Туци, али фер (у својој кући)

Александар Вучић Шта је са овим стручњацима што би људе да бацају по контејнерима, да туку људе... Је ли то све нормално? Па туци кога ти хоћеш у својој кући, немој да бијеш овде!

Александар Вучић, премијер Србије, „Упитник“ РТС-а

Остав, друже Мали!

Александар Вучић Што се тиче мог друга Синише, ја сам увек на женској страни и мислим да деца треба да буду уз мајку. Али ко су људи који су злоупотребили њене изјаве из својих мотива? То нису људи. Могу да разумем и новинари „Крика“, добили су ексклузиву... Али да то користите за политичке обрачуне, то је дно дна! Разумем и њу и њега, али не разумем људе који у томе уживају. Синиша Мали неће још дуго бити на том месту.

Александар Вучић, премијер Србије, на изјаве бивше супруге градоначелника Београда Синише Малог, „Упитник“ РТС-а/„Блиц“

Прави фантоми руше дању

Александар Вучић Код Синише Малог нисам никада био у кући. Мислим да је он направио изванредне резултате, можда највеће од Бранка Пешића наовамо. Да је настављена онаква политика као пре њега, град би банкротирао. Имајући у виду све што се дешавало, ја сам рекао да је неко из града стајао иза те акције, али их не бих кудио ни да су то урадили у по бела дана. Да направе клизалиште за децу, као данас. Они су, нажалост, то урадили по ноћи и због тога ће сносити политичке последице. Чак нећемо чекати ни тужилаштво. У том смислу, позиција Малог није лака, иако ће у књигама остати уписано колико много је он урадио за град.

Александар Вучић, премијер Србије, на изјаве бивше супруге градоначелника Београда Синише Малог, „Упитник“ РТС-а/„Блиц“

Касније легај, прика мој

Велимир Илић И молим Вучића да не ради толико, што он више ради народ све горе живи. Молим га да спава до десет ујутру не би ли Србији коначно кренуло на боље. Немој да устаје, само нека спава, само немој да он толико ради.

Велимир Илић, председник Нове Србије за „Сведок“, НСПМ

Волим и ја нас

Александар Вучић Много волим Томислава Николића, много волим свакога, али највише волим Србију.

Александар Вучић, премијер и председнички кандидат СНС-а, у емисији „Упитник“ РТС-а, „Србин.инфо“

Томине штале прљавије и од Аугијевих

Војислав Шешељ Ваља пустити воду за Томом [Николићем]. Воду да, сузу не.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, о кандидатури Александра Вучића за председника Србије, „Твитер“

Кога Вучић испали ни приземљење му неће лако пасти

Војислав Шешељ Није фер „испалити“ Тому сада, тек је човек дипломирао... Томо, видимо се на неком другом пројекту. Видимо се у читуљи...

Војислав Шешељ, председник СРС-а, о кандидатури Александра Вучића за председника Србије, „Твитер“

Гледаћемо Тому у неком другом (цртаном) филму

Александар Вучић Спреман сам да наставим сарадњу, али у неком другом облику. Сувише је велика важност свега што је урађено у протеклом периоду, да би све тако олако због једних председничких избора било изгубљено. Не могу да дозволим да се најгори преваранти и лопуже врате на власт, захваљујући сујети и евентуалним техничким грешкама нас двојице.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, саопштавајући Томиславу Николићу разлоге своје кандидатуре за председника Србије, према наводима „Блица“

Он зна судбу и све што ме чека...

Томислав Николић Мислим да смо скоро све договорили. Можда ћете то вечерас чути од Александра, можда сутра, данас не. Не видим да је лоше да неко мисли да би, можда, неко могао да има бољи резултат од мене, али није добро да [неко од функционера СНС-а] износи то у јавност ако то није став странке. Истраживања „Галуп медије“ су била јасна - Александар и ја имамо шансе да победимо. Одлучићемо оно што је најбоље за Србију.

Томислав Николић, председник Србије, о договору са премијером Вучићем поводом председничких избора у Србији, ТВ Б92