Затвор са пет звездица

Барак Обама Терет лидерства је исти у свакој земљи, али делом због безбедносног апарата око америчког председника, живите у такозваном 'балону'. То је врло леп затвор.

Барак Обама, бивши председник САД, „Танјуг“

Дозволите да Вас одјавим

Доналд Трамп Иако веома ценим што сте ме обавестили у три одвојене прилике да нисам под истрагом, ипак се слажем са оценом Министарства правде да Ви нисте у стању да ефикасно водите Биро.

Доналд Трамп, председник САД, смењујући директора ФБИ Џејмса Комија, у контексту „руског мешања у председничке изборе у САД“, „Ројтерс“/„Танјуг“

Где велики ту и мали Руси

Предраг Ј. Марковић Празник Дан победе над фашизмом [...] треба да послужи као подсетник на огромну улогу руског народа у Другом светском рату, будући да се често потцењује чињеница, поготову у западним медијима, да су Руси поднели 90 одсто укупног терета тих година. Истовремено, треба се подсетити и улоге српског народа, јер су Срби дали већи број бораца против фашизма него што су то учинили Французи, али и скоро исти број као Британци и Американци.

Предраг Ј. Марковић, историчар, „Спутњик“/„Срна“

Срећна Нова 1945.

Александар Вулин Ако је пре 72 године велика Немачка запалила цео свет, зашто неко сумња да ће велика Албанија запалити Балкан?

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, поводом Дана победе, „Бета“