Вашингтон је на старој адреси

Џон Кери Данас, за разлику од трагичног и тешког периода 1990-их, наше земље заједно раде на јачању и ширењу идеала демократије, људских права и владавине закона.

Џон Кери, државни секретар САД, честитајући влади и народу Србије Дан државности, „Танјуг“

Тешко староседеоцима кад их открије (свемирски) Колумбо

Стивен Хокинг Ако нас ванземаљци посете, исход ће бити сличан ономе када је Колумбо открио Америку што није испало добро по староседеоце.

Стивен Хокинг, теоретски физичар и космолог, „Independent“/„Блиц“

Плес са вуком

Марко Ђурић Атмосфера на тим разговорима је прилично тензична, а можда бих је најбоље описао оном руском пословицом која каже: лав је јачи од вука, и слон је јачи од вука, чак је и медвед јачи од вука - али једино вук никада не игра у циркусу.

Марко Ђурић, шеф канцеларије Владе Србије за КиМ, о бриселским преговорима Београд-Приштина, „Између два петка“ Радио Београда 1

Упутите питање и Тома ће вам саопштити границе (самосталности)

Томислав Николић Сваки тужилац треба да буде самосталан и он у Србији има ту потпуну самосталност, али нема независност. Наш тужилац за ратне злочине [Вукчевић] није схватио да је самосталан. Он мисли да је орган неког другог самосталног тужилаштва.

Томислав Николић, председник Србије, на вест о истрази против начелника Генералштаба Љубише Диковића, „Политика“

Ко то тамо копа

Томислав Николић Сада ће мени један човек из Србије, који је врховни тужилац за ту материју у земљи, 16 година после бомбардовања, да каже да ће нешто да испитује. И мандат му је истекао. Нека мало размисли шта он то копа по Србији. Али, није једини.

Томислав Николић, председник Србије, на вест да је Владимир Вукчевић најавио истрагу против начелника Генералштаба Љубише Диковића, „Политика“