Вулиновско-хашки коктел

Александар Вулин

-Вучић је омогућио долазак Шешеља. [...] Драго ми је да се сваки држављанин пусти и влада је дала гаранције без условљавања, без питања, без калкулисања...

-Није случајно да је лидер радикала пуштен на слободу три дана пошто је посланик те странке дао подршку за реконструкцију Владе Војводине чији је премијер Бојан Пајтић.

-Пуштање на слободу Војислава Шешеља је политичка порука Хашког трибинала и покушај дестабилизације Србије.

-Не може да се дестаблизује земља, када имате чврсту владу и државу која функционише.



Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у „Јутарњем програму“ на ТВ „Пинк“, „Танјуг

Тајкунски антисистем од алфе до омеге (без Делте)

Весна Пешић И Коштуница и Тадић су развијали и учвршћивали такав један антисистем, [...] а са овом последњом влашћу он је добио своје екстремне форме. Они [СНС] су кренули чисто пропагандистички, са хапшењем Мишковића... Међутим, они су тајкунска странка. Како су они преживели у том парламенту? Финансирао их је и Мишковић.

Весна Пешић, социолог, „Пешчаник“

На белом (скупштинском) хлебу

Весна Пешић Ту хвалисавост, то грђење народа на тај ружан начин, да смо ми сви сад некакви нерадници, „у Немачкој ја гледам раднике како раде по 8 сати, као швајцарски сат“. Па који си ми ти, бре, радник? Ја сам га упознала 1994. године, кад сам ушла у парламент први пут. Он [Вучић] је тад завршио био Правни факултет и ушао у парламент. Он се 20 година храни у скупштинском ресторану. Где је он то радио, где се он то показао као швајцарски сат? То страховито вређање од стране тог безобразника, који у ствари никад ништа није радио и који сам себе хвалише и који каже „ко би боље од мене?“

Весна Пешић, социолог, „Пешчаник“

Утеривање страха у гаће

Весна Пешић У „Ћирилици“, где је био пре неко вече, он [Вучић] је говорио о неким синдикалцима, да ту има неких неваљалих, и онда је рекао „то је један из синдиката образовања“... Онда је ту застао и рекао је „нећу да му кажем име да не би трпео консеквенце“. Па тај се већ у... с опроштењем, пустио нешто у гаће.

Весна Пешић, социолог, „Пешчаник“

Страх од летења (без Шешеља)

Александар Вулин Ово је одговор Вучићу – а хоћеш да доведеш Путина у Београд? А хоћеш да имаш параду у Београду? А ниси пристао да и њега, Шешеља, држимо још десет година у затвору, али да напустиш своју политику спровођења српских интереса и чувања односа и са Русијом и са ЕУ. Као да се он њега [Шешеља] плаши. Нисам разговарао о овоме с Вучићем. Може да се наљути на мене - председник је владе, ја сам само министар. Надам се да ћемо у току дана да разговарамо о овоме трезвеније и сталоженије. Али, знам Вучића, не плаши се.

Александар Вулин, министар рада, о пуштању Војислава Шешеља на привремену слободу из притвора Хашког трибунала, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Божји социјалиста (из ЈУЛ-а)

Зоран Бабић Вулин ми је пријатељ и као сваки нормалан човек плаши се само Бога.

Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-а, на питање да ли се Александар Вулин плаши повратка Војислава Шешеља из притвора Хашког трибунала, Б92

Пето агрегатно стање

Борислав Стефановић Став Демократске странке је јасан. Ми, ни под каквим условима, на било који начин, у било ком облику или агрегатном стању, нећемо ући у коалицију са Српском напредном странком. Не могу се ватра и лед спојити. Остаћемо у тој позицији, ма шта било.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС-а и шеф посланичке групе ДС-а, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Сабрана недела

Дејан Лучић Они који не верују у теорију завере, то су они који је стварају, који је спроводе и будале које о томе ништа не знају.

Дејан Лучић, писац 17 књига о тајнама и теоријама завере, РТС

Сашаптавање са анђелом

Дејан Лучић Завера постоји и она је јасна. Речено је да мора да се смањи број људи на планети, да ће то да се уради уз помоћ вакцина, а те вакцине само морају да се дају словенским народима у Европи и циљ је да се сведе број људи на планети на 500 милиона - каже ми мој добар анђео чувар.

Дејан Лучић, писац 17 књига о тајнама и теоријама завере, РТС

Лет изнад политичког плота

Ђорђе Вукадиновић Лека генерално нема, већ треба да дође до мукотрпног подизања политичке свести, културе и критичке јавности. Једно су институционална решења, кључна ствар је одијум јавности - када би били жигосани прелетачи и они [странке] који их примају. Ако нико не купује, не би имало ко да се прода.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник Нове српске политичке мисли (НСПМ), „Земља чуда“ Радио Београда 1

Хроника пропадања Србије 2000-2014

Александар Вучић Ови који су 14 година урушавали ову земљу, довели нас до овог дуга, до ове патње и беде, и после пет месеци им смета [влада]. Супер, хајде да их вратимо да владају још 14 година, па ћемо да видимо какав ће резултат да буде.

Александар Вучић, премијер Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Ода (само)захвалности

Александар Вулин Није признање само мени, можда мени понајмање. Ово је ваш начин да држави због које сте ту, и држави која је ту због вас, кажете - хвала. Да кажете хвала за све ове године, за сваки динар и свако зрно брашна, за сваки киловат струје, за сваку школску свеску. Да кажете хвала што си ту и не мислиш да одеш, и хвала што нећеш да одеш - јер Србија неће отићи одавде.

Александар Вулин, министар рада, у беседи пошто је постао почасни грађанин (Северне) Косовске Митровице, „Земља чуда“ Радио Београда 1