Спуштање (мрклог) мрака на очи

Небојша Стефановић Ми смо повезали нека лица са неким просторима, нека лица са неким предметима, нека лица смо повезали са другим лицима која су била умешана у таква дела. Али када бих вам рекао ко, шта, где и како, ја бих их упозорио шта знамо. И онда се поставља питање зашто бисмо то урадили. Дакле, ми желимо да криминалци нагађају, желимо да буду у мраку, да не знају шта полиција зна.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, о оружју које је пронађено у Јајинцима и у гаражи на Новом Београду, N1

Одобравам крижарски поход на Дејтонски споразум

Изјаве.нет Хрватска је погрешила потписивањем Дејтонског мировног споразума и ту грешку сада треба исправити, те да евентуална уставна прерасподела БиХ мора да захвати и Републику Српску.

Винко Пуљић, кардинал врхбосански, „Политика“

Код Хиперборејца

Најџел Фериџ Заправо мислим да ће бити одличан председник САД, а не Огар (митско чудовиште које једе људе), како су неки предвиђали. Трамп ме је дочекао као старог пријатеља. Разговарали смо о Брегзиту, његовој победи, о свету који се мења.

Најџел Фериџ, бивши председник Партије за независност Велике Британије, „Танјуг“

У концентричним круговима глупости и незнања

Зорана Михајловић Кад видим наслове „Трампе, Србине“, „Трамп нам враћа Косово“, „Карић спаја Трампа и Путина“, када чујем поједине политичаре како објашњавају победу Трампа и када видим како Војислав Шешељ, што ми је драго, постаје највећи проамерички политичар у Србији, доживим трансфер блама, како је то недавно сликовито објаснио премијер Вучић! Читам, гледам и срамота ме од такве и толике површности и незнања.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије, поводом избора Доналда Трампа за председника САД, „Новости“/„bizlife.rs“

Они нама рог, ми њима свећу (тако некако)

Марко Ђурић Наша државна компанија [„Телеком“] коначно ће легално радити на подручју наше јужне покрајине. Легално и званично и призната је од међународне заједнице и приштинских институција. [...] Косово ће добити позивни број +383, али не као међународни позивни број, већ као позивни број за географску област чији је власник Република Србија, као што Кина има више позивних бројева - попут једног за матицу, један за Хонг Конг, други за Макао, трећи за Тајван.

Марко Ђурић, директор Канцеларије Владе Србије за КиМ, у изјави медијима о „свим елементима закључака о спровођењу Споразума из 2013“, „Танјуг“