Свакидашња јадиковка

Милан Лане Гутовић Које јаде смо све преживели, па ће ваљда и ти резултати и успеси да се прегрме некако.

Милан Лане Гутовић, глумац, на питање хоћемо ли опстати ако (Вучићева) власт са „највећим резултатима у историји Србије опстане још неки мандат“, „Блиц“

Госпођа Мали и мистер Хајд

Марија Мали Ја сам у то време била у Црној Гори са децом, која су била на распусту. Избори су били 24. априла, он [Синиша] је одмах сутрадан дошао авионом. Испричао је то као најобичнији догађај: „Имао сам проблем, неки нису хтели да се иселе. Организовао сам акцију рашчишћавања. Дошли људи у сред ноћи, мало тамо нешто полупали. Ништа страшно нисам урадио“. То су биле, по његовим речима, неке баракице тамо, колибице.

Марија Мали, бивша супруга градоначелника Београда Синише Малог, о ноћном рушењу у Савамали 2016. године, „krik.rs“

Прва пратиља грађанина Малог

Марија Мали Морала сам да му [Синиши] помогнем да Агенцију за борбу против корупције слаже за 95.000 евра прихода чије порекло није могао да објасни. Постављао ме је на места директора офшор компанија без мог знања, при чему нисам знала ни чему неке од тих фирми служе.

Марија Мали, бивша супруга градоначелника Београда Синише Малог, „krik.rs“

Шкодљиво за стоку, здравље и животну средину

Матија Бећковић Не знам у чијој су надлежности старлете и ријалити програми, које би министарство то требало да укине: пољопривреде, сточарства, екологије или здравља.

Матија Бећковић, академик и песник, на питање када ће, као што је прогнозирао, нестати старлете, „Недељник“

Најскупља америчка фирма

Матија Бећковић Мислимо да Kосово није ни Хиларин бутик, ни Билов споменик, ни Олбрајткин рудник, ни Kларкова фирма. Но, Србија никада није израчунала материјалну вредност Kосова, а она духовна је неизрачунљива. Kосово није територија.

Матија Бећковић, академик и песник, на питање на шта тачно ми у Србији мислимо када говоримо о Kосову, „Недељник“

И Албанцима непријатно колико нам добро иде

Марко Ђурић У недостатку аргумената да се премости нешто што је дипломатска борба – која је спречила и чланство Косова и Метохије у УНЕСКУ, и спречила много тога другог што су биле амбиције Албанаца – управо захваљујући чињеници да ту ствари иду релативно добро то изазива фрустрацију код усијаних глава екстремних политичара Албанаца на КиМ.

Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, Радио Београд 1

Клановско тезгарење

Милан Лане Гутовић Кланове треба схватити као привреднике који нису имали места у власти, па су отворили клан као тезгу, док се не упразни неки ресор или неко место функционера.

Милан Лане Гутовић, глумац, „Блиц“

На месту председника очекујем његовог наследника

Милан Лане Гутовић Владар који се плашио за живот и круну стално је налагао генералу нова убиства сумњивих. Онда му је генерал коме су толика убиства досадила рекао: "Ви можете све да побијете, сем свога наследника". Користим генералову реторику и кажем: "У Андрићевом венцу очекујем било кога, сем правога".

Милан Лане Гутовић, глумац, на питање кога очекује на Андрићевом венцу после председничких избора, „Блиц“

Вучић + Дачић = жалосна реалност

Ивица Дачић Нећу да моја судбина зависи од нечијих нереалних амбиција. Вучић плус Дачић једнако је победа у првом кругу.

Ивица Дачић, потпредседник Владе Србије и председник СПС-а, „Блиц“