Грађани првог, другог, трећег и четвртог позива

Рамбо Амадеус Национализам је тема до 300 евра прихода месечно. Њима се сервира та прича. Кад плата пређе 500 евра, онда почиње разговор о гардероби и кафићима. Кад пређе хиљаду, онда је топ тема здрава храна, летовања и зимовања, а кад се попне на више од три хиљаде, онда престаје свако паламуђење. Људи онда причају о временској прогнози и љубави.

Рамбо Амадеус, кантаутор мање познат као Антоније Пушић, „Њузвик“

(Евро)револуција је могла да чека

Александар Вучић За 14. децембар 2015. године можемо мирно да кажемо да је важан и можда најреволуционарнији датум у новијој српској историји. Европа је, управо тог дана, престала, у Србији, да буде сан. [...] Гледајући, сада, уназад, многе ствари изгледају јасније. И нису могле да буду краће. Револуција, ако је дубинска, дуго траје.

Александар Вучић, премијер Србије, о отварању поглавља 32 и 35 у преговорима са ЕУ, у ауторском тексту за „Телеграф“

Само их гледам (и чекам код КиМ корала)

Томислав Николић Видећемо да ли поглавља служе да још боље уредимо државу и постанемо члан ЕУ или евентуално да нам неко у Европи покаже да нас не жели. Ипак, мислим да је ово охрабрујући чин.

Томислав Николић, председник Србије, о отварању поглавља 32 и 35 у преговорима са ЕУ, „Курир“/“Танјуг“

После нас – потоп!

Томислав Николић Храм Светог Саве јесте и биће наша Нојева барка у којој налазимо спас од историјских потопа, светских ратова, голгота и искушења.

Томислав Николић, председник Србије, на обележавању 120 година Друштва за подизање Храма, „Танјуг“