Америчка и сарајевска канаста

Милорад Додик Ми смо већ неколико пута опозицију бацили на колена... и увек се појављивао фамозни Николас Хил (САД) који их је дизао. [...] Нико, нико није на страни њихове политике. Е, да, Абдулах Сидран их подржава. Он је рекао: „Даће бог да победи Огњен Тадић.“ А зна се који је његов бог.

Милорад Додик, председник Републике Српске, о изборној кампањи, „Политика“

Сви смо ми Вучић

Зоран Перишић Ако је то порука која се шаље премијеру државе да нико ко се презива Вучић неће бити заштићен и безбедан. Ако је то цена коју треба да плати породица Вучић за реформе које је покренула држава предвођена СНС-ом. Могу да поручим да је то цена… коју ћемо сви прихватити да платимо. Александар Вучић неће остати сам у тој борби.

Зоран Перишић, градоначелник Ниша и функционер СНС-а, о пребијању Андреја Вучића од стране жандармерије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Збогом подочњаци

Александар Вучић Не могу да сакријем осмех. Уморан сам од дводневног пажљивог читања извештаја. Требало ми је 12 сати да прочитам извештај, па ми то није било довољно па сам још 12 сати пажљиво радио на извештају. Ако имам подочњаке, имам од тог извештаја. Ако ништа и за утеху – најбољи смо у региону.

Александар Вучић, премијер Србије, о извештају Европске комисије о напретку Србије ка ЕУ, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Печат за под мишку

Милош Алигрудић Господин Кошутница је на неки начин отишао у пензију, али је врло заинтересован за остварење оне политике коју је утемељио и која носи његов печат. Oд два кандидата за председника ДСС-а, ја понајвише носим тај печат и ту политику, за коју знам да би Војислав Коштуница волео да однесе победу 12. октобра.

Милош Алигрудић, кандидат за председника ДСС-а, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Српски добровољци у руско-боливијској историји

Маријан Ристичевић У нашој историји су познати добровољци. Рецимо да се ради о руском добровољцу Рајевском, кога је Толстој описао у књизи „Ана Карењина“ као грофа Вронског. Сви знамо за Че Гевару. По овом закону, да је Че Гевара Србин и да је отишао у Боливију... када би се вратио у Србију жив, морао би да буде кажњен са 10 година затвора.

Маријан Ристичевић, председник НСС-a и посланик СНС-а, о закону који санкционише држављане Србије који учествују у ратовима, „Земља чуда“ Радио Београда 1