Макијавели није постојао узалуд

Зоран Шпрајц А синоћ на вечери код предсједнице Републике, Вучић им је држао лекцију из политичког макијавелизма рекавши у једном тренутку, док је објашњавао како он наређује својој премијерки, цитирам „Ви Хрвати превише цените ту демократију“ и „нисам ја победио да ми други владају“, нашто се Хрвати грохотом насмијаше.

Зоран Шпрајц, водитељ, продуцент и телевизијски новинар, „vijesti.rtl.hr“

Вучића за заслужног (и услужног) грађанина Хрватске

Божо Петров Наш став је требао бити да је оно што је Вучић изговарао 1995. срамотно и требао се као предсједник Србије испричати због тога. А не да се забрани такво питање. [...] Да он није хушкао, вјеројатно не би дошло до Олује, па се може рећи и да је Хрватској направио услугу.

Божо Петров, председник коалиције Мост и бивши председник Хрватског сабора, о посети Александра Вучића Загребу, N1

Покрајински полиглота

Марко Ђурић Сваки дан прочитам сву штампу на албанском језику и пратим покрајински, како волим да кажем, „Дневник“ на албанском језику. Неколико речи [албанског] знам. Нажалост, нисам овладао у потпуности тим језиком.

Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ Владе Републике Србије, гостујући на ТВ „Хепи“, „Твитер“

Да, да, то је он (много се променио)

Колинда Грабар Китаровић Апсолутно и дефинитивно разговарала сам са европским Вучићем.

Колинда Грабар Китаровић, председница Хрватске, у „Дневнику“ ТВ „Нова“ након посете председника Србије Загребу, Б92

Мене (и Србе) понижавајте и вређајте, Колинду нећете

Александар Вучић Она [председница Хрватске] је крива због тога што сам ја тобож понизио Хрватску, а ја сам крив по својој природи, што сам Србин, четник или шта већ хоћете.

Александар Вучић, председник Србије, о реаговању хрватске јавности поводом његове посете Загребу, на заједничкој конференцији за медије, „Танјуг“

Ко ме је индоктринирао, није дангубио

Александар Вучић Као млад човек тада, нисам увиђао шта се може постићи сарадњом упркос разликама. Али, сада знам да је моја земља платила високу цену за националистичке ексцесе.

Александар Вучић, председник Србије, у писаном коментару за „Политико“ о деведесетим, Б92