Напредовање ка ЕУ због назадовања са КиМ

Ивица Дачић Треба да будемо свесни да не живимо у идеалном свету, већ у оном у ком су правила наметнута и ако ишта запне око односа с КиМ, запеће и преговори са ЕУ. Они не почињу зато што је Србија направила фрапантне реформе, већ управо због напретка у вези са односима са Приштином.

Ивица Дачић, премијер и председник СПС-а, „Кажипрст“ ТВ Б92

Председник Сулејман и први потпредседник Путин

Миломир Марић Када гледамо серију о Сулејману Величанственом, који је 1521. године освојио Београд, одушевљени смо како он разара град. Не само то, кад би били неки демократски избори у Србији, вероватно би Сулејман Величанствени победио, Путин би био први потпредседник владе, а ови наши политичари не би могли да буду ни министри.

Миломир Марић, новинар и ТВ водитељ, „Ћирилица" на ТВ „Хепи“

Епохална апокалипса – епокалипса

Ивица Дачић Да ли се сећате СПС-а пре 2000. године? Да ли можете да ми набројите једног из тог руководства који је сада у руководству? Погледајте друге странке, где су исти људи као деведесетих. СПС је после своје „епокалипсе“ васкрсао.

Ивица Дачић, премијер Србије и председник СПС-а, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Партија за неубијање (а и нисам ја био председник)

Ивица Дачић Што се тиче моје партије на чијем је челу [деведесетих] био Милошевић, сигурно нисмо били партија да бисмо убијали људе. Ко год је то радио, треба да одговара.

Ивица Дачић, премијер Србије и председник СПС-а, "Кажипрст" на ТВ Б92

Таблоидне четке, метле и тољаге

Ивица Дачић Кад год сам ишао у Брисел, нешто су писали у новинама. У овој земљи изгледа све треба да буде прљаво. Понашамо се као хорде – један нешто објави и сви потегну тољаге.

Ивица Дачић, премијер Србије и председник СПС-а, о написима у медијима о његовим сарадницима, "Кажипрст" на ТВ Б92