"Убићемо, заклаћемо, ко са нама неће"?

Мирољуб Лабус Париски клуб је у ствари ноћни клуб. Они вас преко дана држе и говоре како је све у реду, пијете кафу, једете кроасан и сређујете податке у компјутеру. Када падне ноћ, онда тек почну да преговарају са вама до ујутро. Онда нови састанак за три сата и тако четири дана. Када нам је понестало снаге и када смо помало губили морал, онда смо, да бисмо их нервирали, веровали ви или не, певали партизанске песме. Уз њих смо се одупрли Париском клубу.

Мирољуб Лабус, потпредседник Савезне владе, конференција за новинаре

Елементарно, драги мој Вотсоне

Борис Тадић Није потребно да се Председништво ДОС-а сазива због 'елементарија' као што су питање одговорности и контроле над 'црвеним береткама'.

Борис Тадић, потпредседник ДС-а, ТВ "Кошава"

Све по списку

Душан Маричић Поставили су мученика [Сретена] Лукића за начелника Ресора јавне безбедности, а он је на списку за Хаг.

Душан Маричић, командант "црвених беретки", "Сведок"

(Не)воспитаност

Ненад Чанак Кад сам ја псовао матер тој ратнохушкачкој телевизији то је било непристојно, а када се Ђинђићу на Теразијама некада скандирало 'Зоране, могу да ти попуше', он није говорио да је народ неваспитан.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине, "Врањске"

Ја кад се не слажем...

Изјаве.нет Чујем да је Веран Матић из Б92 цинкарио досовску власт у Америци како је стање у медијима данас горе него пре 5. октобра. Све док то нисам чуо, и ја сам мислио да јесте, али чим се моје мишљење поклопило са мишљењем Верана Матића - признајем и извињавам се, нисам у праву. Не слажем се више са својим мишљењем!

Владан Динић, уредник "Сведока"

Да им се изда Милошевић (на реверс)

Емир Кустурица Ако се неко концентрише на критику комунизма и постане професионални дисидент, кад комунизам пропадне – ни њега више нема. Ако си социолог, психолог или интелектуалац који све гради на чињеници да постоји Милошевић, а онда једног дана њега одведу у Хаг, ти останеш без штива. Шта може да ради професионална жртва без џелата, осим да се препусти носталгији за прошлошћу?

Емир Кустурица, режисер, "Блиц"

Лова за слова

Оливера Ковачевић Ко први погоди која је ово музика добија сто динара.

Оливера Ковачевић, на крају политичке емисије "Клопка", ТВ "Пинк"

Како (не) постати фашиста

Биљана Србљановић Фашизам је згодна реч, јер је просто залепите кад не знате шта тачно да кажете.

Биљана Србљановић, драмски писац, "Блицњуз"

Електрична клупица на Струју

Богдан Тирнанић Не желим да ми лекције из демократије држе они који су били са Слобом и Миром 'на прст у дупе'. А таквих има у влади, код председника Коштунице, у медијима... Али, Хаџи Антић ми не држи лекције из демократије, он ми је понудио да радимо нови посао јер 5. октобар је био и прошао. Ако је Хаџи Антић учинио неки злочин, молим лепо, има бандера на Теразијама, ја ћу доћи да измакнем клупицу.

Богдан Тирнанић, колумниста, "Свет"

Плавуше и црнкиње

Изјаве.нет После само десет дана приметила сам да се са мном нешто чудно дешава. Моја кожа је почела да тамни. Наиме, нисам одмах попримила изглед црнкиње... Све је ишло постепено. Колико год сам премотавала филм, нисам могла да се сетим ничега што би ми било чудно. Једино што ми је пало на памет било је да сам у току третмана осетила да ме је нешто пецнуло, али томе нисам придавала велику важност.

Марија Б., преводилац, којој је после козметичког третмана у турбо-соларијуму у Шпанији трајно промењена боја коже, "Зона сумрака"