро разумели да није време да се играју са Србијом, да Србија није слаба колико би желели да јесте.

Александар Вучић, председник Србије, о могућности да „подигне војску“ у контексту хапшења Марка Ђурића у северној Косовској Митровици, РТС/Б92

Мене и Марка нема ко да жали

Александар Вучић Срби никада неће да се удруже, нити да жале Ђурића на Косову или Вучића у Сребреници.

Александар Вучић, председник Србије, за РТС о хапшењу у северној Косовској Митровици директора Канцеларије за КиМ Владе Србије, Б92

Ако је просвета пропала, нисам ја

Младен Шарчевић Имам свој посао и каријеру и без овога, и то много успешну међународну и домаћу, тако да немам разлога да се бојим ничега сем, не дај боже, неке болести себи и породици. Нисам политичар, савршено ме не интересује да ли ћу бити члан Владе на тај начин да ја сад треперим, удварам се… Ако сам часно урадио свој посао досад, ту сам, ако не, баш ме брига. Устајем ујутру, да л‘ ћу да идем на мој посао или у Немањину… То је тако. Искрен сам. Можда неки министри који имају другачију каријеру морају другачије, ја не морам. Имам ту слободу да могу да будем креативан сам за себе. То треба да заслужите, цео живот да радите на томе.

Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, о могућој реконструкцији Владе Србије, „Курир“/„bizlife.rs“

Кур*евита Митровица

Никола Селаковић Најважније је било смирити људе. Знате, Митровчани су, као што сам рекао, један честит, поштен и добар народ, али и народ што би се рекло код нас, курчевит. Дакле, не дају на себе, жестоки су то борци, то су људи који су издржали много штошта.

Никола Селаковић, генерални секретар Председништва Србије, о хапшењу Марка Ђурића у Косовској Митровици, РТС

Кад формулишем и референдум сунем!

Муамер Зукорлић Ја бих формулисао овако: „Да ли сте за нормализацију односа са Косовом, без признања.“ Референдум се никад не организује да би се добио одговор, него подршка за оно власт хоће – а та власт је већ легитимна да преговара и договара. И она формулише питање, сугерише одговор... Видите колико од формулације питања овиси одговор.

Муамер Зукорлић, као политичар, о референдуму о КиМ и референдумском питању,ТВ „Хепи“

Један (Вучићев) позив мења све

Марко Ђурић Певали су „Алаху акбар“ и друге песме. Онда су ме извели из транспортера, провели кроз главне улице Приштине, ставили у подрум. Да није било једног позива из Београда насиље и терор према Србима би се наставили, а ја остао у Приштини, али се на томе завршило.

Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, након што је јуче био ухапшен у Косовској Митровици, „Вечерње новости“

Београдска преписивачка школа

Драган Марковић Палма Ја ако кажем шта ће бити ново, Весић ће одма’ да почне у Београду да прави. Хоћу прво да направим, па да Весић види оно шта ја радим.

Драган Марковић Палма, председник Скупштине Јагодине, на питање који су даљи планови и шта ће се ново десити и отворити у Јагодини, „bizlife.rs“